Berlin

O Žilnikovim „Ranim radovima”

Politika pre 4 sata
Pedeset godina od kako je film „Rani radovi” reditelja Želimira Žilnika osvojio nagradu „Zlatni medved”, na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, biće obeleženo 12. decembra u Kulturnom centru u Nišu i 13. decembra u Jugoslovenskoj… »

Cene smeštaja u hotelima "skaču" pred praznike

RTV pre 5 sati
BERLIN - Cene hotela u više nemačkih gradova, tokom predbožićnog perioda, "skaču" i za 80 odsto, pokazuje istraživanje portala "Ček 24". Tako, tokom predbožićnog perioda, zbog poznatih božićnih marketa, na primer, u Drezdenu raste cena… »

Reakcija Nemačke na proterivanje diplomata: Žao nam je, to je pogrešan signal

Sputnik pre 4 sata
Nemačka sa žaljenjem ocenjuje odluku ruskih vlasti da kao odgovor na proterivanje dvojice ruskih diplomata po principu reciprociteta dva saradnika proglasi nemačke ambasade proglase za persone non grata, izjavila je portparolka nemačkog Ministarstva… »

Kremlj otkriva: Ubijeni Gruzin u Berlinu bio povezan sa terorističkim napadima u Rusiji (video)

Srbija danas pre 4 sata
Rusija je u više navrata slala zahteve Nemačkoj za izručenje Hangošvilija. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ustanovljeno da je ubijeni gruzijski državljanin u Berlinu, a etnički Čečen Zelimhan Hangošvili bio povezan sa jednim od… »

Stigao odgovor Rusije: Dvojica nemačkih diplomata — persone non grata

Sputnik pre 6 sati
Rusija je na osnovu reciprociteta donela odluku o proterivanju dvojice saradnika Ambasade Nemačke, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova. Dvojica saradnika Ambasade Nemačke proglašena su personama non grata i moraće da napuste Rusku… »

No comment: Mercedes 190 kao kancelarija

Auto blog pre 6 sati
* Ovaj 1991 Mercedes-Benz 190 se nalazi u Berlinu, u centrali kompanije Antoni (vodeća evropska reklamna agencija za Mercedes-Benz), a ima i mini-bar u prtljažniku… »

Ispovest jednog lekara koji je tamo tražio posao će vas debelo razočarati

Alo pre 7 sati
Iz dobrostojeće je porodice i finansijska kriza nije razlog zbog kojeg je napustio svoju domovinu. U Nemačkoj je 25,5 odsto stanovništva stranog porekla što bi trebalo da znači lda je Nemačka otvoreno društvo za strance? „Nemačka nije otvoreno… »

Putin uzvraća udarac: Rusija proteruje nemačke diplomate!

Srbija danas pre 7 sati
Rusija je donela odluku da protera dvoje nemačkih diplomata. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je doneta odluka da iz Rusije bude proterano dvoje nemačkih diplomata. Ova odluka usledila je samo nedelju dana nakon što je nemačko… »

Nemačka posle 100 godina uvodi vojne rabine

Dnevnik pre 24 sata
BERLIN:Nemačka vlada odlučila je danas da ponovo u vojnu službu, posle više od 100 godina, uvede rabine, što je predložio ranije centralni Savet Jevreja. "Danas smo dali važan primer našim jevrejskim vojnicima", napisala je na Tviteru ministarka… »

Nemci uprkos klimatskim ciljevima još više kupuju terence

Politika pre 24 sata
BERLIN – Uprkos vodećoj ulozi Nemačke u borbi protiv klimatskih promena, vozači u toj zemlji i dalje pri kupovini daju prednost neekološkim terencima i tzv. SUV vozilima tako da je 2019, prvi put u jednoj godini, u Nemačkoj registrovano više od… »

Vremenska prognoza »

Berlin »
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
4 ˚C
četvrtak
Jaka kiša povremeno
Jaka kiša povremeno
2˚ / 5˚
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
-4˚ / 3˚

Vesti dana »