Njujork

Njujork tajms: Stejt department ignoriše tegobe diplomata u Kini, Rusiji i Kubi

Novi magazin pre 2 dana
Američke diplomate tvrde da Stejt department ignoriše zdravstvene tegobe sa karakterističnim simptomima koje su imale diplomate u Kini, Rusiji i na Kubi, koje, kako navode, najverovatnije uzrokuju "ciljani napadi" Rusije. Više desetina američkih… »

Pandemija ga spasila da ne plati račun od 100.000 dolara

Biznis i finansije pre 2 dana
Italijan Frančesko Persiko, koji se iz poslovnih razloga našao u Americi, zarazio se korona virusom pre proglašenja pandemije. Osim toga što je završio u bolnici zbog komplikacija izazvanim infekcijom, suočio se sa još jednim problemom – računom… »

Pandemija ga spasila da ne plati račun od 100.000 dolara

RTS pre 2 dana
Italijan Frančesko Persiko, koji se iz poslovnih razloga našao u Americi kada se zarazio koronavirusom, osim toga što je završio u bolnici zbog komplikacija izazvanim infekcijom, suočio se sa još jednim problemom – računom od 100.000 dolara… »

"Korona priča" jednog italijana: Pandemija ga spasila da ne plati račun od 100.000 dolara

Srbija danas pre 2 dana
Frančesko je ceduljom koja mu je gurnuta ispod vrata bio pozvan da spakuje kofere. Italijan Frančesko Persiko, koji se iz poslovnih razloga našao u Americi kada se zarazio koronavirusom, osim toga što je završio u bolnici zbog komplikacija izazvanim… »

Ruski ambasador u UN: To je najhitnije pitanje

B92 pre 2 dana
Njujork -- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija raspravljao je u ponedeljak o potrebi da se obezbedi poštovanje prekida vatre u Nagorno-Karabahu. Ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je ocenio da je to najhitnije pitanje jer se primirje dogovoreno u… »

Promocija knjige o Suzan Sontag u Američkom kutku

Dnevnik pre 2 dana
Promocija knjige „Suzan Sontag: Ako knjige nestanu” autora Džonatana Kota biće održana u četvrtak, 22. oktobra, u 18 časova u Američkom kutku, Kej žrtava Racije 2b. O knjizi će razgovarati novinar Vitomir Simurdić i glavni urednik izdavačke… »

Lupao ili mahao: Šta je Hruščov radio sa cipelom u UN

Sputnik pre 2 dana
Na zasedanju 15. Generalne skupštine UN 1960. prvi sekretar CK KPSS i predsedavajući Saveta ministara SSSR, Nikita Hruščov govorio je u Njujorku gde se razgovaralo o problemima kolonijalizma. Prema legendi, razbesneo se nakon kritika filipinskog… »

Uticaj Trampovog prvog mandata na klimatske promene

Glas Amerike pre 3 dana
VAŠINGTON — Kada je Donald Tramp izabran za predsednika pre skoro četiri godine, stručanjaci su očekivali da će se zbog njegove politike emisija gasova koji izazivaju efekat staklene bašte u SAD znatno povećati. "Predsednik Tramp je ispunio to… »

NBA izgubila skoro 700.000.000 dolara!

Mozzart sport pre 3 dana
Naravno, razlog je svima dobro poznat - korona. Kako piše pouzdani The Athletic, NBA liga je izgubila skoro 700.000.000 dolara zbog otkazanih utakmica prošle sezone, tačnije 694.000.000, a naravno sve to zbog virusa korona. Naime, poznato je da je 258… »

NBA liga izgubila 694.000.000 dolara zbog otkazanih utakmica

B92 pre 3 dana
NBA liga izgubila je 694.000.000 dolara. Zbog otkazivanja regularnog dela sezone zbog pandemije koronavirusa, NBA je izgubila veliki novac. Ukupno je otkazano 258 utakmica regularnog dela sezone. Što se timova tiče, najviše novca izgubili su Los… »

Vesti dana »