Linux

Zlonamerni PyPI paket otvara backdoor na Windows, Linux i Mac računarima

PC Press pre 2 dana
Zlonamerni Python paket primećen je u PyPI registru koji vrši napade na lanac snabdevanja kako bi izbacio Cobalt Strike beacons i backdoor na Windows, Linux i macOS sistemima. Infekcija počinje izvršavanjem skripte ‘setup.py’ koja se nalazi u… »

LosslessCut – Sečenje videa bez gubitka kvaliteta

Besplatni programi pre 7 dana
Ukoliko želite da isečete delove video snimka, to možete da uradite pomoću bilo kog programa za obradu videa. Međutim, ukoliko želite da smo isečete video, bez ikakve dodatne obrade, profesionalni programi su previše komplikovani za ovako… »

AMD 7900 XT bi mogla biti prva PCIe 5.0 grafička kartica

PC Press pre 17 dana
AMD-ove predstojeće grafičke kartice sledeće generacije će navodno podržavati PCIe Gen 5.0 kompatibilnost, prema novom izveštaju. Kako su izvestili VideoCardz i Wccftech, tehnološki insajder Kepler_L2 pronašao je zanimljivu poslasticu unutar… »

Gugl upozorio sve Chrome korisnike: Browser je hakovan, zakrpe tek treba da stignu

Srbija danas pre 28 dana
Najpopularniji browser je uspešno hakovan i otkriveno je najmanje 30 problema koje Google tek treba da zakrpi. Kompanija Google upozorila je sve korisnike Chrome web pregledača da je ovaj browser hakovan i da je otkriveno ni manje ni više, nego 30… »

Razer predstavio svoj prvi Linux laptop – nije za gejmere VIDEO

B92 15.04.2022
Kompanija Lambda je kreirala poboljšanu verziju prošlogodišnjeg Razer Blade 15 Advanced laptopa, na koji je doat Ubuntu, a sve sa dozvolom kompanije Razer. Razer x Lambda Tensorbook laptop će biti prodavan istraživačima veštačke inteligencija i… »

Razer je upravo predstavio sjajan novi Linux laptop

IT svet 14.04.2022
Razer je predstavio prilično privlačan novi Linux laptop koji želi da ostavi svoj trag u sektorima izvan PC igara. Novi Tensorbook je proizvod saradnje sa kompanijom Lambda, koja je specijalizovana za radne stanice, servere i usluge u oblaku za… »

Google Chrome 100 stiže sa redizajniranim logoom

PC Press 13.04.2022
Google Chrome pretraživač je ažuriran na verziju 100, skoro 14 godina nakon što je 2008. godine predstavio svetu svoj čist dizajn. Kompanija navodi da se ažuriranje verzije 100 sada pokreće na Windows, Mac, Linux, Android i iOS uređajima. Pored… »

Linux Mint 21 „Vanessa“ će biti zasnovan na Ubuntu 22.04 LTS

PC Press 13.04.2022
Vođa Linux Mint projekta Clement Lefebvre objavio je danas u mesečnom biltenu neke detalje, uključujući kodno ime nadolazećeg izdanja Linux Mint 21. Konačno izdanje početkom leta Prvo i najvažnije, Linux Mint 21 je nazvan „Vanessa“ i… »

Šestojezgarni procesori su sada popularniji od četvorojezgarnih čipova na Steam-u

PC Press 11.04.2022
Najnovija Steam anketa je izašla, a jedan od ključnih zaključaka iz najnovijih podataka je da računari za igre polako napreduju u svojim osnovnim mogućnostima. Dobra vest za PC igre Četvorojezgarni procesori su bili najpopularniji čipovi, ali… »

Chrome na Windowsu testira uređivanja tabova preko tastature

B92 09.04.2022
Google konačno dodaje mogućnost drugačijeg uređivanja i raspoređivanja tabova, korišćenjem prečica na tastaturi kada je u pitanju Chrome na Windows platformi. Pomenuta funkcija je godinama već dostupna za Linux i macOS, a sada je na putu i za… »

Vesti dana »