HIV

Šta nas nova HBO serija uči o odnosu prema LGBT ljudima

Nova 30.01.2021
Dok se današnji svet i dalje bori sa koronavirusom, Rusel Dejvis nas sa svojom novom serijom vraća u Britaniju osamdesetih, kada se pojavio virus HIV-a koji je pokosio mnoge mlade ljude koji su samo želeli da se zabave i da provedu svoje dvadesete… »

Šta je nova rekombinovana vakcina za koronu i zašto je važna

Nova 30.01.2021
Novavaks vakcine protiv korone još uvek nema u Srbiji, ali ona je nedavno prošla III fazu ispitivanja, pa može da postane bitan faktor u brobi protiv pandemije. Niški radiolog Aleksandar Ivković objasnio je jednostavnim jezikom kako funkcioniše ova… »

Novavax: Vakcina protiv korone pokazala efikasnost od 89 odsto

Nedeljnik 29.01.2021
Backyard Productions / Alamy / Alamy / Profimedia Američka kompanija “Novavaks” saopštila je da su rezultati ispitivanja u Velikoj Britaniji pokazali da je njena vakcina protiv koronavirusa efikasna 89,3 odsto, prenosi Rojters. Posebno ispitivanje… »

Hit predsednik: Vakcine nisu dobre, od korone nas čuva Bog

BizLife 28.01.2021
Predsednik Tanzanije Džon Magufuli tvrdi da njegovoj državi nije potreban karantin jer stanovnike od koronavirusa štiti Bog, a da su rešenja iz kućne radinosti, poput udisanja vodene pare, delotvornija od vakcine. “Vakcine nisu dobre. Da jesu, onda… »

HBO nas novom serijom od korone odvlači u centar HIV virusa

Nova 24.01.2021
Dok se današnji svet i dalje bori sa koronavirusom, Rusel Dejvis nas sa svojom novom serijom vraća u Britaniju osamdesetih, kada se pojavio virus HIV-a koji je pokosio mnoge mlade ljude koji su samo želeli da se zabave i da provedu svoje dvadesete… »

Odobren lek koji će promeniti život HIV pacijentima

Nova 22.01.2021
U SAD je odobrena prva dugotrajna kombinacija lekova za HIV - mesečne injekcije koje mogu da zamene tablete koje se piju svakodnevno, a koje se sada koriste za kontrolu infekcije virusom AIDS-a. Očekuje se da će odobrenje leka koji je kombinacija dve… »

Korona je dobila svoju vakcinu u roku od godinu dana, a šta je sa hivom: Zašto naučnici za ovaj virus nemaju rešenje?

Srbija danas 22.01.2021
Zašto naučnici još uvek nemaju lek za HIV? Kada je razvijena vakcina protiv SARS-CoV-2 od strane SAD izdvojeno je 18 milijadi dolara iz budžeta, ali je dovedeno u pitanje kako je moguće da se vakcina tako brzo razvije dok se već decenijama čeka na… »

Mladi vozači najčešće stradaju vikendom u sitnim satima

Danas 20.01.2021
Svakog trećeg dana pogine jedna mlada osoba, a svakog dana bude povređeno više od 15 mladih U periodu od 1981. do 2018. god. u Republici Srbiji, u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo 43.000 ljudi, dok je više od 600.000 povređeno. Prosečno se… »

Vikiliks objavio poverljive informacije, procurili mejlovi Hilari Klinton, Bila Gejtsa, detalji o virusu HIV...

Alo 10.01.2021
Sedite udobno, uzmite telefon u ruke i sami prođite kroz sve tajne koje su bile sakrivene od vas. "Vikiliks" je izbacio sve svoje datoteke na mrežu. Na korišćenje milionskom auditorijumu sada su sve strogo poverljive informacije. Sve od imejlova… »

Preminula zvezda “Policijske akademije” piskavog glasa

Nova 08.01.2021
Glumica Marion Ramzi, zvezda legendarnih filmskih serijala "Policijska akademija", preminula je u 75. godini, a tačan uzrok smrti za sad nije poznat. “Deadline” javlja kako je poslednjih nekoliko dana bila jako bolesna, a tužnu vest potvrdila je… »

Vesti dana »