Berlin - vesti

Šta će Merkel predložiti u Berlinu?

Mondo pre 2 sata
Cilj samita premijera Balkana u Berlinu 29. aprila jeste da se konačno "sahrani" ideja razmene teritorija između Srbije i Kosova, piše danas austrijski dnevnik Standard (Der Standard) pozivajući se na diplomatske izvore.
List piše da će nemačka kancelarka u Berlinu zauzvrat predložiti da sever Kosova dobije neku vrstu posebnog statusa, što uporište ima i u ideji zajednice srpskih opština, koju su obe strane dogovorile Briselskim sporazumom 2013.... »

Vučić: Nadam se da nećemo uvoditi recipročne mere Kosovu

Slobodna Evropa pre 1 dan
"Srbija je čekala šest meseci ne uvodeći recipročne mere (zbog uvođenja taksi Kosova Srbiji, prim. aut.), ja se i dalje nadam da neće biti potrebe za tim, ali ultimatume iz Prištine Srbija ne može doveka da trpi bez odgovora, to je ono što ću reći nemačkoj kancelarki Merkel i francuskom predsedniku... »

Priština se sprema da zauzme sever, u svemu im pomaže Rada Trajković! Njeno svedočenje je priprema za udar na Srbe! (foto)

Alo pre 1 dan
Alo: Priština se sprema da zauzme sever, u svemu im pomaže Rada Trajković! Njeno svedočenje je priprema za udar na Srbe! (foto)
Predsednik pokazao akt prištinskog tužilaštva
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče da je priča o ujedinjenju severne i južne Mitrovice još jedan od pokušaja Albanaca da uđu na sever pokrajine i zagospodare severom Kosova, u čemu im pomaže i Rada Trajković svojim svedočenjem o ubistvu Olivera... »

Nemačka odbila zahtev Grčke za reparaciju

Sputnik pre 1 dan
Nemačka Vlada je danas odbacila nove zahteve Grčke za reparaciju štete iz Drugog svetskog rata koji su usvojeni u grčkom Parlamentu.
„Stav nemačke Vlade po ovom pitanju je nepromenjen. Pitanje nemačkih reparacija kako pravno, tako i politički definitvno je rešeno“, izjavio je portparol nemačke Vlade Stefen Zajbert, prenosi portal A1on. On je objasnio da je... »

Skot: Sveobuhvatno rešenje uključuje međusobno priznanje Beograda i Prištine

Sputnik pre 1 dan
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da bi „sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje“.
On je naglasio da to piše i u pismu koje je predsednik SAD Donald Tramp uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. „Dalje sve zavisi od vas“, poručio je Skot. Skot je to kazao za televiziju „Prva“, komentarišući najavljeni... »

Nemačka odbila zahtev Grčke za reparaciju

RTS pre 1 dan
RTS: Nemačka odbila zahtev Grčke za reparaciju
Nemačka vlada odbacila je nove zahteve Grčke za reparaciju štete iz Drugog svetskog rata, koje su usvojene u grčkom parlamentu. Nemačka smatra da je rešila pitanje reparacije sa isplatom od 115 miliona maraka tokom šezdesetih godina prošlog veka u okviru sporazuma sa Grčkom.
"Stav nemačke vlade po ovom pitanju je nepromenjen. Pitanje nemačkih reparacija, kako pravno, tako i politički, definitvno je rešeno", izjavio je portparol nemačke vlade Stefen Zajbert, prenosi portal A1on. Zajbert je objasnio da... »

Vučić: U dva navrata sam nudio obezbeđenje Oliveru Ivanoviću, on je te predloge odbio

Novi magazin pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine, u dva navrata nudio "različite vrste" obezbeđenja ali da je Ivanović te predloge odbio.
Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije rekao da je Ivanoviću predložio da neki od pripadnika Žandarmerije budu "skinuti" iz te jedinice i prebačeni na Kosovo kako bi ga obezbeđivali ali da je lider GI SDP to... »

Pritisak SAD i Nemaca na Vučića: Zaustavite lobiranje za povlačenje priznavanja!

Večernje novosti pre 1 dan
Time hoće da omekšaju Albance kako bi se nastavio dijalog. Lavrov: Nećemo dozvoliti promenu mandata UN na KiM
VAŠINGTON i Berlin nedeljama vrše ogroman pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd na neki način odobrovolji Albance, kako bi oni ukinuli takse na srpsku robu i vratili se za pregovarački sto - saznaju... »

"Takse moraju biti povučene": Mekalister: EU, SAD i drugi partneri jasni u zahtevu, cilj je nastavak dijaloga između Beograda i Prištine

Blic pre 2 dana
Očekujem da sastanak u Berlinu 29. aprila doprinese nastavku dijaloga Beograda i Prištine, što je zajednički cilj Evropske unije, kaže izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.
On navodi da će visoka predstavnica EU Federika Mogerini nastaviti da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, a da će sastanak u Berlinu biti doprinos nastavku razgovora i podrška ”dobrom i napornom radu” šefice EU diplomatije... »

Čavoški: Može da nam se desi uskršnja izdaja, da Vučić potpiše predaju Kosova u Berlinu (video)

Pravda pre 2 dana
Akademik Kosta Čavoški, gostujući u emisiji “Skeniranje” u produkciji Helmkasta, ocenio je da bi Srbiju mogla da zadesi uskršnja izdaja , u Berlinu, 29. Aprila, na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Čavoški je kazao da bi Vučić u Berlinu mogao da potpiše predaju Kosova i Metohije i da je jedini način da se to spreči da se predsednik države blokira da izađe iz Srbije. “To može da spreči samo masovni protest koji bi se odvijao... »

©2019 Netmark d.o.o.