Berlin - vesti

Dvojezičnošću do slave - Vladimir Nabokov

Vesti online pre 1 dan
Na današnji dan rođen je Vladimir Nabokov, rusko-američki književnik i književni kritičar.
Vladimir Vladimirovič Nabokov rođen je u Sankt Peterburgu, 22. aprila 1899, kao najstariji od četvoro dece u uglednoj aristokratskoj porodici. Deda mu je bio ministar pravde za vreme vladavine Aleksandra II, a otac, takođe... »

Nemci godišnje popiju u proseku kadu punu alkohola

Večernje novosti pre 1 dan
U Nemačkoj se konzumiraju velike količine alkohola i svaki Nemac godišnje u proseku popije kadu punu pića, pokazao je godišnji izveštaj o bolestima zavisnosti
BERLIN - U Nemačkoj se konzumiraju velike količine alkohola i svaki Nemac godišnje u proseku popije kadu punu pića, pokazao je godišnji izveštaj o bolestima zavisnosti, prenosi Poslovni dnevnik. Po poslednjim računicama,... »

Pakleni plan Prištine: Staju pred Kongres SAD da nas proglase genocidnim, a samo dan ranije dešava se ono što cela Srbija čeka

Pravda pre 1 dan
Britanci su pokušali da proguraju u UN rezoluciju o Srebrenici, kako bi se srpski narod proglasio genocidnim i nisu uspeli u tome. Sada je red došao da nešto slično pokušaju Albanci uz pomoć saveznika u Vašingtonu.
Naime, u Vašingtonu je za 30. april zakazano svedočenje Atifete Jahjage o ratu na Kosovu, pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD, gde bi trebalo da se „izvede zaključak kako je Srbije genocidna... »

Esport revolucija: Osnovana Evropska federacija, Srbija među osnivačima!

Kurir pre 1 dan
Još od ranije je poznato da će se do kraja godine napraviti novi format Evropske esports federacije koju je podržalo 12 saveza na osnivačkoj konferenciji uključujući Srbiju.
Poziv je rezultat pregovora saveza koji traju još od foruma u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta u julu prošle godine u Lozani. Evropske federacije sastale su se u Berlinu na poziv Nemačkog esport saveza (ESBD) da... »

Srbija u eSport federaciji Evrope

Mondo pre 1 dan
Naša zemlja je među osnivačima Evropske eSport federacije, potvrđeno je na zvaničnom sajtu federacije.
Još od ranije je poznato da će se do kraja godine oformiti novi format Evropske eSport federacije, koju je podržalo 12 saveza na osnivačkoj konferenciji, uključujući Srbiju. Poziv je rezultat pregovora saveza, koji traju još od... »

Nemci godišnje popiju u proseku kadu punu alkohola

Blic pre 1 dan
U Nemačkoj se konzumiraju velike količine alkohola i svaki Nemac godišnje u proseku popije kadu punu pića, pokazao je godišnji izveštaj o bolestima zavisnosti, prenosi Poslovni dnevnik.
Po poslednjim računicama, potrošnja alkohola u Nemačkoj iznosila je u 2017. godini oko 131 litar po stanovniku, što je oko dva posto manje nego godinu dana ranije, objavila je nemačka Centralna kancelarija za pitanja ovisnosti... »

Ispovest profesorice nemačkog: Donedavno sam bila konobarica, a onda sam naučila jezik za 3 nedelje

Kurir pre 1 dan
Nemački jezik, ma koliko teško delovao, može da se tečno nauči za manje od mesec dana.
Potvrda za to je Ana, danas profesorica nemačkog jezika koja se uskoro seli u Berlin. Do pre dva meseca je bila konobarica i radila je za minimalac, dok nije naišla na ovu metodu koja joj je promenila život. Kako je Ana naučila... »

Egzotika Azije u Novom Sadu

Večernje novosti pre 1 dan
Manifestacija "Srpska nedelja mode" održava se od 3. do 7. maja, uz brojne strane goste i domaće manekene
NAJVEĆA modna manifestacija u regionu, "Serbia fashion week", biće održana, po 12. put, od 3. do 7. maja u Novom Sadu. Od domaćih imena predstaviće se Igor Todorović, Marija Šabić, Suzana Perić, Bata Spasojević, Boško... »

Janjić o sastanku u Berlinu: Problemi se znaju, neće biti novih genijalnih ideja

N1 Info pre 2 dana
U Berlinu će se 29. aprila ponovo susresti srpski, albanski i prištinski zvaničnici. Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose, kaže da su problemi poznati i na stolu i da ne očekuje nove, genijalne ideje.
Na sastanak u berlin je pozvao najmoćniji evropski dvojac - nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron. U Berlin putuju srpski predsednik i premijerka Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Kosovo će... »

Ministar Dačić: Skup u Berlinu neće biti odlučujući za pitanje Kosmeta, Srbija neće popustiti pod pritiscima

Kurir pre 2 dana
Dačić je podsetio da je Nemačka zakazala taj skup bez konsultacija s drugim državama, osim sa Francuskom, kao ni sa Evropskom službom za spoljne poslove
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da predstojeći skup zapadnobalkanskih lidera u Berlinu neće biti odlučujući za rešavanje pitanja Kosova, jer, kako je naveo, Srbija neće popustiti pred pritiscima... »

©2019 Netmark d.o.o.