HIV

Ubica starice, ikonopisac iz Raške, zatražio da ga eutanaziraju

Niške vesti pre 18 dana
On je rekao da 40 godina robije, koliko je zatražilo tužilaštvo, predstavlja za njega smrtnu kaznu jer neće doživeti pedesetu godinu, jer boluje od HIV infekcije. „Ne razumem zašto najteža kazna kada ranije nisam izvršio nijedno krivično delo… »

Nova nada u lečenju kovida: Fajzer testira tabletu, tehnologija kao kod lečenja HIV-a i hepatitisa

B92 pre 24 dana
Američka kompanija Fajzer saopštila je da se u SAD sprovodi prva faza ispitivanja leka protiv koronavirusa. Lek, koji se uzima oralno, i čiji je radni naziv PF-07321332, pokazao je snažnu in vitro antivirusnu aktivnost protiv virusa kovid 19, kao i… »

Fajzer testira tabletu protiv kovida, uzima se čim se osete simptomi: Zajedno sa vakcinom ovo bi moglo da bude spas od korone

Blic pre 24 dana
Kompanija Fajzer, koja je na tržište izbacila prvu odobrenu vakcinu protiv korona virusa, sprovodi prvi stadijum kliničkog testiranja antivirusne oralne terapije koju bi pacijent sa kovid-19 mogao da uzme kada razvije prve simptome. U slučaju dobrih… »

Fajzer testira lek protiv korone: Svi detalji o budućnosti lečenja opakog virusa, ima nade!

Srbija danas pre 24 dana
Fajzer testira prvu oralnu antivirusnu terapiju za koronu. Kompanija Fajzer, koja je na tržište izbacila prvu odobrenu vakcinu protiv korona virusa, sprovodi prvi stadijum kliničkog testiranja antivirusne oralne terapije koju bi pacijent sa kovid-19… »

Tuberkuloza – kako se najčešće prenosi i koji su simptomi

Danas pre 24 dana
Srbiја sе, kао i svаkе gоdinе, pridružuје svеtskој kаmpаnji оbеlеžаvаnjа Svеtskоg dаnа bоrbе prоtiv tubеrkulоzе pоd slоgаnоm „Sаt оtkucаvа” Svаkе gоdinе 24. mаrtа sе оbеlеžаvа Svеtski dаn… »

Pfizer ispituje oralnu antiviralnu terapiju

Slobodna Evropa pre 24 dana
Farmaceutska kompanija Pfizer (Fajzer) počela je ranu fazu ispitivanja oralne antiviralne terapije protiv COVID-a 19 koja bi mogla biti prepisivana pacijentima sa prvim naznakama oboljenja. Kompanija koja je razvila prvu odobrenu vakcinu protiv COVID-a… »

Najnovija istraživanja potvrdila: Protiv kovida-19 ćemo morati stalno da se dovakcinišemo - "imunitet ne traje zauvek"

Večernje novosti 15.03.2021
REDOVNO dovakcinisanje protiv korona virusa biće potrebno zbog novih sojeva koji ga čine zaraznijim i sposobnijim da zaobiđe ljudski imunitet, rekla je načelnica britanskog instituta koji radi na izdvajanju genoma virusa. Korona virus je od… »

“Moraćemo redovno da se vakcinišemo protiv koronavirusa”

Nova 15.03.2021
Redovno dodatno vakcinisanje protiv koronavirusa biće potrebno zbog novih varijanti koje ga čine zaraznijim i sposobnijim da zaobiđu ljudski imunitet, rekla je zvaničnica britanskog instituta koji radi na sekvenciranju genoma virusa. Koronavirus je od… »

"Veliki sam protivnik zatvaranja": Dr Kuljić Kapulica - Zna se šta je najbolja mera protiv korona virusa!

Večernje novosti 15.03.2021
TRENUTNO je u borbi sa virusom korona najvažnije ubrzati vakcinaciju, izjavila je danas virusološkinja Nada Kuljić Kapulica i dodala da nije za drastične mere i zaključavanje, već da se primenjuju postojeće, da su važne higijena, disciplina i… »

Britanska naučnica: Bit će potrebna dovakcinacija protiv COVID-19

Al Jazeera 15.03.2021
Redovita dovakcinacija protiv korona virusa bit će potrebna zbog novih varijanti koje ga čine zaraznijim i sposobnijim zaobići ljudski imunitet. Redovita dovakcinacija protiv korona virusa bit će potrebna zbog novih varijanti koje ga čine zaraznijim… »

Vesti dana »