Rusija - vesti

Rusija spremna na odgovor: Kijev planira provokacije, Moskva rasporedila 10 su 27 i su 30 na Krimu

Večernje novosti pre 8 minuta
Prema podacima do kojih su došle ruske vlasti, Porošenko planira provokaciju u koordinaciji sa svojim Zapadnim sponzorima, navodi ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ukrajinske vlasti spremaju oružanu provokaciju na granici sa Krimom u poslednjih deset dana decembra, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. "Ukrajinski predsednik Petro Porošenko planira oružanu provokaciju... »

Dogodine rast BDP-a do 1,7%, posle toga Rusija ubrzava

B92 pre 57 minuta
B92: Dogodine rast BDP-a do 1,7%, posle toga Rusija ubrzava
Moskva -- Stopa rasta bruto domaćeg proizvoda Rusije će se u 2019. kretati od 1,2 do 1,7 odsto, a u budućnosti bi mogla i da ubrza, saopštila je Centralna banka Rusije.
"Novoprikupljena budžetska sredstva će već 2019. godine biti iskorišćena za povećanje državne potrošnje, uključujući potrošnju na investicije. Kao rezultat toga, prema procenama Banke Rusije, rast BDP-a će u 2019. godini iznositi... »

Trofej Kupa Rusije za Maju Ognjenović i Dinamo iz Moskve

Vesti online pre 38 minuta
Dinamo iz Moskve, za koji igra Maja Ognjenović, osvojio je Kup Rusije 2018, pošto je u finalu u Kalinjingradu, savladao Jenisej iz Krasnojarska sa 3:0 (25:11, 25:17 i 25:13). Moskovski klub je osvojio 4. titulu pobednika Kupa Rusije, prvu posle 2013.
U meču za treće mesto Dinamo iz Kazanja je pobedio domaću Lokomotivu iz Kalinjingrada, za koju igra Bojana Živković, sa 3:2 (25:17, 25:21, 23:25, 20:25, 15:10). Maja Ognjenović je proglašena za najboljeg tehničara Finalnog... »

"Porošenko nešto sprema. Rusija neće ratovati. Obećavam"

B92 pre 3 sata
B92: "Porošenko nešto sprema. Rusija neće ratovati. Obećavam"
Moskva -- "Nec�emo ratovati sa Ukrajinom, to vam obec�avam", izjavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za "Komsomoljsku pravdu".
On je istakao da cĚ�e priznavanje nezavisnosti samoproglašenih republika Donbasa biti "ispoljavanje nervnog sloma i slabosti, rekao je Lavrov, a prenosi Sputnjik. "Mi nismo u ratu sa ukrajinskim režimom. Sa ukrajinskim režimom,... »

Milačić: Ne mogu oni uvesti toliko sankcija, koliko mi možemo da volimo Rusiju

Sputnik pre 1 sat
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić tokom trodnevne posete Moskvi, gde je boravio na poziv ruske Dume, kao jedini predstavnik iz Crne Gore na samitu 35 mladih lidera sveta, sastao se sa potpredsednikom Dume, Petrom Tolstojem.
U saopštenju se navodi da je Milačić u razgovoru rekao da sankcije Rusiji pod hitno treba ukinuti. „Prava Crna Gora će, sasvim sam siguran, u vrlo doglednom periodu biti stožer ideje naših predaka — ideje koja podrazumeva... »

Rusija o zajedničkoj državi sa Belorusijom

Sputnik pre 1 sat
Tema integracije Rusije i Belorusije i predsednikom Putinom kao zajedničkim predsednikom nije na dnevnom redu, ta tema se ne razmatra, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ne, u ovoj formulaciji ova tema nije na dnevnom redu. O njoj se nije ni raspravljalo. I nema razgovora o tome“, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje da li Moskva razmatra mogućnost integracije sa Belorusijom i... »

Milačić: Ne mogu oni da uvedu toliko sankcija koliko mi možemo da volimo Rusiju

RTV pre 2 sata
RTV: Milačić: Ne mogu oni da uvedu toliko sankcija koliko mi možemo da volimo Rusiju
PODGORICA - Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić tokom trodnevne posete Moskvi, gde je boravio na poziv ruske Dume, kao jedini predstavnik iz Crne Gore na samitu 35 mladih lidera sveta, sastao se sa potpredsednikom Dume, Petrom Tolstojem.
U saopštenu dostavljenom Tanjugu se navodi da je Milačić u razgovoru rekao da sankcije Rusiji pod hitno treba ukinuti. "Prava Crna Gora će, sasvim sam siguran, u vrlo doglednom periodu biti stožer ideje naših predaka - ideje koja... »

Lavrov: Porošenko priprema provokaciju na granici sa Rusijom

Sputnik pre 3 sata
„Nećemo ratovati sa Ukrajinom, to vam obećavam“, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za „Komsomoljsku pravdu“.
On je istakao da će priznavanje nezavisnosti samoproglašenih republika Donbasa biti „ispoljavanje nervnog sloma i slabosti“. Sadašnji kijevski režim ima sve odlike nacističkog, ali Rusija ne vodi rat sa njim, rekao je Lavrov. „Mi... »

EU izdvaja milijarde evra na „razvoj demokratije“ u Rusiji

Sputnik pre 5 sati
Evropska unija planira da podrži organizacije civilnog društva, kao i aktiviste koji „brane demokratiju“ u Rusiji. Konkretno, EU je zainteresovana za poboljšanje oblasti kao što je sloboda okupljanja i izražavanja na internetu, navodi se u novom projektu Evropske komisije.
„Globalni cilj ovog poziva za podnošenje prijava (za grantove) je podrška i jačanje pozicije organizacija civilnog društva, aktivista pokreta za odbranu demokratije i branitelja ljudskih prava koji se bave najvažnijim pitanjima... »

Lažovi! BBC priznao da je od radnika tražio da "iskopaju" dokaz o umešanosti Rusije u proteste u Francuskoj

Srbija danas pre 13 sati
Britanska medijska kuća BBC priznala je istinitost prepiske svoje novinarke o traganju za "ruskim tragom“ u demonstracijama "žutih prsluka“ u Parizu
- Pošto je ministar inostranih poslova Francuske javno komentarisao medijska pisanja o mogućem uticaju Rusije na proteste, potpuno je logično što je naš dopisnik proučavao i taj aspekt. Međutim, na kraju, u njenim reportažama... »

©2018 Netmark d.o.o.