Jerevan

Pucnjava na granici Jermenije i Azerbejdžana

Sputnik 20.05.2021
Jermenske jedinice otvorile su vatru upozorenja kao odgovor na pucnjavu azerbejdžanskih oružanih snaga. „Dana 20. maja zabeležen je incident na graničnom delu oblasti Geharkunik u kome su učestvovali azerbejdžanski vojnici koji su ušli na… »

Jermenija: Meci upozorenja na granici sa Azerbejdžanom

RTV 20.05.2021
JEREVAN - Jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ispalilo metke upozorenja na granici sa Azerbejdžanom zbog navodnog upada snaga te zemlje, javila je agencija RIA. Jermenija je optužila Azerbejdžan za slanje trupa preko granice… »

Pucnjava na granici: Azerbejdžanska vojska otvorila vatru, usledio je munjevit odgovor Jermena!

Srbija danas 20.05.2021
Situacija je izuzetno napeta i može dovesti do novog sukoba. Jermenska vojska je ispalila upozoravajuće hice na granici sa Azerbejdžanom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Jermenije. Ranije tokom nedelje, Jerevan je optužio Baku da je organizovao… »

Sukob u senci Bliskog Istoka: "Ponovo ističemo - oni su upali na našu suverenu teritoriju"

B92 15.05.2021
Jerevan izražava nadu da će Baku odustati od dalje ekskalacije i da će povući svoje trupe sa jermenskih teritorija. To je izjavila danas predstavnica jermenskog ministarstva spoljnih poslova Ana Nagdalijan. "Ponovo ističemo da je Azerbejdžan upao na… »

Jerevan: Nadamo se da će se Baku povući sa naše teritorije

Nova 15.05.2021
"Jerevan izražava nadu da će Baku odustati od dalje ekskalacije i da će povući svoje trupe sa jermenskih teritorija", izjavila je danas predstavnica jermenskog ministarstva spoljnih poslova Ana Nagdalijan. „Ponovo ističemo da je Azerbejdžan upao… »

Poslednje upozorenje Jermenije Azerbejdžanu: Povucite trupe ili preduzimamo sve potrebne mere!

Srbija danas 15.05.2021
Nekoliko država je već osudilo postupak Azerbejdžana. Jerevan izražava nadu da će Baku odustati od dalje eskalacije i da će povući svoje trupe sa jermenskih teritorija, izjavila je danas predstavnica jermenskog ministarstva spoljnih poslova Ana… »

Jerevan poručio bakuu: Povucite trupe sa naše teritorije

Večernje novosti 15.05.2021
Foto: Depositphotos - Ponovo ističemo da je Azerbejdžan upao na suverenu teritoriju Jermenije. Zahvalni smo porukama koje su naši partneri iz inostranstva uputili Azerbejdžanu da odmah povuče svoje vojne formacije sa jermenskih teritorija… »

Jermenski premijer zatražio vojnu pomoć od Putina

Politika 14.05.2021
JEREVAN - Jermenski premijer Nikol Pašinjan zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina vojnu podršku zbog novog porasta tenzija sa Azerbejdžanom, javila je agencija Interfaks. Pašinjan je saopštio da je Putinu uputio pismo u kojem je od… »

AZERBEJDžANSKA vojska prešla jermensku granicu: Jerevan traži vojnu pomoć Moskve

Pravda 14.05.2021
Vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan rekao je da je napisao pismo Vladimiru Putinu tražeći vojnu pomoć zbog situacije u regionu Sjunik, na granici sa Azerbejdžanom. Ranije je jermensko Ministarstvo odbrane izvestilo da su… »

Incident ma AZERBEJDžANSKO-jermenskoj granici: Pašinjan saziva sastanak ODKB

Pravda 13.05.2021
V.d. premijera Jermenije Nikol Pašinjan primio je ministre spoljnih poslova i odbrane, kao i sekretara Saveta bezbednosti, da započnu proces konsultacija u okviru ODKB zbog situacije u regionu Sjunik, koji se graniči sa Azerbejdžanom. Juče je… »

Vesti dana »