Rusija - vesti

Generalni direktor Gasproma novi predsednik FS Rusije

Beta pre 1 sat
Generalni direktor kompanije Gasprom Aleksandar Djukov izabran je danas za predsednika Fudbalskog saveza Rusije. Djukov je jednoglasno izabran na funkciju. On je do prošle godine bio predsednik Zenita iz Sankt Peterburga, koji je u vlasništvu kompanije Gasprom. Djukov je rekao da želi da... »

Fudbalska Rusija ima novog predsednika!

Alo pre 1 sat
Alo: Fudbalska Rusija ima novog predsednika!
Predsednik Upravnog odbora Zenita iz Sankt Peterburga Aleksander Ðukov imenovan je za prvog čoveka Fudbalskog saveza Rusije, prenosi agencija Tas.
Ðukov, inače i generalni direktor ruskog naftnog giganta Gasprom, dobio je mandat do 2023. godine kao naslednik Vitalija Mutka, koji je 19. decembra podneo ostavku. On je kao jedini kandidat izabran za čelo RFU umesto Mutka,... »

Stejt department pokrenuo sajt o „agresiji Rusije u Ukrajini“

Sputnik pre 1 sat
Specijalni predstavnik Stejt departmenta SAD za Ukrajinu Kurt Volker napisao je na Tviteru da je pokrenut sajt o „borbi protiv agresije Rusije u Ukrajini“.
Prema njegovim rečima, autori će objavljivati satelitske snimke, karte i statistiku kako bi „detaljno opisali posledice ruske agresije“ na istoku Ukrajine. „Rusija je neposredno odgovorna za bol i stradanja u Ukrajini“, piše na... »

Snažna poruka Rusije Srbiji: Izdržaćete vi iskušenja! (video)

Pravda pre 6 sati
U ambasadi Rusije u Beogradu juče je svečano obeležen Dan branilaca Otadžbine, a tom prilikom ambasador Aleksandar Čepurin je rekao da Rusija podržava neutralni status Srbije kao i mirno rešenje kosovskog problema uz poštovanje međunarodnog prava.
- Srbija će imati dovoljno snage i strpljenja da izdrži iskušenja - rekao je Čepurin na svečanosti kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Čepurin je rekao i da Rusija pozdravlja unapređenje dobrih odnosa... »

Rusija vas zove: Kako obići kolevku ruskog duhovnog nasleđa (foto, video)

Sputnik pre 3 sata
Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji svečano su otvoreni u Beogradu, a glavni izložbeni prostor organizovan je na Sajmu turizma, koji se ove sedmice održava u srpskoj prestonici.
Na štandu Rusije je tim povodom organizovan forum o razvoju verskog turizma, na kom je širokoj publici i stručnjacima predstavljen čitav spektar kulturno-turističkih destinacija ruskih regiona u cilju popularizacije spomenika... »

Amerika pravi strategiju „trojanskog konja“ protiv Rusije i Kine

Sputnik pre 3 sata
Pentagon pravi novu strategiju vođenja borbe protiv Rusije i Kine, čija glavna karakteristika je u „tajnom ulasku“ u dubinu teritorije protivnika, izjavio je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfajn, piše „Telepolis“.
Prema rečima američkog generala, izrada nove strategije je odgovor na „pretnju“ koja dolazi od Rusije i Kine, dok će čitav proces njene izrade trajati oko godinu dana, pri čemu će troškovi iznositi oko 135 milijardi dolara.... »

Amerika pravi strategiju "trojanskog konja" protiv Rusije i Kine

Vesti online pre 4 sata
Pentagon pravi novu strategiju vođenja borbe protiv Rusije i Kine, čija glavna karakteristika je u „tajnom ulasku“ u dubinu teritorije protivnika, izjavio je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfajn, govoreći na Brukinskom istraživačkom institutu u Vašingtonu, piše Telepolis.
Po rečima američkog generala, izrada nove strategije je odgovor na „pretnju“ od strane Rusije i Kine, dok će čitav proces izrade trajati oko godinu dana, pri čemu će troškovi iznositi oko 135 milijardi dolara. Goldfajn je... »

Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji

Politika pre 4 sata
Jedinstvena lepota pravoslavnihi umetničkih zanata, kao i rukotvorina iz Rusije predstavljeni su u Ruskom domu
Bogatstvo i jedinstvena lepota pravoslavnih i umetničkih zanata, kao i rukotvorina iz Rusije predstavljeni su u Ruskom domu na manifestaciji „Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji”. Organizatori ovog programa koji se održava u... »

Pentagon razrađuje novu strategiju za ratovanje protiv Rusije i Kine

Pravda pre 7 sati
Pentagon razrađuje novu strategiju vođenja ratnih dejstava protiv vojno moćnih država kao što su Rusija i Kina, a njena glavna osobenost biće u skrivenom prodoru u dubinu teritorije protivnika – izjavio je elitni američki general Dejvid Goldfajn.
On je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD, a u govoru koji je održao na Brukingskom istraživačkom institutu u Vašingtonu dodatno je otkrio i objasnio: „Nova strategija je reakcija na pretnje sa strane Rusije i Kine. Rad na... »

Rusija dobila drugu milijarderku

Večernje novosti pre 14 sati
Tatjana Bakaljčuk, vlasnica najveće ruske onlajn prodavnice „Vajldberis“, postala je druga žena milijarder u Rusiji
Tatjana Bakaljčuk, vlasnica najveće ruske onlajn prodavnice „Vajldberis“, koja se nalazi na četvrtom mestu liste najskupljih kompanija „Runeta“ (ruskog segmenta interneta) sa procenjenom vrednošću od 1,2 milijarde dolara, postala... »

©2019 Netmark d.o.o.