Rusija

Erdogan uoči konferencije u Berlinu: Ovo je važan korak ka mirnom rešenju u Libiji

Blic pre 4 sata
Turski predsednik Redžešp Tajip Erdogan smatra da je libijska mirovna konferencija, koja se održava danas u Berlinu, važan korak napred radi okončanja neprijateljstava. Erdogan je naveo da će u Berlinu razgovarati i o sukobu u sirijskoj provinciji… »

Rusija i Indija jačaju energetsku saradnju

Sputnik pre 4 sata
Indija je prekinula uvoz sirove nafte iz Irana nakon što su SAD odbile da produže njeno izuzeće od sankcija na uvoz nafte iz ove islamske republike, koja je pokrivala oko 10 odsto ukupne indijske potrebe za energentima. Ova zemlja teži da smanji… »

Medvedev objasnio razloge zašto je morao da ode

Sputnik pre 4 sata
Bivši premijer Rusije Dmitrij Medvedev objasnio je zašto je doneta odluka o ostavci vlade. On je naveo da se to desilo zbog potrebe da se predsedniku obezbedi mogućnost razmatranja i donošenja odluka u okviru ažuriranja političkog sistema, bez… »

Trampov savetnik za Rusiju podneo ostavku

Sputnik pre 4 sata
Jedan od savetnika američkog predsednika Donalda Trampa za Rusiju, Endru Pik, podneo je ostavku, prenosi agencija „Blumberg“. Prema navodima agencije, Pik je Belu kuću napustio u petak. Ranije je saopšteno da se protiv njega vodi istraga vezana za… »

Medvedev objasnio razloge zašto je morao da ode!

Alo pre 3 sata
Bivši premijer Rusije Dmitrij Medvedev objasnio je zašto je doneta odluka o ostavci vlade. On je naveo da se to desilo zbog potrebe da se predsedniku obezbedi mogućnost razmatranja i donošenja odluka u okviru ažuriranja političkog sistema, bez… »

Prodali mnogo automobila: Imaju promet od preko milion vozila

Srbija danas pre 4 sata
To je stvarno mnogo... Češki proizvođač Škoda šesti put zaredom isporučuje kupcima više od milion vozila. Ipak, rezultat je za 0,9% manji nego prethodne godine (1,25 miliona vozila), a glavni razlog leži u padu kineskog tržišta kada su… »

Erdogan: Konferencija o Libiji važan korak za rešavanje situacije

Sputnik pre 5 sati
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da je konferencija o Libiji u Berlinu važan korak za rešavanje situacije u toj zemlji i rekao da Ankara namerava da na njoj razmatra i temu sirijskog Idliba. „Razgovarao sam sa (predsednikom Rusije… »

Bogojavljenje: Rusi se masovno kupali u ledenoj vodi, Putin isto

Mondo pre 5 sati
U bogojavljenskim kupanjima u Moskvi je danas tokom prepodneva učestvovalo oko 270.000 ljudi, u ledenoj vodi tradicionalno se okupao i predsednik Rusije Vladimir Putin. U bogojavljenskim kupanjima u Moskvi je danas tokom prepodneva učestvovalo oko… »

Tramp nepopularan ali bez rivala, Putin osigurava da bude na vlasti dok je živ

N1 Info pre 5 sati
Donald Tramp je i dalje nepopularan, ali nema rivala koji bi mogao da pokrene mase, i glasači će mu verovatno dati drugi mandat najviše zbog slabosti druge strane, ocenio je Vladan Marjanović, novinar nedeljnika NIN, govoreći u Novom danuo aktielnim… »

Trese se Bela kuća, Amerikance zatekla vest

Alo pre 5 sati
Ranije je saopšteno da se protiv njega vodi istraga vezana za bezbednost. Jedan od savetnika američkog predsednika Donalda Trampa za Rusiju, Endrju Pik, podneo je ostavku, prenosi agencija Blumberg. Prema navodima agencije, Pik je Belu kuću napustio u… »

Vesti dana »