Berlin

Ispovest jednog lekara koji je tamo tražio posao će vas debelo razočarati

Alo pre 2 dana
Iz dobrostojeće je porodice i finansijska kriza nije razlog zbog kojeg je napustio svoju domovinu. U Nemačkoj je 25,5 odsto stanovništva stranog porekla što bi trebalo da znači lda je Nemačka otvoreno društvo za strance? „Nemačka nije otvoreno… »

Putin uzvraća udarac: Rusija proteruje nemačke diplomate!

Srbija danas pre 2 dana
Rusija je donela odluku da protera dvoje nemačkih diplomata. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je doneta odluka da iz Rusije bude proterano dvoje nemačkih diplomata. Ova odluka usledila je samo nedelju dana nakon što je nemačko… »

Nemačka posle 100 godina uvodi vojne rabine

Dnevnik pre 2 dana
BERLIN:Nemačka vlada odlučila je danas da ponovo u vojnu službu, posle više od 100 godina, uvede rabine, što je predložio ranije centralni Savet Jevreja. "Danas smo dali važan primer našim jevrejskim vojnicima", napisala je na Tviteru ministarka… »

Nemci uprkos klimatskim ciljevima još više kupuju terence

Politika pre 2 dana
BERLIN – Uprkos vodećoj ulozi Nemačke u borbi protiv klimatskih promena, vozači u toj zemlji i dalje pri kupovini daju prednost neekološkim terencima i tzv. SUV vozilima tako da je 2019, prvi put u jednoj godini, u Nemačkoj registrovano više od… »

Nastavak Džumandžija kreće u osvajanje bioskopske publike

Danas pre 2 dana
Na repertoaru bioskopa od 12. decembra Film „Džumandži“ stiže u bioskope i zove vas da zaigrate najbolju ali i najopasniju igru na svetu od 12. decembra. Nakon premijera i turneja u Parizu, Berlinu, Londonu i spektakularne premijere u Los… »

Nemci uprkos klimatskim ciljevima još više kupuju terence

Dnevnik pre 2 dana
BERLIN: Uprkos vodećoj ulozi Nemačke u borbi protiv klimatskih promena, vozači u toj zemlji i dalje pri kupovini daju prednost neekološkim terencima i tzv. SUV vozilima tako da je 2019, prvi put u jednoj godini, u Nemačkoj registrovano više od… »

„Svugde je teško biti stranac“

Dojče vele pre 2 dana
U Nemačkoj je 25,5 odsto stanovništva stranog porekla. Znači li to da je Nemačka otvoreno društvo za strance? Dvojica Grka govore o svojim iskustvima integracije u novu domovinu. „Nemačka nije otvoreno društvo“, kazao je za dnevni list Velt… »

Njemačka odbacila Putinove tvrdnje o odbijanju izručenja

Slobodna Evropa pre 2 dana
Njemačka je u srijedu odbacila tvrdnju ruskog predsjednika Vladimira Putina da Berlin nije prihvatio zahtjev Moskve da izruči Gruzijca koji je ubijen u njemačkoj prijestonici u augustu. Njemački tužioci saopćili su u prošloj sedmici kako dokazi… »

Džumandži od 12. decembra u domaćim bioskopima

Domino magazin pre 3 dana
<a href="https://sad.httpool.com/click.ng/site=yudominomagazin&targetsite=yudominomagazin&AdSize=970x250&PagePos=12" target="_blank"> <img src="https://sad.httpool.com/image.ng/site=yudominomagazin&targetsite=yudominomagazin&AdSize=970x250&PagePos=12"… »

"Osvetićemo se neljubaznim Nemcima": Gruzin je ubijen usred Berlina, sumnja je pala na Kremlj, ali sada Putin ima čudno…

Blic pre 3 dana
Dvadeset trećeg avgusta 2019. u berlinskom parku “Klajner tirgarten” ubijen je Gruzin Zelimkan Hangošvili (41). Plaćeni ubica, Rus Vadim Krasikov (54), koji mu je pucao u glavu i leđa, od letos se nalazi u pritvoru u Berlinu. Nemačko Savezno… »

Vremenska prognoza »

Berlin »
subota
Vedro
Vedro
4 ˚C
nedelja
Pljuskovi
Pljuskovi
3˚ / 8˚
ponedeljak
Znatno oblačno
Znatno oblačno
4˚ / 8˚

Vesti dana »