Njujork - vesti

Počeo 16. Festival igre

RTS pre 3 sata
RTS: Počeo 16. Festival igre
Večeras je u Centru "Sava" 16. Festival igre svečano otvorila primabalerina Vivijana Durante. Naredne tri nedelje u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu, nastupiće 16 komapnija iz 11 zemalja. Prvi put festival prati i baletska kritičarka britanskog "Gardijana" Džudit Makrel.
Jezik igre je jedinstven, bez obzira što kompanije dolaze iz različitih zemalja, Smatra Italijanka Vivijana Durante, koja je dugo bila primabalerina u Londonu, Njujorku, Milanu, pa čak i u Japanu. "Za mene je važna pojava na... »

Klipersi bolji od Niksa u Njujorku

N1 Info pre 8 sati
Los Anđeles Klipersi slavili su u nedelju na gostovanju Njujork Niksima i zabeležili 44. pobedu u sezoni. Nikasima je ovo 60. poraz.
Good morning. The LA Clippers have won 10 of 11. pic.twitter.com/s6NVYDEbrE Košarkaši Los Anđeles Klipersa slavili su na gostovanju Njujork Niksima i do pobede došli rezultatom 124:113. Sve vreme su Klipersi bili bolji rival,... »

Kao sav normalan svet: Jennifer Lawrence i Adele izašle u gej bar

Tračara pre 6 sati
Adele i Jennifer Lawrence odlučile su da nakratko pobegnu od ustaljenog života megaslavnih ličnosti nagrađivanih Oskarom, i dale su sebi malo oduška odlaskom u gej bar! Naime, dve zvezde su u petak veče izašle zajedno u provod i na kraju završile u gej baru u Njujorku, u kome su pile kratka pića,... »

Objavljene liste najskupljih i najeftinijih gradova

Kamatica pre 14 sati
Ovo je prvi put da tri grada dele prvu poziciju u istraživanju koje ispituje troškove života u 133 grada širom sveta. Pariz se probio na vrh liste najskupljih gradova, uz Hong Kong i Singapur.
Prestonica Francuske - koja je na prethodnoj listi bila druga - jedan je od četiri evropska grada koja se nalaze na prvih deset pozicija. U anketi se upoređuju cene svakodnevnih namirnica, poput hleba.Zatim se prati da li su cene... »

Njujork dobio svoju Ajfelovu kulu: "Posuda" je visoka 45 metara, ima 2.500 stepenica a njena izgradnja koštala je 200 miliona (foto)

Telegraf pre 14 sati
Stepenice su izgrađene od čelika i bakra, a sa nje se pruža predivan panoramski pogled na najmlađu atrakciju Njujorka
Skulptura visoka 45 metara, koja je zbog oblika nalik vazi ili ćupu nazvana "Posuda" (Vessel), konačno je otvorena za javnost u Njujorku. Nalazi se na velikom trgu na zapadnoj strani Menhetna u centru stambeno poslovnog kompleksa... »

20 Godina kasnije: Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN

Kurir pre 17 sati
Organizacija „28. jun“ će obeležiti 20. godišnjicu NATO bombardovanja Jugoslavije sa novim projektom koji će imati cilj da istraži posledice bombardovanja i da ih predstavi u UN. Organizacija „28. jun“ će iskoristiti svoj posebni konsultativni status kako bi održala dva govora na sednicama UN u... »

Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN (video)

Srbija danas pre 17 sati
Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN. Organizacija 28.jun će obeležiti 20. godišnjicu NATO bombardovanja Jugoslavije sa novim projektom koji će imati za svrhu da istraži posledice bombardovanja i da ih predstavi u UN.
28. Jun će iskoristiti svoj posebni konsultativni status kako bi održali dva govora na UN sednicama u Njujorku i Ženevi koja će se baviti efektima na region kroz multietnički objektiv. "Podsećaćemo vas kako ste ubili 89-oro... »

Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN!

Alo pre 17 sati
Alo: Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN!
NATO je pre 20 godina otpočeo agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju
Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN. koji će imati za svrhu da istraži posledice bombardovanja i da ih predstavi u UN. 28. Jun će iskoristiti svoj posebni konsultativni status kako bi održali dva govora na UN... »

Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN (video)

Sputnik pre 17 sati
Organizacija „28. jun“ će obeležiti 20. godišnjicu NATO bombardovanja Jugoslavije sa novim projektom koji će imati cilj da istraži posledice bombardovanja i da ih predstavi u UN.
Organizacija „28. jun“ će iskoristiti svoj posebni konsultativni status kako bi održala dva govora na sednicama UN u Njujorku i Ženevi, koja će se baviti efektima na region kroz multietnički objektiv, sa naslovom „Istina,... »

Premijera predstave Feliks!

Srbija danas pre 18 sati
Po romanu Vladimira Kecmanovića.
Predstava „Feliks“ je premijerno izvedena sinoć u Zvezdara teatru. Već uigrani autorski trio (Vladimir Kecmanović pisac, Kosta Peševski i Darko Bajić dramatizacija, Bajić režija) koji je u Zvezdara teatru u istom sastavu radio predstavu „Osama-Kasaba u Njujorku“, sada... »

©2019 Netmark d.o.o.