Berlin - vesti

Vučić: Ne znam šta je dvostruki suverenitet, to nam niko nije ponudio

Beta pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pritisci bez kompromisa ne pomažu rešenju kosovskog pitanja i dodao da ne zna šta je to dvostruki suverenitet. Vučić je novinarima u Predsedništvu kazao da ne očekuje da se od Srbije jasno zatraži da prizna nezavisnost Kosova u Berlinu 29.... »

Ultimatume ne možemo doveka da trpimo bez odgovora! To ću reći i Merkel i Makronu u Berlinu: Vučić očekuje težak periodu po pitanju Kosova (foto)

Telegraf pre 3 dana
Lično sam izložen zahtevima na dnevnom nivou da mi nešto učinimo, da bi Albanci povukli protivpravne takse. Moj odgovor na to je: ljudi nemojte da ponižavate Srbije - kaže Vučić
Pred nama je interesantan i važan period po pitanju Kosova i Metohije. Ne bih rekao odlučujući, ali težak kada očekujem pritiske na Srbiju da učini ustupke iz meni nepoznatih razloga, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.... »

Kosovo razjedinjeno ka Berlinu

Slobodna Evropa pre 3 dana
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sazivanje regionalne konferencije u Berlinu vidi kao suštinsku promenu u dinamici odnosa Evropske unije (EU) prema regionu, navodeći da postoji nova energija uoči ove konferencije 29. aprila. S druge strane, predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da na kraju ovog... »

Neće biti bilateralnog sastanka sa predstavnicima Prištine u Berlinu

Politika pre 3 dana
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da neće biti bilateralnog sastanka delegacija Beograda i Prištine na predstojećem mini samitu lidera Zapadnog Balkana u Berlinu. Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Đurić je kazao da u političkom smislu nema... »

Srbija je zemlja koja se pita, ne očekujem da nam serviraju rešenje

RTS pre 4 dana
RTS: Srbija je zemlja koja se pita, ne očekujem da nam serviraju rešenje
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navodi za "Radio Beograd" da ne očekuje da se na Konferenciji o zapadnom Balkanu u Berlinu nađe bilo kakav predlog rešenja za Kosovo i Metohiju jer svi znaju da Srbija nije zemlja kojoj mogu da se serviraju gotova rešenja.
Ana Brnabić navodi da je Srbija zemlja koja se pita i učestvuje u razgovorima oko sudbine svojih građana. "Mislim da svi naši partneri znaju da Srbija nije zemlja kojoj mogu da se serviraju gotova rešenja. Mislim da je danas... »

Đurić: Neće biti bilateralnog sastanka Beograda i Prištine u Berlinu

N1 Info pre 4 dana
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da neće biti bilateralnog sastanka delegacija Beograda i Prištine na predstojećem mini samitu lidera Zapadnog Balkana u Berlinu.
Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Đurić je kazao da u političkom smislu nema prostora za razgovore sa predstavnicima Prištine dok ne budu odustali od akata poput platforme o dijalogu. "Sastanku će prisustvovati... »

Haradinaj u Berlin ide sa nemogućim uslovom za Beograd

Telegraf pre 4 dana
Haradinaj je na konferenciji za novinare, nakon sednice vlade, rekao da postizanje kompromisa ne znači amnestiju Srbije za, kako je rekao, zločine koje su Srbi počinili tokom posednjih sukoba
Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da su pomirenje i kompromis sa Beogradom mogući samo uz međusobno priznanje od Srbije ono što bi trebalo da se postigne na predstojećem skupu, koji... »

Vučića u Berlinu očekuju izuzetni pritisci u vezi sa Kosovom i Metohijom: Sastanak organizovan bez znanja EU

Telegraf pre 4 dana
Navodeći da Vučić trpi izuzetne pritiske, između ostalog i da se obustavi kampanja Beograda da druge zemlje povuku priznanje nezavisnosti Kosova, Dačić kaze da su veoma važni sastanci u Pekingu 25. i 26. aprila, zbog razgovora sa predsednikom Kine, koja je važan i jak saveznik Srbije, ali i Putinom
Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Berlinu očekuju izuzetni pritisci u vezi sa Kosovom i Metohijom zbog čega su veoma važni i sastanci koje će u Pekingu imati sa predsednicima Rusije i Kine Vladimirom Putinom i Si Ðinpingom,... »

Raskol u Prištini: Bez koordinacije Tačija i Haradinaja pred put u Berlin

Telegraf pre 4 dana
Oni nisu razgovarali u četiri oka pet meseci
Između predsednika i premijera tzv. Kosova Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja već duže vreme nema koordinacije, a kako piše prištinska "Koha", nema naznaka ni da će se to desiti pred sastanak u Berlinu. Oni nisu razgovarali u četiri oka pet meseci, a kako navodi... »

Nove provokacije Haradinaja, ne vidi svoju ulogu u Berlinu

Politika pre 4 dana
PRIŠTINA – Povodom najava predsednika Aleksandra Vučića da će oko Đurđevdana, 6. maja, biti poznato na koji način će Beograd odgovoriti Prištini na nametnute sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije, premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, kaže da apeluje da umesto, kako je... »

Šri Lanka: Napadači su imali pomoć grupa iz inostranstva

BBC News  pre 7 sati  još 54 povezane

Počela utakmica košarkaša Zvezde i Budućnosti

Beta  pre 2 sata  još 52 povezane

Zimonjić ispao u igri parova u Budimpešti

Vesti online  pre 4 sata  još 24 povezane

Nakon 99 odsto prebrojanih listića Zelenski vodi sa 73 odsto

Vesti online  pre 7 sati  još 19 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.