Rusija - vesti

SAD se povlači iz nuklearnog sporazuma s Rusijom

SEEbiz pre 13 minuta
WASHINGTON - SAD će se jednostrano povući iz više od 30 godina starog sporazuma s Rusijom kojim se zabranjuje cijeli niz nuklearnog i konvencionalnog oružja, najavio je u subotu navečer predsjednik Donald Trump, tvrdeći da ga Rusija godinama krši.
Sporazum o uništenju i zabrani proizvodnje projektila kraćeg i srednjeg dometa (INF) su 1987. u Washingtonu potpisali tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan i sovjetski predsjednik Mihail Gprbačov. S INF-om je na snagu tada... »

Tramp: Rusija krši nuklearni sporazum, povlačimo se

Vesti online pre 15 minuta
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum. Međutim, američki predsednik nije, kako je navela agencija AP, ponudio nijedan primer tog kršenja.
"Rusija krši sporazum. Oni ga krše godinama", izjavio je Tramp posle mitinga u subotu u Elku, u Nevadi, gde je istakao da SAD "(Rusima) neće dozvoliti da krše nuklearni sporazum". Sporazum o uništenju raketa srednjeg i kraćeg... »

SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

RTV pre 27 minuta
RTV: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom
ELKO, Nevada - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum.
Međutim, američki predsednik nije, kako je navela agencija AP, ponudio nijedan primer tog kršenja. "Rusija krši sporazum. Oni ga krše godinama", izjavio je Tramp posle mitinga u subotu u Elku, u Nevadi, gde je istakao da SAD... »

Na ruskom pobeđuje Ruse: Irena Madžgalj osvetlala obraz građanima Bijelog Polja

Večernje novosti pre 1 sat
Postala apsolutni pobednik Međunarodne olimpijade u Moskvi; Zahvalna mentoru Rasimu Kasumoviću i razrednoj Snežani Obradović
UČENICA trećeg razreda Srednje stručne škole u Bijelom Polju, Irena Madžgalj, zadivila je svojim znanjem ruskog jezika i usred Rusije nekoliko puta pobedila i rođene Ruse! I to one koji maternji jezik, književnost ali i prilike u... »

Raž: Odlična zamena za pšenicu u sušnim periodima

Moj auto pre 5 sati
Ratari, kojima suva zemlja pravi problem za jesenju setvu, treba da razmišljaju o alternativi ubuduće zbog toga što će klimatske promene praviti probleme sve više i više. Posle bitke ne treba se praviti general i pričati šta je trebalo uraditi drugačije, ali treba razmišljati o budućnosti i kako ubuduće treba planirati i pokušati da se već sada nađu potencijalna rešenja za sutrašnje probleme.
Powered By AGROmedia Umesto pšenice, u ovakvim uslovima treba razmišljati o raži koja je mnogo manje zahtevna, a odlična je žitarica. Prisutna je u poljoprivredi već vekovima, ali se u Evropi gajila u manjoj količini od pšenice i... »

Srbija može do "Turskog toka"

RTV pre 8 sati
RTV: Srbija može do "Turskog toka"
BEOGRAD - Srbija se može povezati sa gasovodom koji do Turske ide preko Crnog mora, izjavio je za "Večernje novosti" predsednik "Gasproma" Aleksej Miler.
Projekat "Turski tok" pretpostavlja izgradnju dva kraka gasovoda iz Rusije do Turske, preko Crnog mora, rekao je on i dodao da će sa prvog kraka, gas ići na tursko tržište. "Drugi krak je namenjen za snabdevanje gasom zemalja... »

Kreće nova trka u atomskom naoružanju: Tramp: SAD napuštaju Sporazum o nuklearnim raketama sa Rusijom

Blic pre 9 sati
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je večeras da će ta zemlja napustiti Sporazum o nuklearnim raketama sa Rusijom, prenosi AFP. Tramp je istakao da SAD istupaju iz Sporazuma pošto ga zvanična Moskva narušava. "Rusija je prekršila sporazum. Oni to krše mnogo godina u nazad i ne znam zašto predsednik... »

Holivudski glumac sa srpskim državljanstvom prošao je kroz bizaran obred da bi postao “malo više Rus” (video)

Blic pre 10 sati
Američkog glumca Stivena Sigala bičevali su Kozaci kao deo jednog obreda u Rusiji. Zvezda akcionih filmova i majstor borilačkih veština Sigal premio je nekoliko udaraca bičem i, kako piše RT, na taj način je postao još "malo više Rus". Glumac je doputovao u Krasnodar na biznis forum. Krasnodar je... »

Jeziva paralela: Da li je ubica sa Krima iskopirao jedan od najstrašnijih zločina koji se dogodio pre dvadeset godina? (video)

Blic pre 11 sati
Svet je i dalje pod utiskom zbog ogromne tragedije koja se dogodila u Kerču, Rusiji, kada je mladić Vladislav Rosljakov ušao naoružan u školu i pucao u svoje školske drugove. Iako motiv za ovaj napad i dalje nije poznat, stručnjaci su pronašli nesporivu sličnost ovog masakra sa onim koji se desio... »

Blohov Duh utopije

Danas pre 12 sati
Sto godina kasnije U leto 1918. čitav svet je u krvi do kolena: rat je prouzrokovao više miliona žrtava, Španski grip se širio, u Rusiji je divljala revolucija i pretvorila se u građanski rat.
Stari poredak Evrope poljuljan je i nalazi se pred padom. Čitava jedna generacija stoji na zgarištu prethodnog stoleća gledajući u neprozirnu budućnost. Tog leta 1918. pojavljuje se kod izdavača Verlag Duncker & Humblot knjiga... »

Dačić: Nema razloga za prevremene izbore

Blic  pre 39 minuta  još 2 povezane

Od danas osetno hladnije i sa kišom

Blic  pre 7 sati  još 5 povezanih

Počinje 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga

RTS  pre 16 minuta  još 3 povezane

Burna noć u BG: Više povređenih u saobraćajkama

B92  pre 45 minuta  još 3 povezane

Na današnji dan, 21. oktobar

B92  pre 9 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.