Rusija

Amanet mihaila kolodčuka: Izbegli ruski sveštenik ostavio značajan trag u Pričeviću kod Valjeva

Večernje novosti pre 14 sati
RUSKI sveštenik Mihail Kolodčuk, koji se nakon Oktobarske revolucije sa brojnim izbeglicama iz Rusije obreo u Srbiji, imao je izuzetne zasluge za prosvećenje naroda, graditeljstvo i obnovu crkve u Pričeviću kod Valjeva. Doprineo je da se u ovom delu… »

Kustendorf onlajn od 22. do 25. januara

Radio 021 pre 15 sati
Ovogodišnji 14. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 22. do 25. januara, a zbog pandemije će moći da se prati isključivo preko digitalne platforme na adresi kustendorf.online, saopštili su organizatori. Takmičarski… »

Pozivaju vernike da odustanu od kupanja za Bogojavljanje

Telegraf pre 22 sata
Bogojavljenje je praćeno ritualom kupanja u ledenoj vodi. Predsednik Odeljenja za spoljne veze Ruske pravoslavne crkve, mitropolit volokolamski Ilarion pozvao je vernike da odustanu od tradicionalnog kupanja u ledenoj vodi na Bogojavljenje ove godine. -… »

Saradnik Alekseja Navaljnog završio u pritvoru

Telegraf pre 21 sat
Zelenskom je pritvor određen samo dan nakon planiranog povratka Navaljnog u Rusiju. Sud u Moskvi odredio je danas pritvor do 28. februara Pavelu Zelenskom, članu tima Fondacije za borbu protiv korupcije ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog… »

Glumci srcem uz milenu Radulović: Nakon što je iznela u javnost da ju je silovao učitelj glume Mika Aleksić, kolege javno…

Blic pre 23 sata
Nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Jedna od njih je mlada glumica Milena Radulović (26), koja gradi karijeru i u Rusiji, a… »

Saveznik ruskog opozicionara Navaljnog zadržan u pritvoru

Blic pre 24 sata
Sud u Moskvi odredio je danas pritvor do 28. februara Pavelu Zelenskom, članu tima Fondacije za borbu protiv korupcije ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog zbog optužbi za podsticanje ekstremizma na internetu, navodi se u saopštenju suda… »

Poznata mlada glumica Milena Radulović: "Silovao me učitelj glume Miroslav Mika Aleksić kad sam imala 17 godina"

Blic pre 24 sata
Nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Jedna od njih je renomirana mlada glumica Milena Radulović (26), koja gradi karijeru i u… »

Potresna ispovest Milene Radulović: Imala sam 17 godina, a on 61! Aleksić imao šemu zlostavljanja u blizini gomile dece!

Večernje novosti pre 24 sata
NEKOLIKO devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Jedna od njih je renomirana mlada glumica Milena Radulović (26), koja gradi karijeru i u… »

Šef Pentagona nahvalio rusku vojsku: Profesionalno ih poštujem - dopada mi se njihov rezultat

Večernje novosti pre 24 sata
VRŠILAC dužnosti šefa Pentagona Kristofer Miler priznao je da „profesionalno poštuje“ način na koji Rusija deluje u vojnoj sferi i da je ta zemlja uspela da ostvari dobre rezultate u prvobitno nepovoljnim uslovima. Transkript razgovora Milera sa… »

Nemačka predala Rusiji transkripte razgovora Navaljnog

Danas pre 1 dan
Nemačka je predala Rusiji transkripte razgovora Alekseja Navaljnog sa istražnim organima, kako bi Moskva mogla da sprovede istragu o trovanju ruskog opozicionara, saopštilo je danas nemačko Minstarstvo pravde. U saopšteju se navodi da Rusija sada ima… »

Vesti dana »