Berlin

Ova epidemija hara svetom, gora je od pušenja

Vesti online pre 21 minut
Političari u Berlinu traže da se postavi „poverenik za usamljenost“. Sve je manje druženja i socijalnih veza, a to utiče i na zdravlje. Ne radi se samo o nemačkom problemu – fenomen se posmatra od Japana do Amerike, piše Dojče vele. Svako… »

Nemačka uvodi obavezno vakcinisanje protiv malih boginja

Dnevnik pre 7 sati
BERLIN: Nemački Bundestag počeo je savetovanja o zakonskim promenama koje bi uvele obavezu vakcinisanja predškolske i školske dece protiv malih boginja, javljaju nemački mediji. "Moja želja je da nijedno dete više ne oboli od malih boginja i da… »

Usamljenost među milionima ljudi

Dojče vele pre 13 sati
Političari u Berlinu traže da se postavi „poverenik za usamljenost“. Sve je manje druženja i socijalnih veza, a to utiče i na zdravlje. Ne radi se samo o nemačkom problemu – fenomen se posmatra od Japana do Amerike. Svako drugo domaćinstvo u… »

Potraga za gitarom Pola Mekartnija nestalom pre 50 godina

IndeksOnline pre 13 sati
BERLIN – Bavarski proizvođač instrumenata Karl Hofner pokrenuo je globalnu potragu za instrumentom Pola Mekartnija, pedeset godina nakon što je jedna njegova gitara nestala. Levoruki basista jednog od najvećih muzičkih sastava svih vremena gitaru… »

Bila je najpoznatija Virdžina bivše juge! O Martinom životu svi su brujali, bila je čudo od deteta, a onda se udala za…

Kurir pre 1 sat
Marta Keler je svima poznata kao " Virdžina" iz istoimenog filma svima, a već nekoliko godina profesionalno je angažovana u pirotskom Narodnom pozorištu. Najpoznatija Virdžina domaćeg filma Marta Keler danas ima 43 godine. Poznati lik zaigrala je sa… »

Usamljenost postala veći problem za zdravlje od pušenja

RTV pre 2 sata
BERLIN - Političari u Berlinu traže da se postavi "poverenik za usamljenost", jer svako drugo domaćinstvo u tom gradu ima samo po jednog člana. U tom gradu, inače, već postoje službe za pomoć starijim osobama telefonom, profesionalno organizovane… »

Usamljenost je gora po zdravlje od pušenja

Nedeljnik pre 8 sati
Foto Profimedia Sve je manje druženja i socijalnih veza, a to utiče i na zdravlje. Političari u Berlinu traže da se postavi „poverenik za usamljenost“. Ne radi se samo o nemačkom problemu – fenomen se posmatra od Japana do Amerike. Svako drugo… »

Čuvar filma u teškom periodu – Goran Paskaljević

Vesti online pre 11 sati
Već kao sedamnaestogodišnjak znao je da će film biti njegova sudbina. Diplomirao je režiju na čuvenoj filmskoj akademiji FAMU u Pragu. Detinjstvo u Nišu Uspeh se ne prašta Susret sa Kristinom Ksenofobična magla Pohlepa će dokrajčiti svet Žal za… »

Demonstracije u Kelnu i Parizu protiv turske akcije u Siriji

Dnevnik pre 15 sati
BERLIN, PARIZ: Više hiljada ljudi okupilo se u subotu u Kelnu i Parizu na demonstracijama protiv ofanzive Turske na severu Sirije. U Parizu na Trgu Republike okupilo se više od 1.000 ljudi, osuđujući akciju Turske.Neki od učesnika protesta nosili su… »

Berlin uvodi moratorij na cijene stanarina

Al Jazeera pre 16 sati
Stanodavci novim stanarima više neće smjeti podizati stanarine u usporedbi s prethodnim stanarima. Vlada grada-savezne pokrajine Berlina uvodi moratorij na podizanje stanarina u Berlinu zbog drastičnog rasta stanarina u njemačkoj metropoli posljednjih… »

Vremenska prognoza »

Berlin »
subota
Vedro
Vedro
15 ˚C
ponedeljak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
13˚ / 20˚
utorak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
13˚ / 18˚

Vesti dana »