Njujork

Wall Street blago oslabio drugi dan zaredom

SEEbiz pre 3 dana
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica blago pale, drugi dan zaredom, jer ulagači nisu voljni riskirati dok ne bude jasno hoće li Washington odgoditi uvođenje dodatnih carina na kineski uvoz. Dow Jones oslabio je 27 bodova ili 0,10… »

Ađijus: Do kraja 2020. pravosnažna presuda Mladiću i prvostepena presuda Stanišiću i Simatoviću

Beta pre 3 dana
Pravosnažna presuda generalu Ratku Mladiću biće pred haškim sudom izrečena do kraja 2020. godine, najavio je danas Karmel Adjijus (Carmel Agius), predsednik sudskog Mehanizma u Hagu, u redovnom polugodišnjem izveštaju Savetu bezbednosti UN u… »

Obuzdavanje rata: SAD odlažu tarife prema Kini planirane za 15. decembar?

B92 pre 3 dana
Njujork -- Sjedinjene Države i Kina preduzimaju korake za odlaganje sledeće runde američkih tarifa, koje bi trebalo da stupe na snagu u nedelju, 15. decembra. Dve zemlje pokušavaju da dođu do dogovora koji bi obuzdao žestok trgovinski rat, objavio… »

Najluđi eksperiment ikada koji je ovu devojčicu učinio večnom

Alo pre 4 dana
Tajni kult pod nazivom “Kraljevsko bratstvo gospodara metafizike” je 1939. godine dospelo u sve novine, i to nakon što je vođa ovog kulta, Džejms Bernard Šafer objavio svoju nameru da sprovede eksperiment kakav svet do tada nije video - planirali… »

Vajnstajn pušten uz kauciju od dva miliona dolara

Politika pre 4 dana
NjUJORK - Bivši holivudski producent Harvi Vajnstajn pristao je da ponudi dodatno osiguranje da neće pobeći zbog slučaja seksualnog napada, koji su pokrenuli njujorški tužioci protiv njega, a koji su pokušali da povećaju kauciju nakon što on… »

Da li je Jovan Tomanović personifikacija našeg vremena!? Zašto živimo, ako ćemo dozvoliti da, ponekad, tako malo budemo…

Plus online pre 4 dana
Boldirani kurziv Jovan Tomanović! Igrom sudbine, postao je tema ovih dana. Njegov život, njegova sudbina bili su njegov izbor. Govorilo se da je Jovan Tomanović bio najveći talenat rodjen u Pirotu, da je kod Zorana “Korejca” počeo da igra za prvi… »

Ađijus: Do kraja 2020. presude Mladiću, Stanišiću, Simatoviću

Dnevnik pre 3 dana
NjUJORK: Predsednik Mehanizma Karmel Ađijus najavio je danas da će pravosnažna presuda Ratku Mladiću biti izrečena do kraja 2020. godine. Takođe, do kraja naredne godine očekuje se i izricanje presude u ponovoljenom suđenju Jovici Stanišiću i… »

Predsednik sudskog Mehanizma u Hagu: Pravosnažna presuda Mladiću i prvostepena presuda Stanišiću i Simatoviću do kraja…

Insajder pre 3 dana
Pravosnažna presuda haškom optuženiku Ratku Mladiću biće izrečena do kraja 2020. godine, najavio je danas predsednik sudskog Mehanizma u Hagu Karmel Ađijus u redovnom polugodišnjem izveštaju Savetu bezbednosti UN u Njujorku. Haški tribunal je… »

CPJ: Najviše zatvorenih novinara u Kini, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i Egiptu

Glas Amerike pre 3 dana
NJUJORK — Broj novinara koji se nalaze u zatvorima širom sveta i dalje je blizu rekordnog nivoa, navodi Komitet za zaštitu novinara (CPJ) u svom u svom godišnjem izveštaju, u kojem se Kina, Turska, Saudijska Arabija i Egipat identifikuju kao zemlje… »

Žene moraju u toalet odmah posle sek*a! Infekcije vrebaju, a ovo će sigurno da smanji rizik!

Kurir pre 3 dana
Dr Frederik Naftolin, profesor ginekologije i akušerstva na univerzitetu Njujork, kaže da su žene pod većim rizikom od urinarna infekcija od muškaraca. Naime, muškarci imaju duži mokraćni kanal pa je kod njih rizik od prolaska bakterija do bešike… »

Vesti dana »