Rusija

Rusija je razvila imunitet stada: Sve funkcioniše, imamo nisku stopu zaraze u poređenju sa drugima

Večernje novosti pre 1 dan
RUSIJA je razvila imunitet stada protiv kovid-19 uprkos relativno niskoj stopi zaraze u poređenju sa drugim državama, izjavila je juče šefica ruske Federalne službe za nadzor zaštite prava potrošača i dobrobiti ljudi Ana Popova. - Naša ekonomija… »

Ruski naučnici pronašli novi način borbe protiv korone – zmijskim otrovom

Sputnik pre 1 dan
Ruski naučnici pod rukovodstvom šefa laboratorije Instituta bioorganske hemije Ruske akademije nauka Jurija Utkina pronašli su novi način borbe protiv virusa korona, i to s pomoću fermenta koji se nalazi u otrovu zmija. Kako se navodi u… »

Zemljotres jačine 6,4 stepena Rihterove skale potresao Tatarski moreuz

Telegraf pre 1 dan
Potres je bio na dubini od 585 kilometara. Zemljotres jačine 6,4 stepena Rihterove skale potresao je Tatarski moreuz u Rusiji, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar. Potres je bio na dubini od 585 kilometara, prenosi Rojters, piše… »

Šefica MMF moli vlade sveta: Trošite koliko god možete

Telegraf pre 1 dan
Georgieva je pohvalila sinhronizovani odgovor Rusije na ekonomske izazove. Kreatori politika širom sveta trebalo bi da oberučke prihvate povećanje rashoda kako bi pomogli oživljavanje njihovih privreda koje posrću, poručila je šefica Međunarodnog… »

Vremeplov: Umro srpski geograf Jovan Cvijić

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Na današnji dan 1927. godine umro je srpski geograf Jovan Cvijić, osnivač antropogeografije i geomorfologije u Srbiji i Srpskog geografskog društva, profesor i rektor Univerziteta u Beogradu, predsednik Srpske kraljevske akademije, počasni… »

Vladimir (6) je dobio nagradu sa takmičenja u Rusiji: Da bi je preuzeo mama je morala da plati 100 evra

Večernje novosti pre 1 dan
VLADIMIR Sekulić (6) osvojio je na međunarodnom takmičenju iz ruske poezije "ajpod". Ali, put od lepih vesti do osmeha sa nagradom u ruci vodio je preko maminog novčanika. Naime, kada su došli u poštu da preuzmu paket, službenica im je naložila da… »

Novi snažan zemljotres: Potres od 6,4 Rihtera u tatarskom moreuzu u Rusiji

Srbija danas pre 1 dan
Potres je bio na dubini od 585 kilometara. Zemljotres jačine 6,4 stepena Rihterove skale potresao je Tatarski moreuz u Rusiji, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar.… »

Senzacionalno otkriće ruskih naučnika: Napravljen sistem za otkrivanje novog – mutiranog soja korone, evo kako funkcioniše

Večernje novosti pre 1 dan
U RUSIJI će se narednih nedelja pojaviti sistemi za testiranje koji će moći da otkriju novi korona virus sa mutacijama, izjavila je direktorka Savezne službe za fitosanitarni nadzor Ana Popova. - „Sada možemo da dobijemo sistem za testiranje, to će… »

MSP Rusije: Još nema dokaza o nezakonitoj nabavci ikone poklonjene Lavrovu

Danas pre 1 dan
Rusija još nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu poslednji vlasnik stekao nelegalno, a manipulacija medija služi da bi se Rusija diskreditovala, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih… »

"Afera oko ikone je antiruska propaganda": Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

Blic pre 1 dan
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da ta zemlja još uvek nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu poslednji vlasnik stekao nelegalno i ocenilo se situacija oko ikone u medijskom… »

Vesti dana »