Sandžak

SDA traži međunarodnu konferenciju o Sandžaku

N1 Info 26.11.2019
SDA Sandžaka je uputila poziv međunarodnoj zajednici da zakaže konferenciju o Sandžaku, a zatražila je i uspostavljanje specijalnog statusa za taj deo Srbije. Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je rekao da državni organi Srbije negiraju genocid i… »

Suljo pravi veliku albaniju! Ugljanin otcepljuje Sandžak i hoće novi Dejton ili Rambuje da zabije nož u srce Srbiji

Pravda 26.11.2019
Nekadašnji srpski ministar i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ne prestaje da provocira Srbiju. Ovog puta zatražio je održavanje međunarodne konferencije o ovom delu teritorije po ugledu na Rambuje ili Dejton! Nakon zahteva za uspostavljanje… »

Ugljanin: Teritorijalni spor oko Sandžaka rešiti međunarodnom konferencijom

RTV Novi Pazar 26.11.2019
Pred nekoliko hiljada građana Sandžaka u novopazarskoj dvorani „Pendik“ sinoć je održan veliki narodni skup pod nazivom „Sandžak naša kuća“, u organizaciji Stranke demokratske akcije Sandžaka. Obraćajući se pristunima predsednika SDA… »

Sandžak / Pronašli lobanju, niko ne zna o kome se radi

Sandžak press 26.11.2019
Na osnovu tih vještačenja, između ostalog, treba da saznamo starost lobanje, odnosno godinu nastanka smrti i je li smrt nastala nasilnim putem, saopšteno je iz bjelopoljskog tužilaštva Rezultati analize lobanje koja je pronađena u selu Bukovica kod… »

Manifestacija Bošnjačko jedinstvo u Minhenu: Dok je Muftije Zukorlića ne bojimo se za Sandžak i Bosnu

Sandžak press 24.11.2019
Kako je i najavljeno, u Minhenu je večeras od 19 časova održana je manifestacija BOŠNJAČKO JEDINSTVO u organizaciji Medžlisa Bajern – Džemata Fedžr Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj. Manifestacija je upriličena u povodu Dana Sandžaka i… »

Ugljanin i Kurti razgovarali o zahtevu za specijalni status Sandžaka

Danas 22.11.2019
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Ugljanin razgovarao je u Prištini sa predsednikom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem koga je „upoznao sa političkom situacijom u Sandžaku i diskriminatorskom srpskom državnom politikom… »

Za Vojvodinu oko 10 milijardi više u 2020. godini

Dnevnik 22.11.2019
BEOGRAD: Predlog budžeta za 2020. predviđa oko 10 milijardi dinara više za teritoriju AP Vojvodine i svi projekti predviđeni za finansiranje potekli su kao inicijative Vlade Vojvodine i lokalnih samouprava, izjavio je danas u skupštini ministar… »

Mesto na kome su partizani proizvodili oružje, a Tito za dlaku izbegao smrt FOTO

B92 22.11.2019
Zbog svog povoljnog geografskog i transportnog položaja u gradu na Đetinji, davne 1928. godine započela je sa radom prva privatna fabrika municije na Balkanu. Ugledni slovenački puškar Jakob Pošinger otkupo je Puškaru Kranj i svoje pogone preselio… »

Ugljanin i Kurti razgovarali o statusu Sandžaka

Radio sto plus 22.11.2019
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Ugljanin razgovarao je u Prištini sa predsednikom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem koga je "upoznao sa političkom situacijom u Sandžaku i diskriminatorskom srpskom državnom politikom koja… »

Sandžak interesantan za strane tajne službe

Sandžak press 22.11.2019
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da su pripadnci austrijske, njemačke i bugarske službe u Sandžaku razgovarali o političkim rješenjima koja bi rušila integritet Srbije. Vučić je sinoć, nakon zasjedanja Savjeta za nacionalnu… »

Vesti dana »