Njujork

Liga šampiona se seli u SAD: Finale u NJujorku

Večernje novosti pre 2 dana
KUDA ide evropski fudbal? Ako pitate Aleksandra Čeferina, aktuelnog predsednika UEFA, ide u NJujork. Evropska fudbalska unija razmatra mogućnost da se finale Lige šampiona od 2025. godine preseli u grad NJujork. Predsednik Uefe Čeferin je za… »

Korona virus, tehnologija i video igre: Gejming je postao društveni spas

BBC News pre 2 dana
Gejmeri su odavno shvatili nešto što ostali tek sad razumeju - na drugoj strani ekrana postoji povezanost zajednice. Gejmeri već dugo znaju nešto što svi ostali počinju da shvataju: na drugoj strani ekrana postoji povezanost zajednice. „Čitavi… »

Sanja iz Rume juri američki san: "Svi mi Srbi se brzo trgnemo iz osećaja nostalgije jer u Americi možemo da sanjamo i da te…

Blic pre 2 dana
Naša sunarodnica Sanja Žugić napustila je Srbiju pre šest godina i odlučila da sreću potraži preko okeana gde gradi sada već uspešnu karijeru. U razgovoru za "Blic" otkriva kako je taj put izgledao, šta Njujorku nedostaje u poređenju sa… »

“Dara iz Jasenovca” ipak u razmatranju za Oskara

BizLife pre 2 dana
Lista koja broji 366 filmova koju je obavio Deadline.com najduža je lista potencijalnih kandidata u istoriji Oskara u poslednjih 50 godina, prošle godine ih je bilo 344. Lista je bazirana na novim pravilima koje je uslovila pandemija korona virusa, koja… »

“Dara” na listi potencijalnih kandidata za Oskara

Nova pre 2 dana
Američka akademija za filmsku umetnost i nauku objavila je juče listu sa 366 naslova koji ispunjavaju uslove da budu kandidati za Oskara za najbolji film. Među njima je i "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića. Za razliku od prošle godine… »

„Dara iz Jasenovca“ ipak u trci za Oskara

Sputnik pre 2 dana
Američka akademija filmskih umetnosti i nauka objavila je spisak filmova koji se razmatraju za kandidaturu u kategoriji Najbolji film, i na tom spisku nalazi se i "Dara iz Jasenovca". Lista koja broji 366 filmova najduža je lista potencijalnih kandidata… »

„Dara iz Jasenovca“ ipak u trci za Oskara

Vesti online pre 2 dana
Američka akademija filmskih umetnosti i nauka objavila je spisak filmova koji se razmatraju za kandidaturu u kategoriji Najbolji film, i na tom spisku nalazi se i “Dara iz Jasenovca”. Lista koja broji 366 filmova najduža je lista potencijalnih… »

UEFA planira finale Lige šampiona u Njujorku

B92 pre 2 dana
Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra mogućnost da u budućnosti preseli finale Lige šampiona u Njujork. Nekoliko velikih takmičenja ima u planovima održavanje u Sjedinjenim Američkim Državama, a poslednja organizacija u nizu kojoj je to na umu… »

Finale Lige šampiona će se igrati u Njujorku!? Evropski fudbal se menja, više ništa neće biti isto!

Mondo pre 2 dana
Jeste ogroman, ali... Jeste ogroman, ali... Liga šampiona će doživeti veliku transformaciju od 2024. godine, sve kako bi se udovoljilo bogatim klubovima, a s promenom formata dolazi i do još jedne novotarije. Upravo u premijernoj sezoni Super Lige… »

Dugo skrivani dokumenti o Trampovim porezima predati tužiocu u Njujorku

Novi magazin pre 2 dana
Milioni stranica dokumenata koji pokazuju koliki je porez plaćao bivši predsednik SAD Donald Tramp predati su njujorškom tužiocu, nakon 17 meseci pokušaja da se to spreči. Dokumenti iz Poreske uprave (IRS) koji, izmedju ostalog, pokazuju koliki je… »

Vesti dana »