Rusija

Tarabići: Srbija će uskoro biti celovita, novo izdanje proročanstva

RINA pre 17 sati
Užice - Čuveni Tarabići iz sela Kremna sa Tare predvideli su pojavu čeličnih ptica i razna svetska dešavanja. Kremna i danas deluju mistično i zbog toga na stotine ljudi dnevno posećuje ovo mesto. Dragan Pjević vlasnik turističke agencije… »

Rusija počinje vežbe strateških nuklearnih snaga

Večernje novosti pre 23 sata
Ruska vojska danas počinje sveobuhvatne trodnevne vežbe svojih strateških nuklearnih snaga. Ruska vojska danas počinje sveobuhvatne trodnevne vežbe svojih strateških nuklearnih snaga. Ministarstvo odbrane saopštilo saopštilo je da će u vežbama… »

Rusija: Izrečene prve novčane kazne za širenja lažnih vesti

RTV pre 9 sati
MOSKVA - Ruska Izdavačka kuća "Trenutak istine" i njen glavni urednik novčano su kažnjeni zbog zloupotrebe medijske slobode, što je prvi put da je sud u Rusiji izrekao kaznu na osnovu zakona o lažnim vestima. Kako je javila agencija RIA Novosti… »

Vulin: Prostitucija je u srpsku politiku ušla sa Tadićem kao predsednikom

Kurir pre 20 sati
Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da je "prostitucija u srpsku politiku ušla sa Borisom Tadićem kao predsednikom Srbije", kada se, kako kaže, izvinio Hrvatima za građanski rat koji su vodili sa Srbima… »

"Ni Severni tok 2 neće zadovoljiti rastuću evropsku potražnju"

B92 pre 20 sati
Berlin -- Evropi nedostaje gas — preti deficit od 300 milijardi kubnih metara godišnje, upozorava Andreas Širenbek, direktor nemačkog Unipera. U takvoj situaciji, osim gasovoda, bicĚ�e potrebno da se kupuje sve više ruskog prirodnog tečnog gasa… »

Vučić ambasadoru Rusije preneo zabrinutost za situaciju na Kosovu

Danas pre 16 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu posle tamošnjih izbora i izazivanja tenzija od strane Prištine. Vučić je rekao da „nije znao da… »

Netanjahu traži od Putina pomilovanje osuđene Izraelke

RTS pre 9 sati
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da pomiluje Izraelku Namu Izahar koja je u Rusiji osuđena na sedam i po godina zatvora zbog krijumčarenja droge. U saopštenju iz Netanjahuovog kabineta podseća… »

U Rusiji pretresi prostorija pokreta opozicionara Alekseja Navaljnog

Danas pre 18 sati
Ruske vlasti danas su sprovele pretrese u nekoliko prostorija organizacije protiv korupcije protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog. Ruski Istražni odbor saopštio je da se pretresi odnose i na domove zaposlenih u organizaciji u oko 30 regiona širom… »

General Haftar traži oružje od Rusije i poručuje: Mogu da osvojim Tripoli za dva dana, ali...

Pravda pre 15 sati
Libijska nacionalna armija mogla bi da osvoji Tripoli za jedan do dva dana ukoliko bi iskoristila teško naoružanje, ali u tom slučaju došlo bi do brojnih žrtava među civilima, izjavio je komandant te vojske, maršal Halifa Haftar. “Nama je… »

U Saudijskoj Arabiji carski doček za Putina

Večernje novosti pre 1 dan
Predsednik Rusije otputovao na poziv tamošnjeg kralja Salmana ben Abdela. Investicije od 10 milijardi dolara. MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA PRVI put posle punih 12 godina predsednik Rusije Vladimir Putin u ponedeljak je boravio u Saudijskoj Arabiji na… »

Vesti dana »