HIV

Imunolog: Nulti pacijent dobio HIV tokom Prvog svetskog rata

RTV 31.01.2021
MONTREAL - Virus HIV je najverovatnije prešao sa šimpanzi na čoveka zbog neopreznosti izgladnelog vojnika iz Prvog svetskog rata, koji je bio primoran da lovi životinje kako bi preživeo, rekao je kanadski mikrobiolog Žak Pepen. Nepoznati nulti… »

HIV je postojao i pre 100 godina? Imunolog tvrdi da je prvi slučaj podmuklog virusa zabeležen decenijama pre

Srbija danas 31.01.2021
Virus HIV je najverovatnije prešao sa šimpanzi na čoveka zbog neopreznosti izgladnelog vojnika iz Prvog svetskog rata, koji je bio primoran da lovi životinje kako bi preživeo, rekao je kanadski mikrobiolog Žak Pepen. - Nepoznati nulti pacijent je… »

Izgladneli vojnik pojeo šimpanzu i dobio HIV: Nulti pacijent se pojavio još u Prvom svetskom ratu!?

Mondo 31.01.2021
Virus HIV je najverovatnije prešao sa šimpanzi na čoveka zbog neopreznosti izgladnelog vojnika iz Prvog svetskog rata, koji je bio primoran da lovi životinje kako bi preživeo, rekao je kanadski mikrobiolog Žak Pepen. Virus HIV je najverovatnije… »

Virus HIV je počeo da se širi kada je gladan vojnik pojeo šimpanzu

Alo 31.01.2021
Virus HIV je najverovatnije prešao sa šimpanzi na čoveka zbog neopreznosti izgladnelog vojnika iz Prvog svetskog rata, koji je bio primoran da lovi životinje kako bi preživeo, rekao je kanadski mikrobiolog Žak Pepen. Nepoznati nulti pacijent je bio… »

Nulti pacijent dobio HIV tokom Prvog svetskog rata? Izgladneli vojnik morao da lovi da bi preživeo

Telegraf 31.01.2021
Nulti pacijent je bio vojnik primoran da lovi šimpanze zbog hrane, kada je njegov puk zapeo u zabačenoj šumi u Kamerunu i ostao bez zaliha hrane. Virus HIV je najverovatnije prešao sa šimpanzi na čoveka zbog neopreznosti izgladnelog vojnika iz Prvog… »

Nulti pacijent još u prvom svetskom ratu? Imunolog otkriva kako je virus HIV-a prešao sa šimpanze na čoveka

Večernje novosti 31.01.2021
VIRUS HIV je najverovatnije prešao sa šimpanzi na čoveka zbog neopreznosti izgladnelog vojnika iz Prvog svetskog rata, koji je bio primoran da lovi životinje kako bi preživeo, rekao je kanadski mikrobiolog Žak Pepen. Nepoznati nulti pacijent je bio… »

“Novavax je četvrti tip vakcine protiv korone”: Dr Ivković objašnjava šta je novo rekombinovano cepivo za kovid-19 i…

Nedeljnik 30.01.2021
Backyard Productions / Alamy / Alamy / Profimedia Novavaks vakcine protiv korone još uvek nema u Srbiji, ali ona je nedavno prošla III fazu ispitivanja, pa može da postane bitan faktor u brobi protiv pandemije. Niški radiolog Aleksandar Ivković… »

Šta nas nova HBO serija uči o odnosu prema LGBT ljudima

Nova 30.01.2021
Dok se današnji svet i dalje bori sa koronavirusom, Rusel Dejvis nas sa svojom novom serijom vraća u Britaniju osamdesetih, kada se pojavio virus HIV-a koji je pokosio mnoge mlade ljude koji su samo želeli da se zabave i da provedu svoje dvadesete… »

Šta je nova rekombinovana vakcina za koronu i zašto je važna

Nova 30.01.2021
Novavaks vakcine protiv korone još uvek nema u Srbiji, ali ona je nedavno prošla III fazu ispitivanja, pa može da postane bitan faktor u brobi protiv pandemije. Niški radiolog Aleksandar Ivković objasnio je jednostavnim jezikom kako funkcioniše ova… »

Novavax: Vakcina protiv korone pokazala efikasnost od 89 odsto

Nedeljnik 29.01.2021
Backyard Productions / Alamy / Alamy / Profimedia Američka kompanija “Novavaks” saopštila je da su rezultati ispitivanja u Velikoj Britaniji pokazali da je njena vakcina protiv koronavirusa efikasna 89,3 odsto, prenosi Rojters. Posebno ispitivanje… »

Vesti dana »