Berlin - vesti

Njemačka na grčkoj krizi zaradila milijarde

Al Jazeera pre 4 sata
Dobit je proizišla iz niza transakcija kroz kupovinu obveznica koji je pokrenula Evropska središnja banka 2010. godine.
Zajmovi i obveznice koje je Njemačka kupila od 2005. godine radi pomoći Grčkoj donijeli su Berlinu dobit od 2,9 milijardi eura, potvrdila je njemačka vlada u odgovoru na upit parlamentaraca iz redova Zelenih. Ta je dobit... »

Temperatura raste: Hoće li Berlin zbog jačanja desnice primeniti „Trampovu matricu“

Sputnik pre 4 sata
Izbori u Bavarskoj i bitka da se otmu glasači Alternativi za Nemačku razlog su što je pitanje migranata uzburkalo duhove u Nemačkoj i unelo razdor između partija kancelarke Angele Merkel i ministra unutrašnjih poslova Horsta Zehofera. Ipak, male su šanse za nove izbore jer nijedna stranka nije spremna za takvu avanturu.
Zehofer je naime dao rok Merkelovoj da do 1. jula sa evropskim partnerima dogovori strategiju za ograničavanje priliva migranata. Po mišljenju bivšeg dopisnika iz Berlina Miroslava Stojanovića, uprkos varničenju između Merkelove... »

Holandija ne podržava predlog o budžetu evrozone

Slobodna Evropa pre 4 sata
Holandija "nije sklona" francusko-nemačkom predlogu za budžet evrozone, rekao je danas u Luksemburgu holandski ministar finansija Vopke Hukstra. "Što se tiče fiskalnog kapaciteta ili budžeta evrozone, postavlja se jedno pitanje: koji tip problema to treba da reši. To nam nije jasno i nismo skloni... »

Nemačkom poslaniku zabranjeno da posmatra izbore u Turskoj

IndeksOnline pre 5 sati
BERLIN – Nemački poslanik Andrej Hunko izjavio je danas da mu zvanična Ankara ne dozvoljava da uđe u Tursku da kao međunarodni posmatrač prati izbore, koji će u toj zemlji biti održani u nedelju 24. juna. Hunko, pripadnik opozicione partije Levice, izjavio je da je turski ambasador pri Organizciji... »

Stariji radnici nisu teret, već zlata vredni

Mondo pre 7 sati
Nemački proizvođači automobila sve više olakšavaju posao starijim radnicima
Foto: promo/Daimler AG Suviše su spori, neprilagodljivi, zaboravni i često idu na bolovanje. Ovo su neke od predrasuda o starijim radnicima koje Mercedes pokušavaju da razbiju. Oni su organizovali izložbu u Berlinu koju je do... »

Nemačka odlično zarađuje na Grčkoj

Dojče vele pre 9 sati
Na tuđoj nevolji dobro se zarađuje – to je stara mudrost trgovaca. Tako je ispalo da je oko dvije milijarde i 900 miliona evra od kamata u proteklih osam godina, iz Grčke došlo u blagajnu – Nemačke.
Na upit stranke Zelenih u Bundestagu, nemačka vlada položila je račun o tome koliko je koštala nemačka „pomoć“ Grčkoj, oko koje je redovno bilo buke onda kada je trebalo da se o tome odlučuje. Računica je potpuno jasna: ne samo... »

Lester traži levog beka Nemačke

Mozzart sport pre 9 sati
Lisice su već kontaktirale sa Hertom i pitale za jednog od njenih najboljih fudbalera
Nekadašnji šampion Engleske Lester Siti počeo je da se raspituje za reprezentativca Nemačke Marvina Platenharta. Defanzivac Herte bio je iznenađenje na spisku selektora Joakima Leva za Svetsko prvenstvo, a posle dobre sezone u... »

Ubila ih ratna nostalgija za Berlinom, pa su nekako sklopili tenk i krenuli na zapad (video)

Telegraf pre 10 sati
Tenk su napravili od plastike i šperploče
Momci iz Azerbejdžana su rešili da se sete zajedniče sovjetske borbe protiv nacističke Nemačke. Sovjetski savez je tokom Drugog svetskog rata izgubio više od 20 miliona ljudi, a među njima je bio veliki broj pripadnika drugih nacija ane samo Rusa. Na šta su montirali... »

Prva žrtva SAD tarifa - auto-gigant srezao zaradu

B92 pre 10 sati
B92: Prva žrtva SAD tarifa - auto-gigant srezao zaradu
Berlin -- Nemački proizvođač automobila Dajmler snizio je prognozu zarade za 2018. godinu.
Na to je, kako navode iz kompanije, delom uticalo povećanje kineskih tarifa na uvoz vozila iz SAD. Dajmler ima proizvodne pogone u Sjedinjenim Državama. Kompanija je saopštila da zbog ovih tarifa sada očekuje manju prodaju SUV... »

Low-cost prijevoznici više nisu tako jeftini

SEEbiz pre 1 dan
BERLIN - Ryanair, Eurowings, Easyjet, Wizz... Zvali smo ih „jeftinim" zračnim prijevoznicima. Makar sve više osvajaju nebo Europe, sve su dalje od toga i da ostanu jeftini. I makar im je usluga u pravilu ostala takva.
Nebom nad Njemačkom sve više dominiraju „jeftini": već gotovo trećina letova su linije takvih prijevoznika i trenutno svakog tjedna s njemačkih zračnih luka kreće 4.850 njihovih aviona, 1.200 više nego što ih je bilo prošle... »

©2018 Netmark d.o.o.