Njujork

Na današnji dan: "Rođenje" Chevrolet Corvette FOTO

B92 pre 1 dan
Jedan od popularnijih automobila... Chevrolet Corvette je ponos američke automobilske industrije i prvi primerak pojavio se baš na današnji dan, tog čuvenog 17. januara 1953. godine. Bilo je to na jednoj izložbi u Njujorku. Napravila ga je čuvena… »

Bankrotirala jedna od najmoćnijih američkih lobi grupa; "Strateški plan"

B92 pre 1 dan
Ferfaks -- Američka NRA (National Rifle Association), najveći lobi ovog tipa, podneo je zahtev za bankrotom, navodi se u dokumentima podnetim u petak Teksasu. Grupa je rekla da planira napustiti državu Njujork, gde je osnovana 1871. godine, i ponovo se… »

Ovi muškarci bili su holivudske face, a krili mračne tajne: Godinama su žene ćutale o silovanju, na kraju su raskrinkani

Kurir pre 1 dan
S*ksualno zlostavljanje i uznemiravnje ne poznaje granice. U proteklih nekoliko godina, svetski i domaći mediji izveštavali su o nasilnicima iz sveta filma koji su počinili zlodela. Harvi Vajnstin (68), jedan od najpoznatijih holivudskih producenata… »

Pandemija korone smanjila broj migranata do sredine 2020.

RTV pre 1 dan
NJUJORK - Pandemija korona virusa smanjila je broj međunarodnih migranata za dva miliona do sredine 2020. godine, zbog zatvaranja granica i zabrane putovanja širom sveta, što je pad od 27 odsto u odnosu na očekivani rast, navodi se u najnovijem… »

Njujorčani se sele u mala mesta, cene kuća skaču

N1 Info pre 1 dan
Mnogo Njujorčana se tokom prošle pandemijske godine preselilo u susedni Konektikat gde je sve teže naći kuću po povoljnoj ceni. Od početka pandemije Njujorčani su počeli da beže iz grada i okoline, grabeći se za kuće u manjim mestima gde su… »

Kao u akcionom filmu: Ukrala poštanski kombi, divljala gradom i zakucala se u najmanje deset automobila (video)

Srbija danas pre 1 dan
Snimak kruži društvenim mrežama. Policija u Bruklinu uhapsila je jednu ženu zbog toga što je navodno ukrala poštanski kombi, a zatim se zakucala njime u najmanje 10 parkiranih automobila, javljaju američki mediji. Kako navodi "Njujork Post"… »

Ukrala poštanski kombi, divljala Bruklinom i udarila u 10 parkiranih automobila

Telegraf pre 1 dan
Kako javljaju američki mediji, pukim čudom nije bilo povređenih. Policija u Bruklinu uhapsila je jednu ženu zbog toga što je navodno ukrala poštanski kombi, a zatim se zakucala njime u najmanje 10 parkiranih automobila, javljaju američki mediji… »

Isporuke „Fajzerovih” vakcina EU kasniće najviše nedelju dana

Politika pre 2 dana
NjUJORK - Američka kompanija Fajzer, koja je u saradnji sa nemačkom laboratorijom Biontek osmislila vakcinu protiv kovida-19, danas je iznela „plan” koji bi trebalo da omogući da se najavljeno kašnjenje isporuke vakcina ograniči na nedelju dana… »

Njujorčani beže iz grada, “eksplodirale” cene kuća u manjim mestima

BizLife pre 2 dana
Mnogo Njujorčana se tokom prošle pandemijske godine preselilo u susedni Konektikat gde je sve teže naći kuću po povoljnoj ceni. Od početka pandemije KOVID-19 Njujorčani su počeli da beže iz grada i okoline, grabeći se za kuće u manjim mestima… »

"Kada se mrtav virus ubrizga u ruku..." Kako kineska vakcina razvija imunitet i šta je razlikuje od američke

Srbija danas pre 2 dana
U Srbiju danas treba da stignu prve količine kineske vakcine protiv korona virusa kompanije "Sinofarm". Reč je o cepivu Pekinškog instituta za biološke proizvode koju je odobrila Kina, a evo šta se sve zna o njoj. Ova prva uslovno odobrena vakcina za… »

Vesti dana »