Rusija

Korona virus i Italija: Zatvoren karneval u Veneciji, gradovi pod karantinom

Radio 021 pre 3 sata
Zbog širenja infekcije, italijanske vlasti ograničavaju kretanje građana, zatvaraju škole i i otkazuju sportska takmičenja. Reuters Italijanski zvaničnici su zatvorili karneval u Veneciji u pokušaju da uspostave kontrolu nad širenjem korona virusa… »

Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, kome je lično predao čestitku za predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom Dana branilaca Otadžbine. Ambasador… »

NATO za RSE: Srbija ima pravo da bira bezbednosne aranžmane

Slobodna Evropa pre 2 sata
Nabavke u sferi odbrane su nacionalna odluka i Srbija ima pravo izbora, navodi se u odgovoru NATO dostavljenom Radiju Slobodna Evropa (RSE) povodom isporuke ruskog protivvazdušnog raketnog sistema "Pancir S1", koji je Srbija kupila od Rusije na osnovu… »

Severna Koreja preduzela mere protiv koronavirusa: U karantinu oko 380 stranaca!

Kurir pre 5 sati
Severna Koreja stavila je u karantin oko 380 stranaca kako bi sprečila izbijanje koronavirusa, preneli su državni mediji. Ranije, ta zemlja je obustavila železnički saobraćaj ka i iz Kine i Rusije, prenosi agencija Kjodo. Severnokorejski mediji nisu… »

Lansirna platforma kosmodroma „Morski start“ uskoro kreće za Rusiju

Vesti online pre 50 minuta
U nedelju 23. februara izvršen je utovar lansirne platforme „Odisej“ na teretni brod „Sin Guang Hua“ u luci Long Bič na američkoj pacifičkoj obali, sledi iz podataka portala za praćenje brodova vesselfinder.com. Lansirna platforma… »

Sastanak Vučića sa Bocan-Harčenkom

Beta video pre 21 minut
BEOGRAD - U Predsedništvu Srbije predsednik Aleksandar Vučić sastao se s ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. (pokrivalice) Beta/MOD… »

Mediji: Vašington nema dokaza da Rusija pomaže Trampu na izborima

Sputnik pre 49 minuta
Sjedinjene Američke Države nemaju dokaza da se Moskva direktno „meša“ u izbore 2020. godine kako bi pomogla Donaldu Trampu da ponovo bude izabran, javljaju mediji. Izvor u američkoj obaveštajnoj službi saopštio je za „Foks njuz“ da nema… »

U Belgiji formirana Evropska esports federacija sa 23 članice

B92 pre 43 minuta
U zgradi Evropskog parlamenta u Briselu 21. februara zvanično je formirana Evropska esports federacija, koju čine 23 članice, od kojih je jedna i Srpska esports asocijacija. Cilj ove federacije je da okupi što već broj igrača u Evropi i na taj… »

Prag nazvao trg ispred ruske ambasade po ubijenom opozicionaru Borisu Nemcovu

N1 Info pre 37 minuta
Gradske vlasti Praga odlučile su da Trg ispod kestenova, na kome je decenijama ruska ambasada u Češkoj, bude imenovan po ubijenom ruskom opozicionom političaru Borisu Nemcovu, kao znak solidarnosti sa ruskom opozicijom i pokretom za ljudska prava… »

Moskva o Trampovoj izjavi o Ukrajini i Rusiju: Nije prvi put da mu se reči i dela ne podudaraju

Sputnik pre 25 minuta
Zvanična Moskva smatra da postoji veliko odstupanje u onome što Donald Tramp govori i radi kad je u pitanju pomoć u rešavanju rusko-ukrajinske situacije i naglašava da se mora prestati sa mitovima o agresiji Rusije. Šef Komiteta za međunarodne… »

Vesti dana »