Berlin - vesti

Šarović: Takse iz Prištine narušavaju stabilnost regiona

RTV pre 8 sati
RTV: Šarović: Takse iz Prištine narušavaju stabilnost regiona
BEOGRAD - Uvođenjem carinskih barijera od strane Prištine, na robu iz BiH i Srbije, nije narušena samo trgovina nego i stabilnost regiona, jer ovakvi nesmotreni politički potezi prištinskih vlasti, vode u dezintegracione procese i nazadovanje u celini.
To je konstatovano ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića na sastanku sa ministrima nadležnim za poljoprivredu i trgovinu zemalja Jugoistočne Evrope, održanom danas u Berlinu, prenosi Fena. Šarović se... »

Stiže film Berlin, I Love You

Domino magazin pre 5 sati
Stiže film Berlin, I Love You i to kao nastavak romantične priče New York, I love You iz 2006. godine. Ovog puta romansa se dešava u nezvaničnoj prestonici Evrope. Film režiraju Dianna Agron, Peter Chelsom, Fernando Eimbcke, Justin Franklin, Dennis Gansel, Dani Levy, Daniel Lwowski, Josef Rusnak,... »

Damir Out Loud u četvrtak u CK13

Radio 021 pre 5 sati
Koncert muzičkog sastava Damir Out Loud održaće se u četvrtak, 24. januara u Omladinskom centru CK13.
Internacionalni sastav Damir Out Loud održaće pretpromociju albuma "Earworm!". Damir Out Loud je projekat kompozitora i muzičara Damira Bačikina. Poreklom iz Zrenjanina, Damir već duže vreme radi i stvara u Berlinu. Trubu je... »

"Odustajanje od ruskog gasa bilo bi ekonomsko samoubistvo"

B92 pre 7 sati
B92: "Odustajanje od ruskog gasa bilo bi ekonomsko samoubistvo"
Berlin -- Nemačka vlada nema zakonsku osnovu da se uplicĚ�e u izgradnju gasovoda Severni tok 2, izjavio je nemački ministar za ekonomiju i energetiku Peter Altmajer.
Odgovarajući na kritike ruskog gasnog projekta Altmajer je naglasio da Severni tok 2 ispunjava sve zakonske kriterijume, uključujucĚ�i dozvole za izgradnju gasovoda raznih agencija iz mnogih zemalja. "Štaviše, ostvaren je... »

Šarović: Takse iz Prištine narušavaju stabilnost regiona i vode u nazadovanje

Blic pre 9 sati
Uvođenjem carinskih barijera od strane Prištine, na robu iz BiH i Srbije, nije narušena samo trgovina nego i stabilnost regiona, jer ovakvi nesmotreni politički potezi prištinskih vlasti, vode u dezintegracione procese i nazadovanje u celini. Naglašeno je to na sastanku ministra spoljne trgovine i... »

Dosta nam je poljoprivredne industrije! Hiljade nemačkih farmera na ulici

Srbija danas pre 8 sati
Hiljade nemačkih poljoprivrednika i njihovih pristalica protestovali su kod Brandenburške kapije u Berlinu, pozivajući na zaštitu klime i zdravu hranu.
Organizatori protesta izjavili su da su poljoprivrednici u 170 traktora iz raznih delova zemlje došli da se pridruže 35.000 drugih demonstranata na protestima čiji je moto “Dosta nam je poljoprivredne industrije”. Protesti u... »

Dojče vele: Amerika preuzima uzde kosovskog problema?

Večernje novosti pre 11 sati
Pritisak Vašingtona na Prištinu zbog taksi već je naveo političku elitu tzv. Kosova na premišljanje, ocenjuje Dojče vele
BERLIN - Pritisak Vašingtona na Prištinu zbog taksi već je naveo političku elitu tzv. Kosova na premišljanje, ocenjuje Dojče vele i primećuje da se sve glasnije pominje mogućnost da Amerika i zvanično – možda u duetu sa Rusijom –... »

Nemci zatvorili nebo za iransku avio-kompaniju: Mahan eru zabranjeno da sleće na nemačke aerodrome

Kurir pre 10 sati
BERLIN - Nemačka vlada je zabranila danas "Mahan eru" da sleće u Nemačku ,a odluka stupa na snagu odmah.
Ova odluka doneta je zbog bezbednosnih razloga i umešanosti iranskog avio-prevoznika u događanja u Siriji, izveštava AP. Germany revokes Iranian airline Mahan's right to operate in the country over safety concerns and the... »

Ritas suspendovao Partizanovog "dželata"

B92 pre 11 sati
B92: Ritas suspendovao Partizanovog "dželata"
Ritas iz Viljnusa, protivnik beogradskog Partizana u Evrokupu, objavio je da je suspendovao svog košarkaša Dominika Satona.
Kako je navedeno, disciplinska mera je izrečena zbog “kršenja timskih pravila“. Litvanski klub je saopštio i da Saton neće biti u sastavu ekipe za duel protiv Albe iz Berlina. "Dominik je suspendovan. Uskoro ćemo doneti odluku o... »

Kad si Adrijana Lima, možeš na pistu i u odeći za trening

Noizz pre 15 sati
Adrijana Lima je od nedavno postala penzionerka Viktorijinih anđela, ali to je ne sprečava da s vremena na vreme izađe na pistu i izdominira, baš kao što je uradila pre nekoliko dana u Berlinu.
Trbušnjaci, visoke potpetice, šminka i frizura... Sve na Adrijani stoji kao saliveno, čak i kada iz krila Viktorijinih anđela uleti u sportsku varijantu. Međutim, pogledi prisutnih nisu išli samo ka Adrijani... Pistom je u jednom... »