Berlin - vesti

Vučić: Ne znam šta je dvostruki suverenitet, to nam niko nije ponudio

Beta pre 22 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pritisci bez kompromisa ne pomažu rešenju kosovskog pitanja i dodao da ne zna šta je to dvostruki suverenitet. Vučić je novinarima u Predsedništvu kazao da ne očekuje da se od Srbije jasno zatraži da prizna nezavisnost Kosova u Berlinu 29.... »

"Vučića će u Berlinu pritisnuti, sastanak organizovan bez znanja EU"

B92 pre 1 dan
B92: "Vučića će u Berlinu pritisnuti, sastanak organizovan bez znanja EU"
Beograd -- Vučića u Berlinu očekuju pritisci u vezi s KiM, zbog čega su veoma važni i sastanci koje će on u Pekingu imati s predsednicima Rusije i Kine, kaže Dačić.
Gostujući na TV Pink, ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da istovremeno ne očekuje pritiske u vezi s donošenjem nekog okvira o sadržaju sporazuma s Prištinom, ali će "svakako biti kulminacija pritisaka na Srbiju da nastavi... »

Kosovo razjedinjeno ka Berlinu

Slobodna Evropa pre 14 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sazivanje regionalne konferencije u Berlinu vidi kao suštinsku promenu u dinamici odnosa Evropske unije (EU) prema regionu, navodeći da postoji nova energija uoči ove konferencije 29. aprila. S druge strane, predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da na kraju ovog... »

Neće biti bilateralnog sastanka sa predstavnicima Prištine u Berlinu

Politika pre 15 sati
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da neće biti bilateralnog sastanka delegacija Beograda i Prištine na predstojećem mini samitu lidera Zapadnog Balkana u Berlinu. Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Đurić je kazao da u političkom smislu nema... »

"Možda sam naivna ali se nadam da će Priština, nakon Berlina, povući odluku o taksama"

RTV pre 17 sati
RTV: "Možda sam naivna ali se nadam da će Priština, nakon Berlina, povući odluku o taksama"
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić ne očekuje da se na Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu nađe bilo kakav predlog rešenja za Kosovo i Metohiju jer, kako navodi, svi znaju da Srbija nije zemlja kojoj mogu da se serviraju gotova rešenja.
Brnabić je za "Radio Beograd" naglasila da je Srbija zemlja koja se pita i učestvuje u razgovorima oko sudbine svojih građana. "Mislim da svi naši partneri znaju da Srbija nije zemlja kojoj mogu da se serviraju gotova rešenja.... »

Đurić: Neće biti bilateralnog sastanka Beograda i Prištine u Berlinu

N1 Info pre 19 sati
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da neće biti bilateralnog sastanka delegacija Beograda i Prištine na predstojećem mini samitu lidera Zapadnog Balkana u Berlinu.
Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Đurić je kazao da u političkom smislu nema prostora za razgovore sa predstavnicima Prištine dok ne budu odustali od akata poput platforme o dijalogu. "Sastanku će prisustvovati... »

Haradinaj: Podsetiću Merkel i Makrona na dug koji imaju prema Kosovu

N1 Info pre 1 dan
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Evropa Kosovu dužna liberalizaciju viza i da će o tome govoriti na Samitu u Berlinu 29. aprila.
"Samit u Berlinu je dobra prilika da na zajedničkom stolu o Zapadnom Balkanu Kosovo ima evropsku perspektivu i za mene je izuzetno značajno da je Evropa dužna Kosovu liberalizaciju viza, za šta odluka nije doneta. Na tom sastanku... »

Vučića u Berlinu očekuju pritisci, zato su važni sastanci u Kini

Sputnik pre 1 dan
Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Berlinu očekuju izuzetni pritisci u vezi sa Kosovom i Metohijom, zbog čega su veoma važni i sastanci koje će u Pekingu imati sa predsednicima Rusije i Kine Vladimirom Putinom i Si Đinpingom, izjavio je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
„Ne očekuju se pritisci da se u Berlinu donese neki okvir o sadržaju sporazuma sa Prištinom, ali će svakako biti kulminacija pritisaka na Srbiju da nastavi dijalog bez obzira da li će Priština ukinuti takse ili ne“, rekao je... »

Vučića u Berlinu očekuju izuzetni pritisci u vezi sa Kosovom i Metohijom: Sastanak organizovan bez znanja EU

Telegraf pre 1 dan
Navodeći da Vučić trpi izuzetne pritiske, između ostalog i da se obustavi kampanja Beograda da druge zemlje povuku priznanje nezavisnosti Kosova, Dačić kaze da su veoma važni sastanci u Pekingu 25. i 26. aprila, zbog razgovora sa predsednikom Kine, koja je važan i jak saveznik Srbije, ali i Putinom
Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Berlinu očekuju izuzetni pritisci u vezi sa Kosovom i Metohijom zbog čega su veoma važni i sastanci koje će u Pekingu imati sa predsednicima Rusije i Kine Vladimirom Putinom i Si Ðinpingom,... »

Raskol u Prištini: Bez koordinacije Tačija i Haradinaja pred put u Berlin

Telegraf pre 1 dan
Oni nisu razgovarali u četiri oka pet meseci
Između predsednika i premijera tzv. Kosova Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja već duže vreme nema koordinacije, a kako piše prištinska "Koha", nema naznaka ni da će se to desiti pred sastanak u Berlinu. Oni nisu razgovarali u četiri oka pet meseci, a kako navodi... »

Heris: Boban je igrao jako dobro

B92  pre 3 sata  još 27 povezanih

Uživo: Novak u problemu, Medvedev osvojio početni set

B92  pre 23 minuta  još 22 povezane

U neredima u Severnoj Irskoj ubijena novinarka

BBC News  pre 4 sata  još 18 povezanih

Hladnom glavom na usijanje

Danas  pre 1 sat  još 15 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.