Rusija

Rusija gradi nevidljivu mrežu, ni muva neće moći da proleti!

Alo pre 2 dana
Moskva planira da poveća broj najsavremenijih radara - konstruisanih da otkriju čak i najskrivenije leteće ciljeve - kojih ima na Arktiku. Primena ovih radara će 'značajno' povećati ruske odbrambene sposobnosti. Na pomolu je novi sukob svetskih… »

Prazne ulice, nema žive duše. Gde su nestali milioni ljudi?! (foto)

Alo pre 2 dana
Ulice Pekinga i drugih kineskih gradova koji inače vrve od gužve i saobraćaja, danas su puste. U Kini je kraj januara i početak februara vreme kada milioni Kineza putuju svojim kućama kako bi s porodicom proslavili Kinesku novu godinu. Ali, ove… »

Velika akcija na grčkoj obali!

Alo pre 2 dana
Grčka policija saopštila je danas da je zaplenila više od tonu kokaina i razbila međunarodnu grupu za koju se sumnja da je krijumčarila veliku kolicinu te droge u Evropu i severozapadnu Afriku iz Sent Vinesenta i Grenadinija, ostvrske države u… »

Čekao ih je preki sud zbog izdaje u Austrougarskoj, a oni su se ipak borili za Kraljevinu Srbiju

B92 pre 2 dana
Dobrovoljci srpske vojske u Prvom svetskom ratu bili su mahom Srbi koji su bili austrougarski državljani. Oni su se kao pečalbari u Americi ili ratni zarobljenici u Rusiji, Srbiji i Italiji opredelili da se bore na strani Kraljevine Srbije. Ona je bila… »

Kačinjski optužuje Putina: Poljaci od Rusa traže reparacije

Večernje novosti pre 2 dana
Jaroslav Kačinjski opet optužuje vladimira Putina da nanovo piše istoriju Drugog rata, prećutkujući sporazum iz 1939. Za Poljake u Berlinu danas vlada moral, dok u Moskvi nije tako. Lider poljske vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda… »

Da li ćemo u budućnosti jesti veštačko meso?

Sputnik pre 2 dana
U Rusiji su napravljene dve vrste veštačkog mesa — meso dobijeno od sastojaka biljnog porekla i ono dobijeno uzgajanjem životinjskih ćelija. Njihova popularnost se povećava, a mnogi veruju da bi u budućnosti veštačko meso moglo da zameni pravo… »

Rusija zadržava pravo na recipročne mere prema Bugarskoj

Vesti online pre 1 dan
Rusija zadržava pravo na recipročne mere prema Bugarskoj, nakon što je ta zemlja proterala ruske diplomate, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova. Taj potez Sofije u saopštenju se ocenjuje kao neprijateljski i provokativan korak koji… »

Koronavirus stigao u Rusiju?! Kinezi sa simptomima hitno prebačeni u bolnicu, Moskva strahuje od epidemije

Srbija danas pre 1 dan
Stigli u Moskvu pre nekoliko dana. Sedam osoba sa visokom temperaturom i simptomima akutne respiratorne virusne infekcije prevezeno je iz hotela na severu Moskve u bolnicu. Prema preliminarnim podacima, svih sedam osoba su kineski državljani, prenosi TAS… »

Zlatne kupole na ruskim hramovima

Dnevnik pre 1 dan
Crkva vekovima gradi hramove koji čine kulturno nasleđe ruskog naroda. Ljudi se dive njihovoj arhitekturi i velelepnoj dekoraciji, izjavio je mitropolit volokamski Ilarion. Na pitanja voditeljke televizijskog kanala „Rusija 24“ zašto su pravoslavni… »

Moskva ne unosi razdor između Kijeva i Varšave, već stavlja tačku na prekrajanje istorije

Sputnik pre 1 dan
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova istakla je da Moskvi nije cilj da posvađa Kijev i Varšavu, već da zaustavi zločinačko ponovno ispisivanje istorije. „Rusija ne želi da unese razdor između Kijeva i Varšave, već… »

Vesti dana »