Fajzerova vakcina

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u subotu u centru Novog Sada

Radio 021 pre 1 dan
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Novog Sada i Centar za međunarodnu javnu politiku organizuju akciju davanja krvi u subotu, 10. aprila, u Novom Sadu. Kako se navodi u saopštenju Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, namensko vozilo za… »

Vakcinisano više od 160 hiljada Novosađana

Danas pre 1 dan
U protekla dva dana vakcinisano je 8.600 Novosađana protiv covida 19, što je rekord. U petak za dva sata drugom dozom vakcinisano je 1.200 ljudi vakcinama Sinofarm i AstraZeneka, a potom su na redu druge doze Fajzerove i Sputnjik V vakcine, rekao je… »

Počelo kliničko ispitivanje nove, jeftinije vakcine protiv kovida

EurActiv pre 2 dana
Kliničko ispitivanje nove vakcine protiv kovida-19, čija bi proizvodnja bila jeftinija, lakša i brža, počinje da se sprovodi u Brazilu, Meksiku, Tajlandu i Vijetnamu. Vakcina NDV-HXP-S je prva vakcina u kliničkom ispitivanju koja koristi novi… »

"Redovi i U gradovima i U selima": Vučić: Moraću još mnogo poziva da obavim da bismo imali dovoljno vakcina

Blic pre 2 dana
Mi smo juče imali više od 80.000 vakcinacija i juče je bio rekordan dan. Od toga je 70.000 prva vakcina, što znači da je to 140.000 doza, jer čuvamo uvek za drugu dozu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "U ponedeljak treba da… »

Šekler: Vakcinisani znatno manje prenose virus, ako se zaraze imaju bitno blaže simptome

Naissus info pre 2 dana
Govoreći o najavi Kriznog štaba o ublažavanju mera, kaže da bi on bio oprezniji. Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler, ponovio je da nije iznenađen time što ima onih koji su primili obe doze vakcine a da su se mesec dana potom zarazili. “Kada… »

Mlađi od 55 u Francuskoj će se nakon AstraZenece revakcinisati drugom vakcinom

Al Jazeera pre 1 dan
To znači da će te osobe vakcinisane AstraZenecom primiti drugu dozu vakcine koju su proizveli Pfizer/BioNTech ili Moderna. Francuzi mlađi od 55 godina koji su već primili prvu dozu AstraZenecine vakcine protiv COVID-a 19, u revakcinisanju bi trebali… »

"Redovi u gradovima i u selima" Vučić: Još mnogo poziva ću morati da obavim da bismo imali dovoljno vakcina

Srbija danas pre 1 dan
Mi smo juče imali više od 80.000 vakcinacija i juče je bio rekordan dan. Od toga je 70.000 prva vakcina, što znači da je to 140.000 doza, jer čuvamo uvek za drugu dozu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - U ponedeljak treba da… »

Francuska: Posle prve doze Astrazeneke vakcinacija mladjih od 55 godina drugom vakcinom

Novi magazin pre 2 dana
Osobe mladje od 55 godina koje su u Francuskoj vakcinisane protiv kovida-19 prvom dozom vakcine Astrazeneka primiće drugu dozu vakcine Fajzer ili Moderna, potvrdila je zvanično danas francuska Visoka zdravstvena uprava (HAS). To je ranije danas najavio… »

Počelo kliničko ispitivanje nove, jeftinije vakcine protiv kovida-19

N1 Info pre 2 dana
Kliničko ispitivanje nove vakcine protiv kovida-19, čija bi proizvodnja bila jeftinija, lakša i brža, počinje da se sprovodi u Brazilu, Meksiku, Tajlandu i Vijetnamu. Vakcina NDV-HXP-S je prva vakcina u kliničkom ispitivanju koja koristi novi… »

Mlađima od 55 u Francuskoj posle prve doze AstraZeneke – Fajzer ili Moderna

N1 Info pre 2 dana
Osobe mlađe od 55 godina koje su u Francuskoj vakcinisane protiv kovida-19 prvom dozom vakcine AstraZeneka primiće drugu dozu vakcine Fajzer ili Moderna, potvrdila je zvanično francuska Visoka zdravstvena uprava (HAS). To je ranije najavio francuski… »

Vesti dana »