Fajzerova vakcina

Fauči u avgustu očekuje potpuna odobrenja za vakcine: Podstrek za nevakcinisane Amerikance

Blic pre 2 dana
Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i glavni medicinski savetnik Bele kuće dr Entoni Fauči izjavio je danas da se nada da bi regulatorna tela već sledećeg meseca mogla da izdaju potpuno odobrenje za upotrebu vakcina protiv… »

Fauči očekuje: U agustu potpuna odobrenja za vakcine - to će motivisati nevakcinisane

Večernje novosti pre 3 dana
Entoni Fauči Foto AP Vakcine Fajzer-Bionteka i Moderna sa dve doze i DŽonson i DŽonsona sa jednom dozom trenutno su odobrene za hitnu upotrebu od strane američke Uprave za hranu i lekove (FDA). Zvanično odobrenje FDA dalo bi lekarima mogućnost da… »

Prva zemlja u svetu nudi buster doze vakcina starijima od 60 godina

BizLife pre 3 dana
Izrael će tako postati prva zemlja u svetu koja masovno nudi buster dozu vakcine Fajzer/Biontek. „Realnost dokazuje da su vakcine bezbedne. Realnost takođe dokazuje da vakcine štite od teške bolesti i smrti. I poput vakcine protiv gripa koja bi… »

Ugovor ostaje tajna

Vesti online pre 2 dana
Pošto je Australijska tehnička savetodavna grupa za imunizaciju (ATAGI) preporučila Fajzerovu vakcinu protiv kovida kao poželjnu za mlađe od 60 godina, a sve zbog rizika od moguće tromboze i sindroma trombocitopenije (TTS) koju može da izazove… »

Kipar počinje vakcinaciju dece starije od 12 godina

Danas pre 2 dana
Kipar će od sledeće nedelje početi vakcinaciju protiv korona virusa dece starije od 12 godina vakcinama proizvođača Fajzer/Biontek i Moderna. Ministarstvo zdravlja je saopštilo da Kipar neće zaostajati za državama Evropske unije koje su već… »

Kipar počinje vakcinaciju dece starije od 12 godina

Blic pre 3 dana
Kipar će započeti dobrovoljnu vakcinaciju protiv kovid-19 dece starije od 12 godina sledeće nedelje mRNA vakcinama koje su proizveli Fajzer-BioNTek i Moderna, saopštile su danas vlasti. Ministar zdravlja Mihalis Hadžipantela rekao je da Kipar prati… »

Dileme u vezi sa trećom dozom vakcine – ko bi trebalo da je primi, kada…

N1 Info pre 3 dana
Iako je Stručni komitet za imunizaciju preporučio da građanima Srbije, koji su drugu dozu vakcine protiv koronavirusa primili pre najmanje šest meseci, bude data i treća doza proizvođača Fajzer ili Moderna, Krizni štab je treću dozu preporučio… »

Šta je pokazalo novo istraživanje Instituta "Batut" o vakcinama

B92 pre 3 dana
Od početka vakcinacije u Srbiji se do kraja aprila svega 0,3 odsto potpuno vakcinisanih Fajzerovom vakcinom i 0,5 odsto vakcinisanih Sputnjikom V zarazilo koronavirusom, kažu u Institutu za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut". Doktor Vladan… »

Kipar počinje vakcinaciju dece starije od 12 godina

Nova pre 3 dana
Kipar će započeti dobrovoljnu vakcinaciju protiv kovid-19 dece starije od 12 godina sledeće nedelje mRNA vakcinama koje su proizveli Fajzer -BioNTek i Moderna, saopštile su danas vlasti. Prošlog meseca na Kipru je registrovan najveći broj zaraženih… »

Radovanović: Situacija je još bolja ako se prime različite vakcine

Glas Zaječara pre 3 dana
Nema štete od primanja različitih vakcina, već je situacija čak i bolja, izjavio je epidemiolog Zoran Radovanović, tokom današnje diskusije o trećoj dozi vakcine protiv kovida. Radovanović je izneo podatak da od 250 miliona vakcina protiv virusa… »

Vesti dana »