Rusija

Putin je upravo zapadu dao "ponudu": Spreman je da pomogne u rešavanju krize, ali ima jedan uslov, Ukrajinci kategorični: To…

Blic pre 1 sat
Rusija je "ponudila" da deblokira ukrajinske luke na Crnom moru za izvoz žitarica u zamenu za ublažavanje sankcije koje je Zapad uveo Moskvi. Naime, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je italijanskom premijeru Mariju Dragiju u telefonskom razgovoru… »

SAD: i saveznici obezbeđuju Ukrajini sofisticiranije oružje

Blic pre 1 sat
Dok SAD i njihovi saveznici obezbeđuju Ukrajini sve sofisticiranije oružje, Vašington je vodio razgovore sa Kijevom o opasnosti od eskalacije ako napadne duboko u Rusiju, izjavili su za Rojters američki i diplomatski zvaničnici. Razgovori koji se… »

Dok pretvara Rusiju u polovnu ekonomiju, Putin se zahvaljuje bogu

Danas pre 2 sata
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da mu je drago što su neke strane kompanije napustile Rusiju jer bi domaći biznisi mogli da zauzmu njihovo mesto, i upozorio je Zapad da će Moskva i dalje naći načina da nabavi naprednu tehnologiju i… »

Kina i Rusija vetom sprečile nove sankcije UN Severnoj Koreji

Danas pre 2 sata
Kina i Rusija stavile su u četvrtak veto na rezoluciju UN koju su podržale Sjedinjene Države za uvođenje novih oštrih sankcija Severnoj Koreji zbog niza lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa koje se mogu koristiti i za nuklearno oružje… »

Zabeležena najskuplja cena nafte u poslednja dva meseca

Blic pre 2 sata
Cena nafte porasla je danas za tri odsto, na najviši nivo u poslednja dva meseca, usled naznaka o smanjenim zalihama u SAD uoči letne sezone, kada se više vozi. U isto vreme, EU pokušava da postigne dogovor sa Mađarskom o planu za zabranu uvoza nafte… »

Kina i Rusija vetom sprečile nove sankcije UN Severnoj Koreji: Glasanje označilo prvu ozbiljnu podelu među pet stalnih…

Kurir pre 2 sata
Kina i Rusija stavile su u četvrtak veto na rezoluciju UN koju su podržale Sjedinjene Države za uvođenje novih oštrih sankcija Severnoj Koreji zbog niza lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa koje se mogu koristiti i za nuklearno oružje… »

U Banjaluci će biti otvorena ispostava ruske ambasade

Telegraf pre 2 sata
Rusija je prihvatila ovaj predlog. Vlada Rusije prihvatila je predlog Ministarstva spoljnih poslova za otvaranje ispostave ruske ambasade u Republici Srpskoj. Ispostava ambasade biće u Banjaluci, objavljeno je na zvaničnom portalu pravnih informacija… »

Blinken izneo politiku SAD prema Kini kao ‘dugoročnoj pretnji globalnom poretku’

Danas pre 3 sata
Državni sekretar SAD Entoni Blinken rekao je danas da administracija predsednika Džoa Bajdena namerava da međunarodni blok koji se protivi ruskoj invaziji Ukrajine, postane šira koalicija za suprotstavljanje, po mišljenju administracije, ozbiljnijoj… »

NATO ima novi Strateški koncept, a glavna promena tiče se Rusije: Stoltenberg obelodanio detalje

Blic pre 3 sata
U svom novom strateškom konceptu NATO neće posmatrati Rusiju kao partnera, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. - Strateški koncept je najvažniji dokument NATO-a, drugi po važnosti posle našeg osnivačkog akta, Vašingtonskog… »

Skupština SZO izglasala rezoluciju: Osudila rusku agresiju na Ukrajinu

Blic pre 3 sata
Skupština Svetske zdravstvene organizacije (SZO) danas je izglasala rezoluciju koju predvodi Zapad i koja osuđuje ruske akcije u Ukrajini za koje kaže da su dovele do vanredne situacije u zdravstvu. Rezolucija je usvojena sa 88 glasova "za" i 12… »

Vesti dana »