Fajzerova vakcina

Fajzer započeo kliničko ispitivanje vakcine protiv gripa koristeći tehnologiju mRNA

B92 pre 39 minuta
Američka farmaceutska kompanija Fajzer u ponedeljak je objavila da je započela kliničko ispitivanje, u sklopu kojega će testirati vakcinu protiv gripa koristeći istu tehnologiju ribonukleinske kiseline (mRNA) koja stoji iza uspešne vakcine protiv… »

Pfizer predao FDA podatke o primjeni vakcine kod djece

Al Jazeera pre 1 sat
Zaraza korona virusom vrtoglavo se širi među djecom u SAD-u i početkom septembra dosegla je do sada najviše razine. Pfizer i BioNTech predali su u utorak američkim regulatorima prve podatke iz kliničkih ispitivanja njihove vakcine protiv COVID-a 19… »

Fajzer i Bajontek će tražiti odobrenje za vakcinaciju dece od 5 do 11 godina

Glas Amerike pre 2 sata
VAŠINGTON — Fajzer i Bajontek najavili su u utorak da će od američke vlade zvanično zatražiti da odobri hitnu upotrebu vakcine tih kompanija protiv Kovida 19 kod dece uzrasta 5 do 11 godina. Fajzer i Bajontek su objavili taj plan nakon što se… »

Sve vakcine sprečavaju najteže oblike bolesti, ali je jedna "malo bolja od ostalih" Jedna stvar kod vakcine ga iznenadila

Blic pre 2 sata
Istraživanje Doma zdravlja Kragujevac o koronavirusu i vakcinama pokazalo je da sve vakcine sprečavaju najteže oblike bolesti, a da je Fajzer za nijansu bolji od ostalih, izjavio je profesor fakulteta Medicinskih nauka Dejan Baskić, koji rukovodi tim… »

Šekler o Moderninoj vakcini: Koncentracija RNK veća nego kod Fajzerove, može kao treća doza

B92 pre 3 sata
Virusolog dr Milanko Šekler objasnio je da je Modernina vakcina sličnog principa kao i Fajzerova, s tim što duže drži antitela. Ključ je, kaže, možda u tome što je koncentracija informacione RNK veća kod Modernine. Srbija u oktobru dobija i petu… »

Sanofi odustaje od mRNK vakcine protiv kovida, praviće proteinsku

B92 pre 3 sata
Francuska farmaceutska kompanija Sanofi odustala je od planova o proizvodnji svoje vakcine protiv kovida 19 zasnovane na mRNK, zbog dominantne tržišne uloge korporativnog saveza Biontek/Fajzera i Moderne u borbi protiv pandemije, saopšteno je danas iz… »

Fajzer traži odobrenje vakcine za decu uzrasta 5 do 11 godina

Sandžak haber pre 3 sata
VAŠINGTON – Farmaceutske kompanije Fajzer i Bionteh podnele su danas američkoj Agenciji za hranu i lekove preliminarne rezultate ispitivanja upotrebe njihove vakcine protiv korone virusa za decu uzrasta od pet do 11 godina. Kompanije su najavile da… »

Beograđanka merila antitela posle treće doze vakcine za koronu

Nova pre 3 sata
Nakon dve doze vakcine protiv korone ili preležanog kovida dođe vreme i za treću buster dozu koja će zaštitu od bolesti ojačati i produžiti. A kako to izgleda kad stignu rezultati antitela posle, recimo, dva Kineza i jednog Fajzera? „Prvu vakcinu… »

Baskić: Sve vakcine sprečavaju najteže oblike bolesti, Fajzer za nijansu bolji

N1 Info pre 4 sati
Istraživanje Doma zdravlja Kragujevac o koronavirusu i vakcinama pokazalo je da sve vakcine sprečavaju najteže oblike bolesti, a da je Fajzer za nijansu bolji od ostalih, izjavio je profesor fakulteta Medicinskih nauka Dejan Baskić, koji rukovodi tim… »

Fajzer traži odobrenje vakcine za decu uzrasta 5-11 godina

Blic pre 4 sati
Farmaceutske kompanije Fajzer i Bajontek podnele su danas američkoj Agenciji za hranu i lekove preliminarne rezultate ispitivanja upotrebe njihove vakcine protiv korone virusa za decu uzrasta od pet do 11 godina. Kompanije su najavile da će uskoro… »

Vesti dana »