Interpol

Pad lažne države Kosovo: Koji "stolar" će im sklepati stolicu u UN?

Večernje novosti 18.11.2019
Kako su brojke uvek tvrdoglave, valja zabeležiti da je tzv. Kosovo izgubilo i većinu na Ist Riveru. NE budimo lenji, već podsetimo da lažna država Kosovo neće skoro overiti legitimaciju kod neke međunarodne organizacije. Neki lažni liberali tvrde… »

Bratislav Jugović: Đilas organizuje kampanju laži

Kurir 17.11.2019
Član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović izjavio je da je laž reč koja opisuje Savez za Srbiju (SzS). On je naveo da je laž da je to Savez za Srbiju, a da je istina da je to Savez za još bogatijeg Đilasa. - Laž je da je Branko Stefanović nosio u… »

U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

RTS 16.11.2019
Bojan Dragičević, koji je dva puta bežao iz hrvatskih zatvora i koji se nalazi na Interpolovoj listi najtraženijih begunaca, uhapšen je u Novom Sadu nakon pet godina potrage. Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen je u četvrtak, u… »

Slovenija hoće da sudi srpskom heroju: Dragomir 1991. odbranio skladište, a potom nije dao da se kasarna i vojnici predaju…

Pravda 16.11.2019
U Okružnom sudu u Novom Mestu počelo je suđenje Dragomiru Grujoviću (58), oficiru iz Čačka koji je u tom slovenačkom gradu optužen za ratni zločin i pokušaj ubistva, ali je pretres trajao vrlo kratko jer se Grujović nije pojavio pred većem… »

Zbog promene vlasti 226 kubanskih lekara napustilo Boliviju

B92 16.11.2019
Grupa od 226 kubanskih lekara se iz Bolivije vraća na Kubu posle odluke vlasti u Havani o njihovom povratku zbog promene bolivijske vlasti. Predstavnik Interpola u Boliviji Ronaldo Miljares izjavio je da je poleteo avion sa 226 kubanskih državljana i… »

Dragomir je juna 1991. odbranio skladište JNA u Mokronogu! U dvoboju teško ranio oficira Slovenca, koji je pripremao predaju!

Alo 16.11.2019
Raspisana interpolova poternica. * U Okružnom sudu u Novom Mestu počelo je suđenje Dragomiru Grujoviću (58), oficiru iz Čačka * On je u Sloveniji optužen za ratni zločin i pokušaj ubistva * Sprečio da skladište JNA oficir Slovenac preda… »

Skoro polovina članica UN ne priznaje Kosovo

RTV 11.11.2019
BEOGRAD - Nakon što su tokom ove godine Gana, Togo i Centralnoafrička Republika povukle odluku o priznanju Kosova, kao i 13 zemalja prošle godine, broj država koje podržavaju jednostranu odluku Prištine smanjen je na 100, ako ih je na spisku, kako… »

Dačić: Nisu hteli previše da se zalažu za ukidanje taksi

RTS 09.11.2019
Navršilo se godinu dana otkako je na snagu stupila taksa Prištine na srpsku robu najpre od 10 odsto, a 12 dana kasnije i celih 100 odsto. Osim što je nanela veliku ekonomsku štetu sa obe strane administrativne linije, ta mera blokirala je i dijalog… »

Zašto Srbija ne izručuje Svetozara Marovića Crnoj Gori?

Slobodna Evropa 09.11.2019
Beogradski advokat Božo Prelević smatra da Srbija ne izručuje Crnoj Gori Svetozara Marovića, crnogorskog državljanina i bivšeg visokog državnog funkcionera osuđenog za malverzacije, jer su se tako dogovorili predstavnici vlasti dve države… »

Godinu dana od prvih prištinskih taksi: Kolika je ekonomska, a kolika politička šteta?

Telegraf 09.11.2019
Iako su ekonomski efekti znatni, jasno je od početka da nije reč o ekonomskoj, već o par erkselans političkoj meri. Tačno godinu dana navršava se danas od kako su na snagu stupile takse Prištine na srpsku robu najpre u iznosu od 10 odsto, a kroz 12… »

Vesti dana »