HIV

Besplatno i poverljivo testiranje na HIV u subotu

Subotica.com 03.12.2020
Povodom Svetskog dana borbe protiv side, Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitiom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om i Udruženje građana „Stav +“ iz Subotice organizuju besplatno, dobrovoljno i poverljivo testiranje na HIV u subotu, 5… »

“Kolektivni imunitet od 70 odsto drži koronu pod kontrolom”

Nova 03.12.2020
Nada Kuljić Kapulica, bivša načelnica Instituta za mikrobiologiju i virusologiju na VMA, rekla je u jutarnjem programu "Probudi se" da su vakcine ubojito sredstvo protiv virusa, jer za virusa nema leka. “Upotrebiti antibiotike za viruse je stručna… »

Muški gej par usvojio devojčicu sa HIV-om koju je prethodno odbilo 10 porodica

Luftika 02.12.2020
Porodica bi trebalo da bude epicentar ljubavi, poštovanja i poverenja, ali nažalost to nije uvek slučaj. Nekada porodicu ne čini samo krv, a priča o gej paru, Damianu Piginu (42) i Arielu Vijari (39) i njhove dve kćerke, Olivii i Viktoriji, savršen… »

KO JE ZARAZNIJI - oni bez simptoma ili oni koji su teško oboleli od korone? Rezultati će vas iznenaditi!

Prva 02.12.2020
Korona virus zaista je poput slagalice s jako puno delova s različitim bojama i oblicima. Premda se svaka bolest definiše prisutnošću simptoma, sa zaraznim bolestima to nije uvek tako. Jedan od primera je HIV – zaražena osoba virus može da nosi… »

Testiranje na HIV važno uprkos pandemiji virusa korona

Politika 01.12.2020
Od ključne važnosti je da svi koji su imali rizične kontakte što pre saznaju svoj HIV status testirajući se, uprkos situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona. Bitno je i da oboleli od HIV-a i osobe koje imaju rizik da dobiju infekciju nastave da… »

Svetski dan borbe protiv side: "Osećao sam se kao da su mi krv i sperma otrovni“

Radio 021 01.12.2020
Povodom Svetskog dana borbe protiv side koji se obeležava 2. decembra, eksperti kažu da 12 miliona ljudi i dalje nema pristup lečenju, a Kovid-19 ugrožava sve što je do sada postignuto. Christopher Klettermayer Kristofer Kletermajer je koristio… »

Svetski AIDS dan: GLOBALNA SOLIDARNOST, ZAJEDNIČKA ODGOVORNOST

EurActiv 01.12.2020
U svom obraćanju povodom Svetskog AIDS dana, 1. decembra 2020. godine, generalna direktorka UNAIDS-a je rekla da pandemija COVID-19 preti da naruši napredak koji je svet postigao u zdravstvu i razvoju tokom poslednjih 20 godina, uključujući… »

Pandemija koronavirusa pogoršava globalnu borbu protiv AIDS-a

Glas Amerike 01.12.2020
Utorak 1. decembar Svetski je dan borbe protiv AIDS-a, a organizacije širom sveta ističu potrebu za pružanjem podrške onima koji žive sa HIV-om i koji su pogođeni HIV-om, virusom koji uzrokuje bolest, istovremeno se sećajući onih koji su umrli… »

Danas Svetski dan borbe protiv side: Od ključne važnosti testiranje

Radio sto plus 01.12.2020
Od ključne važnosti je da svi koji su imali rizične kontakte što pre saznaju svoj HIV status testirajući se, uprkos situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, ukazala je danas Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa… »

Svetski dan borbe protiv side: "Lekari u Srbiji godinu dana nisu otkrili da sam zaražen HIV-om"

Radio 021 01.12.2020
Marko je imao temperaturu godinu dana, a za BBC na srpskom govori kako je moguće da niko od lekara nije posumnjao na HIV. BBC Ilustracija Marko* je pre više od godinu dana počeo da oseća zamor, nelagodu, imao je temperaturu i kašljao je. Otišao je… »

Vesti dana »