Berlin

Bundesligaški zid za Dinamo Berlin!

Alo pre 1 dan
Rekorder po broju titula (deset uzastopnih!), čedo zloglasne tajne policije Štazi, nikad se nije dokopao šampionata ujedinjene Nemačke. Danas tavori u četvrtoj ligi. Svet je minulog novembra slavio - ili, hm, žalio - što onomad pade Berlinski zid… »

Ministarstvo se sastalo sa Sindikatima, spremaju veliku promenu, ali se kupcima neće svideti!

Alo pre 1 dan
Iako ukidanje rada nedeljom najverovatnije ne bi sasvim išlo na ruku ni poslodavcima, a ni građanima kojima je vikend najčešći termin za šoping, pokrenute su zvanične inicijativa da se rad tog dana u trgovinama drugačije organizuje - ili ukine… »

Saopšteno iz kabineta predsednika, u januaru ga čeka bitan susret

Alo pre 1 dan
On je nemačkoj kancelarki preneo utiske sa nedavnog sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u januaru poseti Berlin, što je… »

Nemački odlučujući pokušaj da zaustavi ruski gasovod

Sputnik pre 16 sati
Proterivanje dvojice ruskih diplomata iz Nemačke i razduvavanje diplomatskog skandala između Berlina i Moskve ponovo je isturilo u prvi plan pitanje antiruskih sankcija, koje bi ovog puta mogle da se dovedu u vezu sa završetkom izgradnje ruskog… »

Merkelova pozvala Vučića da poseti Nemačku u januaru

Sputnik pre 20 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u januaru poseti Berlin, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju kabineta predsednika nakon njegovog telefonskog razgovora sa kancelarkom… »

Lavrov: Traže da priznamo nešto za šta nismo krivi

Sputnik pre 21 sat
Zahtevi Berlina Moskvi da prizna umešanost u ubistvo gruzijskog građanina u Nemačkoj je nedopustiva, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na kraju sastanka Saveta ministara inostranih poslova OEBS-a u Bratislavi. Šef ruskog… »

Merkel pozvala Vučića da poseti Nemačku u januaru

Studio B pre 20 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Vučića da u januaru poseti Berlin, što je predsednik sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju kabineta predsednika nakon njegovog telefonskog razgovora sa kancelarkom. Predsednik… »

Izvinjenje Jevrejima zbog urni žrtava Holokausta

B92 pre 23 sata
Berlin -- Nemačka nevladina organizacija izvinila se Jevrejima zbog toga što su postavili urnu sa navodnim ostacima žrtava Holokausta ispred nemačke skupštine. "Centar za političku lepotu", nevladina organizacija koja je urne postavila, naveo je da… »

Novicki dobio najveće odlikovanje države Nemačke

Večernje novosti pre 23 sata
Hvala vam za vaše vreme, hvala vam za energiju, požrtvovanost i kreativnost, rekao je predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer. Dirk Novicki je, na inicijativupredstavnika Dalasa, dobio ulicu sa svojim imenom nedaleko od dvorane Meveriksa. Ovih dana… »

Ljudi masovno ostaju bez novca, a vlada u Berlinu usvojila je zakon koji menja sve - Zabrana će trajati pet godina! Evropske…

Alo pre 1 dan
Zbog velike potražnje, cene stanova i apartmana u velikim evropskim gradovima već godinama konstantno rastu. Takav razvoj događaja doveo je do situacije da mnogi nemaju dovoljno novca da iznajme stan, pa su vlasti Berlina pokrenule pravi… »

Vremenska prognoza »

Berlin »
subota
Slaba kiša
Slaba kiša
3 ˚C
petak
Jaka kiša povremeno
Jaka kiša povremeno
-1˚ / 5˚
nedelja
Pljuskovi
Pljuskovi
2˚ / 10˚

Vesti dana »