Rusija

Smešna strana ruskih izbora: Na birališta izašli Loki i Deda Mraz, a šou je ukrao nestašni rakun (foto, video)

Blic pre 12 sati
Izbori su ozbiljna stvar, ali neki Rusi su odlučili da se malo našale pa su na birališta izašli u raznim kostimima. Ipak, bez obzira kako su se glasači obukli, njihovi glasovi se i dalje računaju, piše RT. Prema podacima ruske Centralne izborne… »

Putin produžio kontra-sankcije određenim zemljama do 2023.

Blic pre 11 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je uredbu kojom se produžavaju ekonomske mere protiv država koje su uvele snakcije Ruskoj Federaciji. Uredba će isteći 31. decembra 2022. godine, a informacija je objavljena na državnom sajtu. "U periodu… »

Posmatrač iz Srbije: Izbori u Rusiji bili slobodni i demokratski

Slobodna Evropa pre 12 sati
Izbori u Ruskoj Federaciji za parlament i regionalne i lokalne organe vlasti bili su potpuno slobodni, demokratski, regularni i u skladu s najvišim evropskim i svetskim standardima, saopštio je 20. septembra Aleksandar Čotrić, narodni poslanik u… »

Jedinstvenoj Rusiji 49,63 posto na osnovu 95.05 posto glasova

Dnevnik pre 12 sati
MOSKVA: Partija Jedinstvena Rusija, koja podržava politiku predsednika Vladimira Putina, osvojila je na izborima za donji dom parlamenta Dumu 49,63 odsto na osnovu 95,05 odsto prebrojanih glasova, pokazuju podaci Centralne izborne komisije (CIK). Na… »

CIK Rusije: Sajber-napadi otežavali izbore

Sputnik pre 12 sati
Neviđeni sajber-napadi otežavali su život na izborima, izjavila je predsednica Centralne izborne komisije Rusije Ela Pamfilova. Pamfilova je istakla da je „neverovatno da smo izdržali ove sajber-napade. „Snaga sistema je velika. Ali činjenica je… »

Putin produžio kontra-sankcije određenim zemljama do 2023.

Vesti online pre 12 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je uredbu kojom se produžavaju ekonomske mere protiv država koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji. Uredba će isteći 31. decembra 2022. godine, a informacija je objavljena na državnom sajtu. “U periodu… »

BLOG Osam žrtava pucnjave u Permu, napadač u teškom stanju

Nova pre 12 sati
Timur Bekmansurov (18) ušao je u kamp univerziteta u ruskom gradu Perm i počeo da puca po ljudima koje je zatekao. Kako prenose ruski mediji, najmanje šest osoba je ranjeno, a osam ubijeno. On je ubrzo uhapšen, ali je tom prilikom ranjen i nalazi se u… »

Pobeda uprkos smanjenom poverenju glasača

Danas pre 12 sati
Vladajuća stranka Jedinstvena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, je, prema preliminarnim rezultatima glasanja, na trodnevnim izborima za Državnu Dumu osvojila dvotrećinsku većinu uprkos tome što je izgubila veliki deo poverenja… »

Zvezdin evroligaški rival se pojačao! Bio je 3. pik na draftu, zbog droge izbačen iz NBA, a sada je u Rusiji!

Mondo pre 12 sati
Uniks doveo veliko pojačanje za novu sezonu. Uniks doveo veliko pojačanje za novu sezonu. Evroliga uskoro počinje, a timovi u elitnom takmičenju još uvek sklapaju timove za start i sve što ih čeka u predstojećoj sezoni. Srbiju će predstavljati… »

Prve slike unutar permskog univerziteta posle masakra! Policajac heroj: Ovako sam savladao manijaka koji je ubio 6 studenata…

Kurir pre 12 sati
Istražni komitet Rusije objavio je snimke sa mesta nesreće na Državnom nacionalnom istraživačkom univerzitetu u Permu, gde je u ponedeljak, 20. septembra ujutru, 18-godišnji student otvorio vatru na ljude. Sada zaposleni u odeljenju istražuju… »

Vesti dana »