Jerevan

“Jermenija i Grčka su odlične provere pred Ligu nacija”

Sport klub 20.03.2022
Selektor Miodrag Radulović je najavio da kapiten Stevan Jovetić neće putovati za Jermeniju, ali da će konkurisati za duel sa Grčkom. Prema njegovim rečima, stručni štab je razradio plan za predstojeće dve utakmice, ali njegova realizacija zavisi… »

"Otvaramo granicu sa Turskom": Jerevan spreman za diplomatske odnose sa Ankarom

Blic 16.03.2022
Jermenski ministar spoljnih poslova Ararat Mirzojan izjavio je danas da je njegova zemlja spremna da ustanovi diplomatske odnose i otvori granicu sa Turskom. Mirzojan je tokom vikenda na diplomatskom formu u Antaliji razgovarao sa turskim ministrom… »

Jermenija spremna na diplomatske odnose sa Turskom

RTV 15.03.2022
JEREVAN - Jermenija je spremna da uspostavi diplomatske odnose i otvori granicu sa Turskom, javila je agencija RIA citirajući ministra spoljnih poslova Jermenije Ararata Mirzojana. Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu rekao je prošle sedmice da je… »

Čavušoglu: Otopljavanje odnosa Turske i Jermenije

Politika 12.03.2022
ANTALIJA- Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da je na diplomatskom forumu u Antaliji vodio konstruktivne razgovore s jermenskim kolegom Araratom Mirzojanom, što smatra bitnim iskorakom u popravljanju odnosa dve zemlje… »

Rezultat foruma u Antaliji; otopljavanje odnosa Turske i Jermenije

B92 12.03.2022
Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da je na u Antaliji vodio konstruktivne razgovore s jermenskim kolegom Araratom Mirzojanom. Čavošoglu to smatra bitnim iskorakom u popravljanju odnosa dve zemalje nakon decenija… »

Erdogan: Ako Jermenija pokaže posvećenost otvaramo granice

RTV 23.02.2022
ANKARA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi Anakara mogla da otvori svoje granice sa Jermenijom i ponovo uspostavi diplomatske odnose, nakon više godina, ako Jerevan pokaže posvećenost procesu normalizacije između njihovih… »

Predsednik Jermenije podneo ostavku

Politika 23.01.2022
JEREVAN - Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan podneo je ostavku, objavljeno je danas na njegovom sajtu. Jermenski predsednik je naveo da je tu odluku doneo zbog činjenice da nema instrumente kojima bi uticao na unutrašnju i spoljnu politiku, prenosi… »

Predsednik Jermenije podneo ostavku

RTV 23.01.2022
JEREVAN - Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan podneo je ostavku, objavljeno je na njegovom sajtu. Jermenski predsednik je naveo da je tu odluku doneo zbog činjenice da nema instrumente kojima bi uticao na unutrašnju i spoljnu politiku, prenosi agencija… »

Mirovnjaci ODKB ne učestvuju u vojnim operacijama u Kazahstanu

Sputnik 07.01.2022
Mirovni kontingent Organizacije Ugovora o kolektivnog bezbednosti (ODKB) u Kazahstanu ne učestvuje u borbenim operacijama, već je odgovaran za zaštitu državnih objekata, izjavio je zamenik šefa administracije kazahstanskog predsednika Dauren Abajev… »

Stravičan snimak incidenta Zapalio se motor aviona na ruskom aerodromu, evo šta je sa putnicima (video)

Alo 25.12.2021
Sa aerodroma "Roščino" u Tjumenju potvrđena je informacija o događaju. Tokom poletanja aviona kompanije "Juter" iz Tjumenja u Jerevan zapalio se motor, pišu ruski mediji, pozivajući se na portal "72. ru" i snimke očevidaca. Kako se navodi… »

Vesti dana »