Rusija

Mađarski ministar: Licemerje i dvostruki aršini Zapada prema Rusiji

Sputnik pre 1 sat
Pozivi niza evropskih političara da se zbog hapšenja ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog obustave projekti koji se realizuju s Rusijom predstavljaju licemerje, ocenio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. Prema njegovom… »

"Odgovaraćete za svoje postupke, i to ubrzo"

Alo pre 1 sat
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden isključio je mogućnost "resetovanja" bilateralnih odnosa sa Rusijom, piše list "Vašington post", pozivajući se na svoje izvore. Takođe se navodi da se Bajdenova administracija, u iščekivanju… »

Naslednik Merkelove: „Severni tok 2“ ne zavisi od slučaja Navaljni

Sputnik pre 3 sata
Realizacija projekta „Severni tok 2“ ne treba da zavisi od situacije u vezi s hapšenjem ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog, smatra naslednik kancelarke Angele Merkel na mestu lidera Hrišćansko-demokratske unije Armin Lašet. Evropski… »

Hoće li Bajden sprečiti beskonačnu trku u naoružanju između Rusije i SAD?

Vesti online pre 2 sata
Dolazak američkog predsednika Džoa Bajdena u Belu kuću daje šansu Rusiji i SAD da produže Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja, i spreče beskonačnu i nekontrolisanu trku u naoružanju. Lopta je u američkom dvorištu Rizik od… »

Ambasada SAD objavila upozorenje, Rusija: Grubo se mešate

RTV pre 3 sata
MOSKVA - Ambasada SAD u Moskvi objavila je na sajtu upozorenje povodom demonstracija planiranih širom Rusije u subotu i preporučila svojim državljanima da izbegavaju proteste i sve aktivnosti koje su povezane sa njima. Ambasada je naglasila da… »

Jedinstven sistem upravljanja trostruko ubrzao operacije ruske vojske

Sputnik pre 3 sata
Komanda Zapadnog vojnog okruga oružanih snaga Rusije saopštila je o održavanju prvih mrežnocentričnih vežbi uz učešće samohodne haubice „Mtsa-S-M2“. Tokom manevra vojska je koristila jedinstveni taktički sistem upravljanja (JTSU) koji… »

Ruski stručnjak: Imunitet na koronu 30 do 45 dana posle vakcinacije

Radio 021 pre 3 sata
Imuni odgovor na novi korona virus ne razvija se pre 32-45 dana nakon vakcinacije, a maksimalno 52 dana posle, izjavio je Aleksandar Gorelov, zamenik direktora za nauku Centralnog istraživačkog instituta za epidemiologiju Rusije. "Znamo da se antitela… »

Diplomatski incident u Moskvi: Ambasada SAD objavila spisak mesta gde će se održati demonstracije opozicije kremlj pobesneo

Kurir pre 10 sati
MOSKVA - Ambasada SAD u Moskvi objavila je na sajtu upozorenje povodom demonstracija planiranih širom Rusije u subotu i preporučila svojim državljanima da izbegavaju proteste i sve aktivnosti koje su povezane sa njima. Ambasada je naglasila da… »

Policija hapsi saradnike Navaljnog: Ruske vlasti odlučile da zabrane demonstracije opozicije koje su najavljene za danas

Večernje novosti pre 10 sati
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Rusije upozorilo je juče da će hapsiti sve one koji pozivaju građane na "masovne protivzakonite akcije", dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da se pokušaji organizovanja nedozvoljenih skupova i podsticanje… »

Velika provokacija ambasade SAD u Rusiji: Usledila oštra reakcija Moskve!

Srbija danas pre 10 sati
Rusko Ministarstvo inostranih poslova upozorilo je i da će, u slučaju da se tako nešto dogodi, Moskva adekvatno reagovati. Na sajtu ambasade SAD u Ruskoj Federaciji pojavio se spisak mesta okupljanja nedozvoljenih protesta pristalica opozicionara… »

Vesti dana »