Njujork

Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladog Afroamerikanca u Mineapolisu

RTS pre 2 dana
Policajka Kim Poter, koja je upucala Afroamerikanca Dontija Rajta nakon čega je on preminuo, napustila je službu. I šef gradske policije Mineapolisa podneo je ostavku. Kim Poter je, kako je navela policija, slučajno ispalila metak u Dontija Rajta… »

Analiza srpske naučnice: Šta se nalazi u Fajzer vakcini

Nova pre 2 dana
Nišlijka Isidora Stanković, koja je doktorand biomedicinskih nauka i zaposlena je u američkom "Weill Cornell Medicine" u Njujorku, raščlanila je sastav Fajzer vakcine. „Weill Cornell Medicine“, gde Isidora radi, je organizacija koja se bavi… »

Selaković:Tvrdnjama o genocidu prikrivaju svoje zločine; Ambasadori pozivaju na nastavak dijaloga

RTV pre 2 dana
NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković reagovao je danas na optužbe za genocid i zločine koje je na sednici Saveta bezbednosti UN na račun Srbije iznela predstavnica Prištine. Kada je reč o prištinskim pozivima da Beograd prizna… »

Amerika, rat i ekstremizam: Vojska SAD napušta Avganistan do 11. septembra, tvrde mediji

BBC News pre 2 dana
Prethodni predsednik Amerike Donald Tramp imao je plan da se vojska do 1. maja povuče iz Avganistana, ali taj rok neće moći da bude ispoštovan. Američka vojska će se povući iz Avganistana do 11. septembra ove godine, odlučio je predsednik Džo… »

Džonson i Džonson odložio isporuku vakcine u Evropi

Nova pre 2 dana
Kompanija "Džonson i Džonson" saopštila je u utorak da odlaže isporuku svoje vakcine protiv koronavirusa u Evropu nakon što su američka Agencija za hranu i lekove (FDA) i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ranije preporučili pauzu u… »

Metropolitenski muzej umetnosti: U stalnoj kolekciji dela iz drevnog Egipta!

Svet plus pre 2 dana
Metropolitenski muzej umetnosti u stalnoj kolekciji ima dela iz drevnog Egipta, slike i skulpture skoro svih evropskih majstora, ali i opsežna kolekcija američke i moderne umetnosti. Muzej umetnosti Metropoliten u Njujork Sitiju je najveći muzej… »

SAD preporučuje pauzu u korištenju vakcine J&J zbog krvnih ugrušaka

Al Jazeera pre 2 dana
Istražuju se ugrušci kod šest žena koji su se pojavili u danima nakon vakcinacije. Sjedinjene Američke Države preporučuju pauzu u primjeni jednokratne doze vakcine Johnson & Johnson protiv COVID-19 kako bi se istražili izvještaji o potencijalno… »

Džonson i Džonson odlažu upotrebu vakcine u Evropi

Dnevnik pre 2 dana
NjUJORK: Američka kompanija "Džonson i Džonson" saopštila je danas da odlaže upotrebu svoje vakcine protiv korona virusa u Evropi u trenutku dok se vodi istraga o vezi između retke pojave krvnih ugrušaka i njihove vakcine u SAD. Kompanija je odluku… »

Predsjednik Mešihata primio predsjednika IKC Plav-Gusinje u Njujorku

Sandžak press pre 2 dana
Dana 12.04.2021. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, sastao se sa predsjednikom IKC “Plav-Gusinje“ u Njujorku hadži Smailom Srdanovićem. U srdačnom razgovoru hadžija Smail je upoznao predsjednika Mešihata… »

Vučić i Tanin o dijalogu Beograda i Prištine

RTV pre 2 dana
NJUJORK - Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin razgovarao je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju procesa očuvanja… »

Vesti dana »