Kairo

U Egiptu završena druga faza parlamentarnih izbora

Danas 08.11.2020
U Egiptu je večeras zatvaranjem birališta završena druga faza parlamentarnih izbora na kojima se očekuje pobeda pristalica predsednika Abdela Fataha el Sisija. Druga faza izbora održana je u subotu i danas u 13 područja Egipta, medju kojima Kairo i… »

Evo šta morate da znate pre nego što odlučite da vidite piramide u Egiptu

Telegraf 07.11.2020
S obzirom na to da je reč o fizički prilično zahtevnom izletu, potrebno je dobro se pripremiti i informisati. Ako odete na letovanje u Egipat, a ne posetite jedno od sedam čuda Starog sveta, mnogi će vam reći da se vaša poseta ovoj zemlji ne… »

U Egiptu počelo glasanje za drugu polovinu poslanika

Alo 07.11.2020
U skladu sa amandmanima na ustav usvojenim na prošlogodišnjem referendumu, 25 odsto poslaničkih mesta rezervisano je za ženske kandidate. U je danas počelo glasanje za drugu polovinu poslanika u 13 od 27 provincija, a glasanje će trajati do nedelje… »

Izbori u EGIPTU: Građani danas glasaju za drugu polovinu poslanika

Večernje novosti 07.11.2020
U EGIPTU je danas počelo glasanje za drugu polovinu poslanika u 13 od 27 provincija, a glasanje će trajati do nedelje uveče, prenosi AP. Nakon relativno slabe izlaznosti prilikom izbora prve polovine poslanika 24. i 25. oktobra, građani Egipta danas i… »

Ovo mnogi turisti ne znaju: Evo zašto je izlet u Kairo iz Hurgade jako naporan

Telegraf 01.11.2020
Važno je da budete dobro pripremljeni na avanturu koja traje duže od 24 sata. Izlet koji traje skoro 24 časa je u najmanju ruku naporan, ali ono što ćete tokom njega doživeti je vredno svakog napora. Turisti koji letuju u Hurgadi se najčešće… »

Otkrivena tajna drevnog egipatskog spisa starog više od 2.000 godina

RTV 29.10.2020
KAIRO - Tajna jednog od najznačajnijih sačuvanih egipatskih spisa na papirusu koji je star više od 2.000 godina otkrivena je zahvaljujući modernoj tehnologiji. Naučnici iz Evropske ustanove za sinhrotronsko zračenje (ESRF) u Grenoblu i sa… »

Egipat: "Sloboda govora" ne sme da vređa 1,5 milijardi ljudi

RTV 28.10.2020
KAIRO - Predsednik Egipta Abdel-Fatah Al-Sisi rekao je danas da "sloboda izražavanja mora da prestane da vređa 1,5 milijardi ljudi", nakon objavljivanja crtanog filma o proroku Muhamedu i ubistva francuskog profesora, preneo je Rojters. Muslimani vide… »

Egipat: Dečaku ajkula odgrizla ruku, vodiču nogu

RTV 27.10.2020
KAIRO - Maloletni ukrajinski turista izgubio je ruku, a egipatski turistički vodič nogu, u retkom napadu ajkula kod egipatskog odmarališta Šarm El Šeik na Crvenom moru, saopštili su danas zvaničnici. Napad se dogodio u nedelju kada su dvoje… »

U Šarm El Šeiku dečaku ajkula odgrizla ruku, vodiču nogu

Dnevnik 27.10.2020
KAIRO: Maloletni ukrajinski turista izgubio je ruku, a egipatski turistički vodič nogu, u retkom napadu ajkula kod egipatskog odmarališta Šarm El Šeik na Crvenom moru, saopštili su danas zvaničnici. Napad se dogodio u nedelju kada su dvoje turista… »

Parlamentarni izbori u Egiptu

Slobodna Evropa 24.10.2020
U Egiptu je danas, 14. oktobra, počelo glasanje u prvoj fazi parlamentarnih izbora. Prva faza glasanja održava se danas i sutra (24. oktobar) u 14 od 27 egipatskih provincija, uključujući Gizu i mediteranski lučki grad Aleksandriju. Egipatski… »

Vesti dana »