Sandžak

Akademik Zukorlić u “Pretresu” o događajima koji su obilježili 2020.

Sandžak press 08.01.2021
Potpredsjednik Skupštine Srbije, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić bio je gost emisije “Pretres” na Sandžak televiziji. Govorilo se o događajima koji su obilježili godinu za nama, ali i o planovima… »

Slovenka u Sjenici: Ovdje je sve posebno

Sandžak press 07.01.2021
Slovenka u Sjenici, djevojka koja je preko razmjene studenata došla u ove krajeve i često se vraća. Bude ovdje i po nekoliko mjeseci a čak razmišlja i da ostane. Slovenka iz Laškog, malog gradića ali koji, kako kaže, nema dušu kakvu ima Sjenica… »

Film i fotografija tema trećih američko-sandžačkih razgovora

Sandžak haber 06.01.2021
Sutra, 07.01 u 20 časova, putem zoom aplikacije, možete učestvovali u trećim američko-sandžačkim razgovorima. Na temu “Film i fotografija” gost predavač je svjetski nagrađivani fotograf i filmski stvaralac, Šahin Šišić, a moderator Selma… »

Film i fotografija tema trećih američko-sandžačkih razgovora

RTV Novi Pazar 06.01.2021
Sutra, 07.01 u 20 časova, putem zoom aplikacije, možete učestvovali u trećim američko-sandžačkim razgovorima. Na temu “Film i fotografija” gost predavač je svjetski nagrađivani fotograf i filmski stvaralac, Šahin Šišić, a moderator Selma… »

Muftija Dudić: Branit ćemo vakufe bez obzira kakve sudske odluke budu donijete

Sandžak press 05.01.2021
Gostujući na Sandžak televiziji u Temi dana, 05.01.2021. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić govorio je o značajnijim aktivnostima Islamske zajednice u protekloj turbulentnoj godini; odnosu Mešihata… »

Od "Lepe Brene" do Carske ćuprije: Novi Pazar dobija novu saobraćajnicu

B92 05.01.2021
Ove godine Novi Pazar će dobiti novu saobraćajnicu od zgrade Lepa Brena do Carske ćurpije. Glavni urbanista Suat Ljajić je rekao da je projekat u završnoj fazi, pa se početak njegove realizacije očekuje uskoro. Projektno tehnička dokumentacija za… »

Autoput koji ide prema Sandžaku najvjerovatnije gotov na jesen (Video)

Sandžak press 05.01.2021
Usljed nepredviđenih okolnosti na koje izvođač radova nije mogao da utiče, kakva je u prvom redu pandemija virusa korona, radovi na autoputu Bar – Boljare (Sandžak) trebalo bi da budu gotovi na jesen ove godine, ocjena je zamjenika šefa nadzora na… »

Poštuju li Novopazarci mere? U novogodišnjoj noći 6 lakših povreda

B92 04.01.2021
U prva tri dana nove 2021.godine dežurne ekipe Hitne službe novopazarskog Doma zdravlja obavile su ukupno 356 ambulantih i 57 terenskih intervencija. U novogodišnjoj noći evidentirano je i 6 lakših povreda, pa se može zaključiti da su se u Novom… »

Dvesta miliona dinara za obilaznicu u Novom Pazaru

B92 02.01.2021
Za nastavak radova na zaobilaznici u Novom Pazaru opredeljena su sredstva od 200 miliona dinara. Uz sredstva predviđena za eksproprijaciju iznos predviđen za zaobilaznicu premašiće dva miliona evra. U ovaj projekat i njegovu realizaciju intenzivno je… »

Biševac: Neka naš Pazar ostane simbol zajedništva

Sandžak haber 31.12.2020
NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poželeo je sugrađanima srećnu i uspešnu 2021. godinu. “U ime Grada Novog Pazara i svoje ime svim građanima želim srećnu i uspešnu 2021. godinu, dobro zdravlje, radost i sreću. Neka naš… »

Vesti dana »