Sandžak

Hasanović i Biševac u Turskoj: “Sandžak je vaša kuća”

RTV Novi Pazar 16.12.2019
Dernek Bošnjaka u Pendiku bio je domaćin 5. Sastanka Republike Turske, Federacije Bosne i Hercegovine i Asocijacije udruženja Bošnjaka Bosne i Sandžaka u Turskoj. Na ovaj veliki događaj za Bošnjake u Truskoj, pozvano je rukovodstvo Sandžačke… »

Poezija pisana srcem

RTV Novi Pazar 16.12.2019
U svečanoj sali Kulturnog centra održana je promocija zbirki pesama novopazarskog autora Alije Iza Ljajića. ”Sandžački đulistani” i ”Sandžački biseri” objedinjuju odabrane stihove iz bogatog višedecenijskog stvaralaštva ovog autora… »

Delegacija Novog Pazara u Turskoj: “Sandžak je vaš kuća”

IndeksOnline 16.12.2019
NOVI PAZAR – Dernek Bošnjaka u Peniku bio je domaćin 5. sastanka Republike Turske, Federacije Bosne i Hercegovine i asocijacije udruženja Bošnjaka Bosne i Sandžaka u Turskoj. Gosti na ovom za Bošnjake u Turskoj izuzetno značajnom događaju bili… »

Akademik Zukorlić sa ambasadorom Belgije o Sandžaku

Sandžak press 13.12.2019
Narodni poslanik predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić primio je danas belgijskog ambasadora njegovu ekselenciju Koen Adama sa delegacijom u domu Narodne skupštine u Beogradu. Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o… »

Adam: Sandžaku posvetiti posebnu pažnju

Radio sto plus 10.12.2019
Ambasador Belgije u Srbiji Kun Adam izjavio je danas da je Sandžak specifičan i raznovrstan region, daleko od Beograda i da mu je zbog toga potrebno posvetiti pažnju. On je u intervjuu radiju Sto plus kazao da je prva poseta Novom Pazaru bila dobra… »

NOVA BRUKA NOVOPAZARSKE POLICIJE: Opljačkan policijski magacin, lopovi odnijeli skupocjenu tehničku robu

Sandžak press 08.12.2019
Iz magacina Policijske uprave Novi Pazar koji se nalazi u Novopazarskoj banji nestala je zaplijenjena ukradena roba i stvari koje su otuđene tokom policijskih akcija ekskluzivno saznaje Sandžak Haber, a prenosi portal Indeksonline. Objekat Vojske Srbije… »

IUNP organizirao predavanje na temu “Islamska ekonomija i finansije, izazovi i perspektive”

Sandžak press 07.12.2019
U okrugloj sali Internacionalnog univerziteta organizirano je predavanje na temu „Islamska ekonomija i finansije, izazovi i perspektive“. Gost predavač bio je Almir Čolan. Almir Čolan je direktor Australijskog Centra za Islamske Finansije (AUSCIF)… »

Ambasador Japana posetio SDA Sandžaka

RTV Novi Pazar 05.12.2019
U okviru svoje posjete Sandžaku, ambasador Japana u Srbiji NJ.E. Đunići Marujama sa saradnicima posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka. Ambasadora Marujamu primio je predsjednik Stranke Sulejman Ugljanin sa saradnicima, koji ga je informisao… »

Zukorlić sa japanskim ambasadorom o statusu Sandžaka

RTV Novi Pazar 05.12.2019
Predsednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić susreo se sa ambasadorom Japana Đunići Marujamom u Novom Pazaru. Tokom razgovora razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, a posebno u Sandžaku sa… »

Dr. Zukorlić sa japanskim ambasadorom o statusu Sandžaka

Sandžak press 05.12.2019
Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić susreo se sa ambasadorom Japana Đunići Marujamom u Novom Pazaru. Tokom razgovora razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, a posebno u Sandžaku sa… »

Vesti dana »