Jerevan

Incident ma AZERBEJDžANSKO-jermenskoj granici: Pašinjan saziva sastanak ODKB

Pravda 13.05.2021
V.d. premijera Jermenije Nikol Pašinjan primio je ministre spoljnih poslova i odbrane, kao i sekretara Saveta bezbednosti, da započnu proces konsultacija u okviru ODKB zbog situacije u regionu Sjunik, koji se graniči sa Azerbejdžanom. Juče je… »

Jermenski parlament nije izabrao premijera, slede izbori

Politika 10.05.2021
JEREVAN – Jermenski parlament danas drugi put nije izabrao premijera, umesto dosadašnjeg Nikole Pašinjana, što znači da će, u skladu sa Ustavom, biti raspušten, a novi izbori biće održani najverovatnije u junu, javlja Tas s. Predsednik… »

Jermenija: Parlament nije izabrao premijera, slede izbori

RTV 10.05.2021
JEREVAN - Jermenski parlament danas drugi put nije izabrao premijera, umesto dosadašnjeg Nikole Pašinjana, što znači da će, u skladu sa Ustavom, biti raspušten, a novi izbori biće održani najverovatnije u junu, javlja Tas s. Predsednik parlamenta… »

Čupić za SK: Partizan da pozove, ne bih razmišljao sekund!

Sport klub 07.05.2021
Srbija, Danska, ponovo Srbija, propao angažman u bogati Bahčešehir, Jerevan, rat u Jermeniji (oblast Nagorno Karabah) i na kraju blagodeti rajskog Kipra. Od kraja januara ove godine stanovnik je Nikozije. Golman Olimpijakosa Stefan Čupić deli sudbinu… »

Pašinjan podneo ostavku

RTV 25.04.2021
JEREVAN - Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas u televizijskom obraćanju da podnosi ostavku kako bi u zemlji bili održani vanredni parlamentarni izbori. "Podnosim danas ostavku radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora 20. juna"… »

Poslednja zemlja ratifikovala sporazum Evroazijske unije sa Srbijom, stupa na snagu za 60 dana

B92 19.04.2021
Jerevan -- Jermenski parlament ratifikovao je danas sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije. Jermenija je poslednja zemlja ekonomske unije koja je ratifikovala Sporazum, koji stupa na snagu 60 dana od poslednje… »

Misaoni delikti

Danas 18.04.2021
POLITIČKE ŠALE Generacije ljudi, posebno one starije, širom sveta čule su za poznatu šalu mitskog Radio Jerevana koja se decenijama prepričavala, a i danas se prenosi u različitim varijantama, ali u osnovi glasi: „Da li je tačno da u Moskvi na… »

Gnjev u Armeniji zbog izloženih ratnih trofeja

Al Jazeera 13.04.2021
U parku u Bakuu su, između ostalog, i kacige poginulih armenskih vojnika. Armenija je u utorak optužila Azerbejdžan za poticanje etničke mržnje, tako što je izložio kacige armenskih vojnika koji su ubijeni u ratu dvije susjedne zemlje iz prošle… »

"Uništićemo jermene" Nova jeziva izjava predsednika Azerbejdžana, Alijev upozorio Jerevan (video)

Srbija danas 13.04.2021
Pogledajte ceo video snimak. Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev održao je 13. aprila govor na međunarodnoj konferenciji "Nova vizija Južnog Kavkaza: postkonfliktni razvoj i saradnja", održanoj na univerzitetu ADA. Govor je mogao da se pregleda i… »

Putin prima pašinjana: Premijer Jermenije krenuo u predizbornu kampanju od Kremlja

Večernje novosti 07.04.2021
PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin srešće se danas u Moskvi sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom. Glavna tema razgovora biće situacija u Nagornom-Karabahu, ali će se razgovarati i o saradnji dve države. Jedna od tema razgovora biće pitanje… »

Vesti dana »