Kosjerić - vesti

Digitalna zadruga za pomoć preduzetnicama u Kosjeriću

RTS pre 19 sati
RTS: Digitalna zadruga za pomoć preduzetnicama u Kosjeriću
U okviru projekta za razvoj ženskog preduzetništva, u Kosjeriću je osnovana digitalna, elektronska zadruga. Kooperanti zadruge su žene, domaćice iz seoskog i gradskog područja koje će uz jedinstven logo, ambalažu i marketing, svoje proizvode, predstaviti na portalu zadruge i učiniti ih dostupnim na tržištu.
Godinama sticano umeće u pripremi zimnice za potrebe domaćinstva Jasminka Đurović vremenom je pretočila u višestruko uvećanu proizvodnju, za koju će, kako očekuje kroz projekat digitalne zadruge, obezbediti sigurnog kupca. "Sada... »

Niš sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji

Niške vesti pre 1 dan
U Valjevu koncentracija suspendovanih čestica i teških metala iznosi 142 mikrograma po kubnom metru, a u Kosjeriću koji je ovog jutra na trećem mestu po zagadjenju izmereno je 98,2 mikrograma. U svim drugim mestima izmerene su znatno niže vrednosti takozvanih PM10 čestica. U Beogradu je je izmereno... »

Raspušteni opštinski odbori SNS u Kosjeriću i Arilju

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Kosjerić, Arilje - Kako Glas zapadne Srbije saznaje odlukom predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, raspušteni su opštinski odbori ove partije u Kosjeriću i Arilju. Rešenjem, koje je potpisao predsednik stranke, za poverenika u Kosjeriću imenovan je aktuelni predsednik opštine Žarko... »

Titan Cementara Kosjerić prodaje 15 mašina

N1 Info pre 5 dana
Titan Cementara Kosjerić raspisala je prodaju dampera, utovarivača, kamiona, automobila, buldožera prikupljanjem najpovoljnijih ponuda.
Na prodaju se nudi ukupno 15 mašina, vrednosti od 70.000 ("lada niva") do 2,5 miliona dinara (utovarivač "Caterpillar"). Rok za slanje ponuda je "osam dana od poslednjeg dana objavljivanja", a izbor najpovoljnijeg ponuđača... »

Monstruozni zločini koji lede krv u žilama: Ovo je osam najsurovijih ubistva 2018. godine

Blic pre 7 dana
Monstruozni zločini i zverstva od kojih se ledila krv u žilama punili su i u 2018. godini novinske stranice. Tukao bebu do smrti, zaklao ženu pred decom, preklao decu na spavanju... Ovo je osam najsurovijih ubistava koja su se dogodila u godini koja ostaje za nama. Zaklao ženu pred decom Početkom... »

Haos u Novoj Varoši, prijepolju i kosjeriću: Sneg zatrpao sela, što mašine odnesu vetar vrati nazad... (foto)

Kurir pre 8 dana
U novovaroškoj opštini i dalje su zavjena sela ispod Javora, Murtenice i Zlatara, a ono što očiste mašine, nove snežne padavine i vetar ubrzo ponovo zaveju. U ovoj opštini visina snežnog pokrivača je preko pola metra, a na pojedinim deonicama smetovi i su i preko metar. Samo iz dve ulice u Novoj... »

Trebaju li nam maske? Zagađenje u "crvenom", Beograd gori od Pekinga

B92 pre 9 dana
B92: Trebaju li nam maske? Zagađenje u "crvenom", Beograd gori od Pekinga
Danima imamo utisak da živimo u izmaglici i da se gušimo. Merenja kvaliteta vazduha na svetskom nivou su pokazala da je u nekoliko gradova u Srbiji, u proteklih 48 sati, zagađenost veća nego u išemilionskom Pekingu.
To je pokazala aplikacija "Airvisual" koja prati zagađenost vazduha na svetskom nivou. Po njoj gledajući svetske metropole Beograd je 8. januara po zagađenosti bio na 10, a Peking na 14. mestu. Dok je juče bio na 14, a Peking na... »

U Rusiji gradi, u rodnom kraju obnavlja

RTS pre 11 dana
RTS: U Rusiji gradi, u rodnom kraju obnavlja
Obnova sela moguća je i uz pomoć dobrih ljudi koji ne zaboravljaju kraj iz kojeg su potekli ima još onih svoj novac ulažu, često u verske objekte, ali i u unapređenje lokalne zajednice.
Kao mladić koji je odrastao u skromnim i teškim uslovima života na selu Radmilo Jevtović sanjao je Bogorodicu i crkvu u Ražani, kojoj je trebala obnova. U Rusiji je ostvario američki san, a onda je odlučio da obnovi hram, u čijoj... »

Milica i milovan slave božić i 73 godine braka: Dočekali smo unuke, praunuke i čukun-unuka Davida! Kuća nam jeste skromna, ali potomstvo je bogatstvo i tajna dugog braka!

Kurir pre 12 dana
Božićni praznici u užičkom kraju imaju posebnu lepotu, zbog običaja koji se prenose generacijama i ljubomorno čuvaju kako zbog predaka, tako i zbog budućih generacija. Svako selo ili zaselak ima neku specifičnost zbog koje se u vreme praznika mnogi iz gradova ogreju u toplini seoskog doma, a... »

Milica i Milovan slave 73 godine braka

RTS pre 13 dana
RTS: Milica i Milovan slave 73 godine braka
Božićni praznici u užičkom kraju imaju posebnu lepotu, zbog običaja koji se prenose generacijama i ljubomorno čuvaju kako zbog predaka, tako i zbog budućih generacija. Svako selo ili zaselak ima neku specifičnost zbog koje se u vreme praznika mnogi iz gradova ogreju u toplini seoskog doma, a posebno kada se uz verski praznik slavi i vredan porodični jubilej.
U Pološnici kod Kosjerića, Badnji dan ove godine ima poseban značaj za Milovanoviće i Petroviće. Zato i badnjak mora da bude dobro odabran da se upotpuni praznično i porodično slavlje. Milica i Milovan navršiše 73 godine braka,... »

"Novosti" saznaju: Na izbore 31. marta ili 14. aprila

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

Srbija ukida vize za Sveti Kits i Nevis i Republiku Palau

Večernje novosti  pre 9 sati  još 2 povezane

Jokić nejaki Klivlend častio novim tripl dablom

N1 Info  pre 2 sata  još 2 povezane

Rusija: Američki razarač ne može da ostane duže od 21 dana, evo i zašto

Večernje novosti  pre 10 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.