Rusija - vesti

Stoltenberg: NATO nema nameru da izoluje Rusiju

Sputnik pre 18 minuta
Izolacija Rusije nije u planu i među namerama NATO-a, Alijansa želi pregovore, rekao je generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg.
„NATO ne želi da izoluje Rusiju. Rusija je naš sused“, citira „Velt“ Stoltenberga. On je pozdravio i ulogu Nemačke koja se zalaže za dvostrani pristup u odnosima ka Moskvi — jaka odbrana i dijalog. Prema rečima generalnog... »

Terorista Islamske države sprečen likvidacijom: Hteo da izvrši napad pored zgrade vlade Rusije, FSB ga zaustavila!

Pravda pre 1 sat
FSB Rusije je sprečila kriminalnu aktivnost pristalice terorističke organizacije "Islamska država", koji je planirao da izvede teroristički napad pored zgrade Vlade Stavropoljskog kraja Rusije.
„Otkrivena je i likvidirana kriminalna aktivnost pristalice Islamske države koji se zakleo na vernost poglavaru Abu Bakru el Bagdadiju dok je bio u Siriji, počeo je da planira velike terorističke napade vatrenim oružjem i... »

"Ko ima mozga, odustaće od sile protiv Rusije"

Vesti online pre 1 sat
"Staljin, Ruzvelt i Čerčil su 1945. godine na Jalti održali konferenciju na kojoj su rešavali kako će izgledati Evropa i svet posle Drugog svetskog rata, a takođe i kakva će biti pravila nove geopolitičke igre. U trenutku kada kriza u odnosima dve najveće nuklearne sile potresa svet, nameće se pitanje: da li je svetu potrebna 'nova Jalta' između Rusije i SAD, Putina i Trampa?", piše Olivera Ikodinović za "Sputnjik".
Odgovor na to pitanje "Sputnjiku" je dao predsednik Krima Sergej Aksjonov, tokom susreta na istorijskoj Jalti. - Mislim da je potrebna. Rusija danas, kao što vidite, sa svojim saveznicima ne formira čak ni novi svetski poredak,... »

Đukanović: To su od prvog dana znali i u Moskvi

B92 pre 7 sati
B92: Đukanović: To su od prvog dana znali i u Moskvi
Moskva -- Novoizabrani predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio da je Crna Gora spremna za normalizaciju odnosa sa Rusijom.
"Što se Crne Gore i mene lično tiče, priča o normalizaciji naših odnosa je kucanje na otvorena vrata", rekao je Đukanović za RIA Novosti. On je izrazio žaljenje što je poslednjih godina došlo do pogoršanja odnosa dve zemlje.... »

Mistura: Ohrabruje što Rusija i dalje podržava ženevski proces

Novi magazin pre 3 sata
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je danas da je ohrabren zato što Rusija nastavlja da podržava ženevski proces o postizanju političkog rešenja za sukob u Siriji.
De Mistura je poručio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu da ceni što Rusija nastavlja da se zalaže za politički proces, uprkos tenzijama posle vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju. Ambasadori Saveta... »

Rusija o odluci Severne Koreje: Lopta je u dvorištu Amerike

Sputnik pre 3 sata
MIP Rusije poziva SAD i Koreju da preduzmu uzvratne korake kako bi se smanjila vojna aktivnost na Korejskom poluostrvu.
Rusija je podržala odluku Pjongjanga da obustavi nuklearna testiranja. „Smatramo da je to važna odluka u pravcu smanjenja napetosti na Korejskom poluostrvu i učvršćivanja pozitivnih tendencija za normalizaciju situacije u... »

Stejt department o Srbiji

RTS pre 7 sati
RTS: Stejt department o Srbiji
Vršilac dužnosti državnog sekretara SAD Džon Saliven predstavio je godišnji izveštaj Stejt departmenta o stanju ljudskih prava širom sveta i izjavio da se ona najviše krše u Siriji, Mjanmaru, Severnoj Koreji, Kini, Iranu, Turskoj i Rusiji.
Saliven u samom obraćanju nije pominjao Srbiju, a Glas Amerike navodi da se u izveštaju kao najveći problemi, kada je reč o ljudskim pravima u Srbiji, izdvajaju nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija, mešanje u... »

Optužuju ih za zaveru: Demokrate u SAD podnele tužbu protiv Rusije, Trampa i Vikiliksa

Večernje novosti pre 20 sati
Demokratski nacionalni komitet podneo je danas tužbu protiv izbornog štaba koji je vodio kampanju američkog predsednika Donalda Trampa, Rusije i sajta Vikiliks
Demokratski nacionalni komitet podneo je danas tužbu protiv izbornog štaba koji je vodio kampanju američkog predsednika Donalda Trampa, Rusije i sajta Vikiliks (Wikileaks) zbog navodne zavere čiji je cilj bio mešanje u... »

Le Drijan: Rusija ometa pristup inspektora mestu napada

Blic pre 17 sati
Rusija ometa pristup međunarodnih inspektora za hemijsko oružje mestu gde je, navodno, izvršen napad otrovnim gasom u sirijskom gradu Dumi, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv le Drijan. On je u pisanom saopštenju naveo da inspektori Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV)... »

Rusija „razmatra“ slanje sistema S-300 u Siriju

Danas pre 19 sati
Prošlonedeljni vojni udari SAD, Britanije i Francuske na Siriju uklonili su svaku moralnu obavezu zbog koje bi Rusija trebalo da se uzdržava od isporučivanja protivvazdušnih raketnih sistema Siriji, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Prema njegovim rečima, pre napada na ciljeve u Siriji, Rusija je kazala američkim zvaničnicima gde su oblasti u Siriji koje predstavljaju „crvene linije“ za Moskvu kako vojna akcija SAD te linije ne bi prešla. „Sada nemamo više... »

Neobičan prizor na Beogradskom maratonu /FOTO

B92  pre 1 sat  još 31 povezana

S.Koreja objavila da obustavlja nuklearne i raketne probe

RTV  pre 2 sata  još 25 povezanih

Lebron džejms: Hoćete da bacim saigrače pod autobus? (video)

Hot sport  pre 3 sata  još 17 povezanih

Pred nama "natprosečno" topli dani

B92  pre 5 sati  još 14 povezanih

Jasenovac: Na komemoraciji Srbi, antifašisti i SDP

Sputnik  pre 3 sata  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.