Gazivode

Zašto je Valač toliko važan? Napad prištinskih vlasti na njega bi doneo katastrofu, kako Srbima, tako i Albancima

Srbija danas 28.10.2021
Još jedna intervencija Rosu bi mogla imati kobne posledice po sve. - Albanci planiraju da zauzmu trafostanicu Valač u opštini Zvečan u narednom periodu - otkrio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Rekao je i da su se "grdno prevarili oni… »

Šešelj saopštio loše vesti: Kurti planira napad na dve lokacije (video)

Večernje novosti 28.10.2021
Foto: TV Pink printskrin Vojislav Šešelj kaže da Srbija taj napad mora sprečiti po svaku cenu, kao i napad na Branu Gazivode. - To selo u opštini Zvečan gde se nalazi trafostanica je malo - rekao je Šešelj. Lider radikala podseća da je Srbija… »

Šešelj: Kirti planira novi napad; Srbija može da preduzme vojno-policijsku akciju (video)

Pravda 28.10.2021
Predsednik SRS Vojislav Šešelj podsetio je da je za subotu 6. novembra najavljen napad Albanaca na glavnu trafostanicu na severu Kosova i Metohije preko koje se 95% srpskih domaćinstava snabdeva strujom. Vojislav Šešelj kaže da Srbija taj napad mora… »

Šešelj saopštio loše vesti Kreće napad na Srbe! (video)

Alo 28.10.2021
Predsednik SRS Vojislav Šešelj podsetio je da je za subotu 6. novembra najavljen napad Albanaca na glavnu trafostanicu na severu Kosova i Metohije Valač preko koje se 95% srpskih domaćinstava snabdeva strujom. Vojislav Šešelj kaže da Srbija taj… »

Ako zauzmu "Valač", Srbi postaju taoci: Novi upad Albanaca na sever KiM značio bi uvod u rat, kontrolisali bi snabdevanje…

Večernje novosti 28.10.2021
Foto AP Od kakvog su strateškog značaja "Valač", ali i jezero Gazivode, dovoljno govori podatak da bi u slučaju da dođu u ruke Albanaca, oni kontrolisali snabdevanje strujom i vodom svih Srba na severu pokrajine. Da se u Prištini, pod dirigentskom… »

Izložba "gračanica u bojama budućeg veka": Legat Milića od Mačve u Kruševcu

Večernje novosti 11.10.2021
Foto: S. Babović Ovj umetnik ima iza sebe već više samostalnih i i kolektivnih izložbi,urednik je multimedijalnih programa u Pokrajinskom kulturnom centru Priština-Leposavić i jedan od osnivača likovne kolonije akvarela Gazivode u Zubinom Potoku.… »

Eskobar: Važan nam je Vašingtonski sporazum

RTS 30.09.2021
Specijalni izvestilac Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kaže da je američkoj strani Vašingtonski sporazum u vezi sa Kosovom i Metohijom veoma važan, pre svega zbog "moratorijuma na lobiranje za priznavanje, odnosno za povlačenje… »

Eskobar: Važan nam je Vašingtonski sporazum

RTV 30.09.2021
BRISEL - Specijalni izvestilac Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da je američkoj strani Vašingtonski sporazum veoma važan, pre svega zbog moratorijuma na priznavanje i povlačenje priznavanja nezavisnosti takozvanog… »

Nebojša Čović o stanju na Kim: 1. oktobar je ključni datum! Strahuje od napada na Gazivode

Kurir 29.09.2021
Nebojša Čović, političar i sportski funkcioner komentarisao je aktuelne događaje u Srbiji. On je naveo da je mišljenja da je provokacija na Kosovu i Metohiji unapred smišljena. - Lično mislim da je ovo smišljena provokacija, videli ste da je… »

Kurti dobio po ušima od amerikanaca: Hteo blic-krig na Gazivode!

Pravda 29.09.2021
Da vlast u Beogradu, uz podršku Moskve, a izgleda prvi put i Vašingtona, nije reagovala mudro i odlučno, najvažniji energetski potencijali na Kosovu i Metohiji - Gazivode i Valač, sada bi bili pod kontrolom Aljbina Kurtija. To je, u stvari, bio pravi… »

Vesti dana »