Kairo

Egipat traži 916 miliona dolara zbog blokade Sueckog kanala

Politika pre 2 dana
KAIRO – Egipatske vlasti su zbog finansijskog spora sa vlasnikom privremeno zaplenile teretni brod „Ever Given” koji je prošlog meseca blokirao Suecki kanal. Rojters prenosi da je Uprava Sueckog kanala (SCA) saopštila danas da pregovori s ciljem… »

Egipat zaplenio "Ever Given", dok ne naplati odštetu za blokadu Sueckog kanaala

RTV pre 2 dana
KAIRO - Egipatske vlasti su zbog finansijskog spora sa vlasnikom privremeno zaplenile teretni brod "Ever Given" koji je prošlog meseca blokirao Suecki kanal. Rojters prenosi da je Uprava Sueckog kanala (SCA) saopštila danas da pregovori s ciljem… »

Bet info: Ovo je pet najigranijih parova dana!

Mozzart sport pre 2 dana
Evo kome najviše verujete. Stigao je izveštaj sa uplatno-isplatnih mesta kladionice MOZZART. Ovo je pet najigranijih parova dana: PLZENJ - ZLIN (tip 1, kvota 1,30) - početak 16.00 KAVASAKI - FUKUOKA (tip 1, kvota 1,28) - početak 12.00 ZAMALEK - HARAS… »

Egipat: U sudaru autobusa i kamiona 20 poginulih

RTV pre 2 dana
KAIRO - U sudaru autobusa i kamiona na autoputu u oblasti Asijut u Egiptu poginulo je 20 i povređeno troje ljudi, saopšteno je danas iz ministarstva zdravstva Egipta. Autobus, koji je vozio putnike iz Kaira udario je kasno sinoć u kamion natovaren… »

Od vlasnika broda traže 916 miliona dolara zbog blokiranja Sueckog kanala

Politika pre 3 dana
KAIRO - Brod koji je blokirao Suecki kanal na skoro nedelju dana u martu ne može da ode, a vlasti kanala, egipatski Suec kanal autoriti (SCA), traže odštetu od 916 miliona dolara od vlasnika broda iz Japana, javio je Rojters pozivajući se na dva… »

Vlasti Sueckog kanala traže od vlasnika broda 916 miliona dolara

RTV pre 2 dana
KAIRO - Brod koji je blokirao Suecki kanal na skoro nedelju dana u martu ne može da ode, a vlasti kanala, egipatski Suec kanal autoriti (SCA), traže odštetu od 916 miliona dolara od vlasnika broda iz Japana, javio je Rojters pozivajući se na dva… »

Vlasti Sueckog kanala traže od vlasnika Ever Givena 916 miliona dolara

Dnevnik pre 2 dana
KAIRO: Brod koji je blokirao Suecki kanal na skoro nedelju dana u martu ne može da ode, a vlasti kanala, egipatski Suec kanal autoriti (SCA), traže odštetu od 916 miliona dolara od vlasnika broda iz Japana, javio je Rojters pozivajući se na dva… »

U Egiptu otkriven "izgubljeni zlatni grad" star 3.000 godina

RTV pre 7 dana
KAIRO - Arheolozi su pozdravili otkriće za koje se veruje da je najveći drevni grad ikada pronađen u Egiptu, koji je hiljadama godina bio zakopan pod peskom. Stručnjaci tvrde da je reč o jednom od najvažnijih otkrića od iskopavanja Tutankamonove… »

Ulice Kaira ukrašene tradicionalnim fenjerima uoči Ramazana

Nova pre 7 dana
Ulice u Kairu, glavnom gradu Egipta, ukrašene su raznobojnim lampama i šarenim ukrasima povodom nastupajućeg ramazana, meseca posta muslimana. Ramazanski fenjeri, jedan od najvažnijih simbola meseca ramazana u toj zemlji, krase balkone i ulice mnogih… »

Vođa "Muslimanske braće" osuđen na doživotni zatvor

RTV pre 8 dana
KAIRO - Vođa egipatske zabranjene grupe Muslimanska braća Mahmud Ezat osuđen je danas zbog terorizma na doživotnu kaznu zatvora, javila je državna novinska agencija. Prema izveštaju novinske agencije, sud u Kairu proglasio je Ezata, vršioca… »

Vesti dana »