HIV

Kapulica: Da bi pobedili virus važno je ubrzati vakcinaciju

RTV 09.03.2021
BEOGRAD - Trenutno je u borbi sa virusom korona najvažnije ubrzati vakcinaciju, izjavila je danas virološkinja Nada Kuljić Kapulica i dodala da nije za drastične mere i zaključavanje, već da se primenjuju postojeće, da su važne higijena… »

Skandal u Hrvatskoj: Pitali decu da li bi pre sedeli pored Srbina ili osobe zaražene HIV-om

Vesti online 05.03.2021
Nastavnica veronauke iz jedne osnovne škole kod Rijeke dala je učenicima neobičan zadatak koji je počeo da se širi društvenim mrežama. Ona je, naime, tražila od učenika da odgovore na pitanje zašto žele, odnosno ne žele da u vozu sede pored… »

Skandal u Hrvatskoj: Pitali decu da li bi pre sedeli pored Srbina, Roma ili osobe zaražene HIV-om

Sputnik 05.03.2021
Nastavnica veronauke iz jedne osnovne škole kod Rijeke dala je učenicima neobičan zadatak koji je počeo da se širi društvenim mrežama. Ona je, naime, tražila od učenika da odgovore na pitanje zašto žele, odnosno ne žele da u vozu sede pored… »

Skandal u Zagrebu: Pitali decu "da li biste pre sedeli pored Srbina, Roma ili osobe zaražene HIV-om"?

B92 05.03.2021
Zagreb -- Nastavnica veronauke u jednoj osnovnoj školi u Rijeci je tražila od učenika da odgovore na brojna pitanja u svom zadataku, koja se tiče brojnih predrasuda. Pitanja su bila ispisana na papiru koji je podeljen đacima, a hrvatski portal Indeks… »

Nalazi su dobri, a hronično ste umorni? Doktor upozorava: "u pitanju je jedno veoma ozbiljno oboljenje"

Srbija danas 02.03.2021
"Smatra se da je u rangu onkoloških problema ili HIV-a po problemima koje pacijenti imaju" Hronični umor je česta posledica korone i javlja se kod 30 do 50 posto pacijenata. Kako se nositi sa tim i kada odreagovati? O ovoj temi je u jutarnjem programu… »

Bolest koja je u rangu HIV-a! Sve je u redu, a "mrtvi ste bolesni": Šta je u pitanju i kako se nositi sa tim?

Srbija danas 02.03.2021
O kakvim razmerama ovog ozbiljnog problema je reč svedoči i to da je morao da reaguje i Evropski parlament. Hronični umor je česta posledica korone i javlja se kod 30 do 50 posto pacijenata. Kako se nositi sa tim i kada odreagovati? O ovoj temi je… »

Sve je u redu, a “mrtvi ste bolesni”? Evo objašnjenja

Nova 02.03.2021
Hronični umor je česta posledica korone i javlja se kod 30 do 50 posto pacijenata. Kako se nositi sa tim i kada odreagovati? O ovoj temi je u jutarnjem programu televizije Nova S "Probudi se" govorio predsednik Udruženja za neurokardiologiju Srbije, dr… »

Da li strejt glumcima treba davati gej uloge

Nova 25.02.2021
Rusel Dejvis, autor megapopularne HBO serije "It's a sin", ili "To je greh", izazvao je lavinu kontroverza u Velikoj Britaniji, nakon što je za tamošnje medije izjavio da "samo gej ljudi treba da igraju gej likove u serijama i filmovima". U najnovijem… »

Fauči dobio nagradu za doprinos nauci

B92 18.02.2021
Vodeći imunolog u SAD Entoni Fauči (80) dobio je danas prestižnu izraelsku nagradu od milion dolara za posvećenost nauci. Fauči, koji je često bio u sukobu s bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom oko načina borbe protiv pandemije, dobitnik je… »

Milion dolara za odbranu nauke Entoni Fauči dobitnik prestižne izraelske nagrade

Kurir 16.02.2021
Vodeći imunolog u SAD Entoni Fauči (80) dobio je danas prestižnu izraelsku nagradu od milion dolara za posvećenost nauci. Fauči, koji je često bio u sukobu sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom oko načina borbe protiv pandemije, dobitnik je… »

Vesti dana »