Sandžak

BKC Sandžak u Petnjici je vakuf znanja

Sandžak press pre 7 dana
U Petnjici prvi dio zgrade Bošnjačkog kulturnog centra Sandžak ima i Školu Kur’ana, biblioteku, računski centar, ali i mjesto gdje se mladima pruža mogućnost da kad god požele bave se sportom. I svakog jutra obezbijeđen je sendvič i čaj za… »

Ulcinj dobija akva park od 7 miliona evra, Turci došli da ulažu

Telegraf pre 7 dana
Predsednik ove opštine, Ljoro Nrekić, i predstavnik turske kompanije "Polin", Edin Pepić, potpisali su strateški ugovor. Sklopljen je Ugovor o davanju u dugoročni zakup nepokretnosti, za izgradnju akva parka u Gornjem Štoju. - Kompletan zabavni… »

Evropa Za Petnjicu: Donacijom kurbana i šestočlana porodici Šabotić želi proširiti farmu

Sandžak press pre 8 dana
Na jugu Sandžaka stočarstvo jedna od prilika za budućnost tog kraja. Podrška kroz projekt „Evropa za Petnjicu“ stočarima itekako dobrodošla. Dijaspora prepoznala ideje koje je prema njima uputio Bošnjački kulturni centar Sandžak da se mladim… »

TV Sandžak pokreće projekat “Bosančica“

Sandžak press pre 8 dana
“Bosančića” je nova emisija na Sandžak televiziji posvećena dijalogu, razmjeni mišljenja, historijskim, kulturnim, društvenim, političkim, geostrateškim temama i zbivanjima. Naša priča i naš dijalog o nama, regionu i društvenim kretanjima… »

Sandžaklija – ‘U Njemačkoj su mi oči bile pune ali duša mi je bila prazna’

Sandžak press pre 16 dana
Ko ode u inostranstvo kajaće se, ko ne ode kajaće se još više“ – kaže Sead Badić, rođen 1978. godine, učitelj u sandžačkom selu Delimeđe. Sead je nekoliko puta odlazio na privremeni rad u Nemačku i vraćao se u rodni Sandžak, a pitanje… »

U Nemačkoj su mi oči bile pune ali duša mi je bila prazna

WDR pre 17 dana
Aida Kožar, Köln „Ko ode u inostranstvo kajaće se, ko ne ode kajaće se još više“ - kaže Sead Badić, rođen 1978. godine, učitelj u sandžačkom selu Delimeđe. Sead je nekoliko puta odlazio na privremeni rad u Nemačku i vraćao se u rodni… »

Kazaljka, analiza: Sandžak TV ostvarila najveći profesionalni napredak u 2019.

Sandžak press pre 17 dana
U doba kada su rijaliti programi i razni nebulozni sadržaji osvojili mnoge medijske prostore, a naročito televizije, treba pohvaliti svaki pozitivan primjer televizije koja ima program primjeren porodičnim vrijednostima, obrazovanju i kulturi. Sandžak… »

U Petnjici organizirana tribina “ Bošnjaci Bihora u II svjetskom ratu“

Sandžak press pre 18 dana
U organizaciji Matice bošnjačke i Bošnjačke kulturne zajednice u Crnoj Gori 04.01.2020. godine, u prostorijama BKC “Sandžak” upriličena je tribina pod nazivom: Bošnjaci Bihora u II svjetskom ratu. Predavač na tribini bio je predsjednik BKZ-a… »

NOVI PAZAR: 2019. najuspešnija izviđačka godina

IndeksOnline pre 18 dana
NOVI PAZAR – Redovna godišnja sednica Skupšine Odreda izviđača ”Sandžak” održana je u Novom Pazaru. Usvojen je plan i program rada za tekuću 2020. godinu, a bilo je reči i o rezultatima u predhodnoj godini, koja je oecenjena najuspešnijom… »

2019. najuspešnija izviđačka godina

RTV Novi Pazar pre 18 dana
Redovna godišnja sednica Skupšine Odreda izviđača ”Sandžak” održana je u Novom Pazaru. Usvojen je plan i program rada za tekuću 2020. godinu, a bilo je reči i o rezultatima u predhodnoj godini, koja je oecenjena najuspešnijom godinom do sada… »

Vesti dana »