Rusija - vesti

Kineski predsednik u septembru u Rusiji

B92 pre 1 sat
B92: Kineski predsednik u septembru u Rusiji
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će kineski predsednik Si Djinping u septembru posetiti Rusiju.
To su izvestile ruske novinske agencija Ria i Tas s. Kineski predsednik će tom prilikom posetiti Vladivostok, grad na istoku Rusije, gde će učestvovati na ekonomskom forumu, prenele su ruske agencije izjavu... »

Na obale Rusije isplivalo misteriozno stvorenje: Tri puta je veće od čoveka, meštani u panici! Dlakav je i smrdi, molimo naučnike da nam kažu šta je (video)

Kurir pre 1 sat
Misteriozno "dlakavo stvorenje" isplivalo je na istočne obale Rusije.
Meštani nisu uspeli da identifikuju neobično stvorenje i apeluju na naučnike da odgonetnu misteriju. Video prikazuje džinovsko biće koje se nasukalo na obale Pacifika na poluostrvu Kamčatka kod sela Pakači. "Ružno smrdljivo... »

Putin: Kineski predsednik u septembru u Rusiji

Blic pre 1 sat
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će kineski predsednik Si Đinping u septembru posetiti Rusiju, izvestile su ruske novinske agencija Ria i Tass. Kineski predsednik će tom prilikom posetiti Vladivostok, grad na istoku Rusije, gde će učestvovati na ekonomskom forumu, prenele su... »

Indija šalje čoveka u svemir 2022. godine

Večernje novosti pre 1 sat
Indija će poslati čoveka u svemir 2022. godine, izjavio je indijski premijer Narendra Modi u govoru povodom Dana nezavisnosti
NjU DELHI - Indija će poslati čoveka u svemir 2022. godine, izjavio je indijski premijer Narendra Modi u govoru povodom Dana nezavisnosti. "Indija će 2022. godine poslati čoveka ili ženu u svemir, a i pre toga ako je moguće",... »

Na obale Rusije isplivalo misteriozno biće: Tri puta je veći od čoveka, dlakav i smrdi, molimo naučnike da nam kažu šta je (video)

Blic pre 2 sata
Misteriozno "dlakavo stvorenje" isplivalo je na istične obale Rusije. Meštani nisu uspeli da identifikuju čudno stvorenje i apeluju na naučnike da odgonetnu misteriju. Video prikazuje džinovsko biće koje se nasukalo na obale Pacifika na poluostrvu Kamčatka u blizini sela Pakači. "Ružno smrdljivo... »

„Ruše zakone fizike”: Rusija dobija nove “migove” pre roka

Večernje novosti pre 3 sata
U prvoj fazi je planirano da se isporuči šest lovaca Mig-35, a prve avione Ministarstvo odbrane Rusije će dobiti već ove godine
LOVCI Mig-35, za koje ruski eksperti kažu da „ruše sve zakone fizike“, biće isporučeni Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije pre planiranog vremena, obelodanio je predsednik Objedinjene avio-proizvodne korporacije (OAK) Jurij... »

Od danas obustavljen izvoz breskvi u Rusiju, očekuje se da zabrana ne traje duže od 10 dana

RTV pre 8 sati
RTV: Od danas obustavljen izvoz breskvi u Rusiju, očekuje se da zabrana ne traje duže od 10 dana
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.
Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, što vredi oko 150 miliona evra, naveo je Nedimović za RTS. Ministar poljoprivrede je rekao da su ruske kolege poslale dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili... »

NATO avioni na 60 kilometara od Rusije — Moskva ih spremno „dočekuje“

Sputnik pre 8 sati
U Litvaniji, na samo šezdesetak kilometara od granice sa Rusijom, gradi se prvi vojni avijacioni poligon po NATO standardima. Kao odgovor na to, Rusija bi mogla da razmesti dodatne sisteme protivvazdušne odbrane u Kalinjingradskoj oblasti, kažu ruski eksperti, iako ruska Baltička flota u svom sastavu već ima protivvazdušne sisteme S-400.
Kako je saopštila pres-služba litvanskog Ministarstva odbrane, poligon će biti izgrađen uskoro u litvanskom gradu Kazlu Ruda i to će biti prvi vojni avijacioni poligon u baltičkim zemljama. Poligon će omogućiti zemljama zapadne... »

Šta se to desilo sa odnosima Rusije i Grčke

Sputnik pre 11 sati
Rusija se nikad nije mešala u unutrašnje stvari Grčke niti u njenu spoljnu politiku, Moskva smatra uvredljivim degradaciju odnosa sa Atinom u godini kada se obeležava jubilej uspostavljanja bilateralnih odnosa, izjavila je pres-sekretarka MIP-a Rusije Marija Zaharova.
„Uvek smo evropskim partnerima davali kao primer prijateljski, otvoreni i sadržajni karakter rusko-grčkih odnosa. Degradacija naše saradnje u godini kada se obeležava 190. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa je žalosna.... »

General NATO-a: Rusiju za partnera!

Sputnik pre 14 sati
General-potpukovnik Oružanih snaga Nemačke Manfred Hofman izjavio je da su u Evropi često ignorisali predloge Moskve i zato bi bilo bolje ako bi „Zapad napravio od Rusije partnera“. Po njegovim rečima, rat sa Rusijom će biti katastrofa, kako za EU, tako i za ostali svet.
Kako piše nemački list „Tagešpigel“, Hofman je komandant Severnoistočnog korpusa NATO-a u poljskom Ščecinu. List navodi da će upravo Hofman odlučivati kako će se reagovati na agresiju „u slučaju invazije Rusije na baltičke... »

©2018 Netmark d.o.o.