Njujork

Osveta duboke države! Tramp opozvan! Najmanje 10 republikanaca preletelo, sledi glasanje u Senatu! (foto/video)

Pravda pre 4 dana
U Predstavničkom domu američkog Kongresa zakonodavci su danas dali dovoljan broj glasova za opoziv predsednika SAD Donalda Trampa. On je opozvan zbog podsticanja pobune u vezi sa nasilnim neredima na Kapitolu prošle nedelje. Rezoluciju o opozivu su… »

NBA bomba: Harden ide u Netse, Hjuston “opljačkao” Bruklin

Nova pre 4 dana
Dočekali smo i prvi veliki trejd sezone - Džejms Harden dres Hjuston Roketsa menja opremom Bruklin Netsa. U Teksas će, zauzvrat, gotovo čitava budućnost tima iz države Njujork. Harden će u Netsima igrati uz Kevina Durenta i Kajrija Irvinga, dok je… »

Tramp oborio i rekord Bila Klintona: Čak 10 republikanaca mu okrenulo leđa i glasalo za opoziv

Kurir pre 4 dana
Predstavnički dom Kongresa SAD većinski je podržao rezoluciju o opozivu predsednika Donalda Trampa, sa 232 glasa za i 197 protiv, zbog podsticanja pobune na Kapitolu prošle nedelje. Kako prenose strani mediji, čak 10 republikanaca je "preletelo" i… »

Naučnici: Slatki pelin efikasan protiv kovida 19 u laboratoriji

B92 pre 4 dana
Slatki pelin je biljka koja vodi poreklo iz Azije. Proizvodi antimalarijski agens artemisinin, a naučnici iz Njujorka, Vašingtona i Vorstera su otkrili da ekstrakti ove biljke pokazuju antivirusnu aktivnost protiv koronavirusa. Sama studija još čeka… »

Grad Njujork otkazuje poslovne ugovore sa Trampovom organizacijom

Glas Amerike pre 4 dana
Rodni grad predsednika Donalda Trampa, Njujork, saopštio je da će otkazati sve ugovore sa njegovom poslovnom organizacijom zbog smrtonosnog upada Trampovih pristalica u američki Kongres prošle nedelje. “Grad Njujork se neće dovoditi u vezu sa tim… »

Direktor Glasa Amerike promenio zaduženja reporterke iz Bele kuće

Cenzolovka pre 4 dana
Kongresmeni Gregori Miks iz Njujorka i Majkl Mekol iz Teksasa kritikovali su direktore američke Agencije za globalne medije (USAGM) i Glasa Amerike zbog odluke da premeste na druge dužnosti reporterku Glasa Amerike koja prati Belu kuću. Petsi… »

Njujork raskida poslovne ugovore sa Trampom zbog napada na Kongres SAD

Slobodna Evropa pre 4 dana
Grad Njujork će raskinuti sve poslovne ugovore sa odlazećim američkom predsednikom Donaldom Trampom posle prošlonedeljneg napada njegovih pristalica na Kongres SAD, objavio je gradonačelnik Bil de Blazio. De Blazio je danas rekao da kompanija… »

Moćne veze: Kako je hapšenjem šefa unije sindikata u Njujorku otkrivena povezanost sa klanom "Amerika" i ozloglašenom…

Blic pre 4 dana
Zahvaljujući optužnici koje je američko tužilaštvo podiglo protiv šefa unije sindikata iz Njujorka i saradnika guvernera ove države Džejmsa Kahila, moć i dobre konekcije klana "Amerika" isplivale su još jednom na površinu. Jedan od najmoćnijih… »

I Grad Njujork okreće leđa Trampu zbog napada na Kongres SAD

Nova pre 4 dana
Grad Njujork će raskinuti sve poslovne ugovore sa odlazećim američkom predsednikom Donaldom Trampom posle prošlonedeljneg napada njegovih pristalica na Kongres SAD, objavio je gradonačelnik Bil de Blazio. Udruženje profesionalnih golf igrača… »

Garda čuva Kongres, opoziv Donalda Trampa pred Predstavničkim domom

RTS pre 4 dana
Pripadnici Nacionalne garde čuvaju zgradu Kongresa u Vašingtonu, gde je u toku rasprava o opozivu predsednika Donalda Trampa zbog zapaljivih poruka tokom nedavnih nereda u prestonici SAD. Očekuje se da će u Vašington do 20. januara, za kada je… »

Vesti dana »