Rusija

Čudo se upravo dogodilo! Pao veliki dogovor u Siriji: Ruske i američke snage donele zajedničku odluku!

Srbija danas pre 16 sati
Redak potez. Redak potez - SAD i Rusija se složile da ponovo otvore važan granični prelaz u istočnoj Siriji. Retkim potezom američke i ruske snage dogovorile su se da otvore prelaz između teritorija pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i… »

Nemački ekspert: Naslednik Merkelove – najpouzdaniji kandidat za normalizaciju odnosa sa Rusijom

Sputnik pre 17 sati
Novi lider Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Lašet najpouzdaniji je kandidat za normalizaciju odnosa Nemačke i Rusije, izjavio je nemački politički analitičar Aleksandar Rar za Sputnjik. „Lašet je pre 20 godina, kao predsednik… »

Slučaj ikona: Komšić kritikuje Rusiju zbog napada na medije

Nova pre 17 sati
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da je da su nedolični i zabrinjavajući napadi Ministarstva spoljnih poslova Rusije na bosanske medije zbog izveštavanja o aferi s ikonom iz Ukrajine, saopštilo je danas… »

Putinov odgovor Erdoganu! Rusi šalju pojačanje u Siriju: Nakon turskih udara, Iljušin sleteo na Kamišli (video)

Večernje novosti pre 17 sati
RUSIJA je zvanično najavila raspoređivanje zajedničkih rusko-sirijskih snaga na području Ain Ise, nakon niza napada turske vojske i njihovih saveznika na Raku. U petak su ruske vazdušno-kosmičke snage počele da prebacuju snage za jačanje ruske… »

Upozorenje ruskog stručnjaka: Amerika ima mnogo jaču flotu od Rusije, u slučaju napada, Rusima preostaje samo jedno

Srbija danas pre 18 sati
Izneti veoma važni detalji. Budući da Amerika ima daleko snažniju flotu nego Rusija, ruske snage u slučaju eventualnog konflikta primorane su na odbranu koja će se vršiti uglavnom sa kopna, smatra zamenik predsednika Ruske akademije nauka i doktor… »

Ne nasedati na provokacije: Odgovor Rusije na predlog SAD o stopiranju izgradnje „Severnog toka 2“

Sputnik pre 18 sati
Rusija treba da nastavi izgradnju „Severnog toka 2“, ne nasedajući na provokacije, rekao je zamenik komiteta Saveta Federacije Ivan Abramov, komentarišući izjavu američkog eksperta Nikolasa Bernsa koji je predložio da Amerika ukine sankcije… »

Kako bi se Rusija branila u slučaju napada američke flote?

Vesti online pre 18 sati
Budući da Amerika ima daleko snažniju flotu nego Rusija, ruske snage u slučaju eventualnog konflikta primorane su na odbranu koja će se vršiti uglavnom sa kopna, smatra zamenik predsednika Ruske akademije nauka i doktor vojnih nauka Konstantini… »

Ruski stručnjak sve objasnio: Evo kako bi se Rusija branila od nadmoćne američke flote

Večernje novosti pre 19 sati
BUDUĆI da Amerika ima daleko snažniju flotu nego Rusija, ruske snage u slučaju eventualnog konflikta primorane su na odbranu koja će se vršiti uglavnom sa kopna, smatra zamenik predsednika Ruske akademije nauka i doktor vojnih nauka Konstantin… »

Protest ispred SANU: Akademici da reaguju zbog izjave Kostića o Kosovu

N1 Info pre 20 sati
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema… »

Ruska crkva prekida tradiciju? Jedan običaj je ove godine rizičan

Pravda pre 20 sati
Bogojavljensko kupanje 2021. godine treba otkazati zbog pandemije koronavirusa. Ovo mišljenje izneo je mitropolit volokolamski Ilarion. Infekcija koronavirusom nastavlja da se širi u Rusiji, lekari primećuju smanjenje imuniteta kod mnogih stanovnika… »

Vesti dana »