Sandžak

Mesto na kome su partizani proizvodili oružje, a Tito za dlaku izbegao smrt FOTO

B92 22.11.2019
Zbog svog povoljnog geografskog i transportnog položaja u gradu na Đetinji, davne 1928. godine započela je sa radom prva privatna fabrika municije na Balkanu. Ugledni slovenački puškar Jakob Pošinger otkupo je Puškaru Kranj i svoje pogone preselio… »

Ugljanin i Kurti razgovarali o statusu Sandžaka

Radio sto plus 22.11.2019
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Ugljanin razgovarao je u Prištini sa predsednikom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem koga je "upoznao sa političkom situacijom u Sandžaku i diskriminatorskom srpskom državnom politikom koja… »

Sandžak interesantan za strane tajne službe

Sandžak press 22.11.2019
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da su pripadnci austrijske, njemačke i bugarske službe u Sandžaku razgovarali o političkim rješenjima koja bi rušila integritet Srbije. Vučić je sinoć, nakon zasjedanja Savjeta za nacionalnu… »

Sulja i Aljbin se udružili da sruše Srbiju! Država mora da reaguje: Ugljanin tražio od Šiptara Kurtija poseban status za…

Pravda 21.11.2019
Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sastao se danas sa predsednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom koji je kandidata za tzv. kosovskog premijera informisao o zahtevu za poseban status Sandžaka. Na sastanku je… »

Dr. Zukorlić: Prekogranična regija Sandžak bila bi faktor mira i stabilnosti na Balkanu

Sandžak press 21.11.2019
Narodni poslanik i predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić bio je gost emisije “Posle ručka” na Happy televiziji. Razgovaralo se o autonomiji Sandžaka, ko ima najviše koristi od otvaranja granica ali o i tome da li malim… »

Čestitka gradonačelnika Nihata Biševca povodom Dana Sandžaka

Sandžak haber 20.11.2019
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je čestitku povodom Dana Sandžaka. ”Svim građanima čestitam 20.novembar – Dan Sanžaka, tekovinu zajedničke borbe protiv fašizma. Sandžak će, uveren sam, uvek biti nit koja ljude spaja… »

Sandžak / Napustila posao programera, sada gaji krave i nikada se nije pokajala zbog svoje odluke

Sandžak press 20.11.2019
Nova Varoš – Nije kako je rečeno, već kako je suđeno… Ova stara poslovica najbolje oslikava život pedesettrogodišnje Svetlane Lojaničić, informatičarke iz Nove Varoši, koja je silom prilika napustila najprofitabilniju struku da bi na vrhu… »

Lekić: Dan Sandžaka budi posebnu emociju i ponos

RTV Novi Pazar 20.11.2019
Predsednik Udrženja građana poreklom iz Sandžaka Ekrem Lekić kazao je da Dan Sandžaka budi posebnu emociju i ponos zbog predaka koji su u jeku fašizma koji je harao Evropom i prostorima bivše Jugoslavije smogli snage i hrabrosti da 20. novembra… »

Albansko udruženje čestitalo Bošnjacima Dan Sandžaka

Sandžak press 20.11.2019
Albanska organizacija “Kosovo za Sandžak” sa sjedištem u Prištini uputila je čestitku povodom jednog od najznačajnijih nacionalnih blagdana Bošnjaka – Dana Sandžaka. U čestitiki, koju potpisuje predsjednik udruženja Ismet Azizi, navodi se da… »

Čestitka u povodu Dana Sandžaka predsjednika ZSD-a

Sandžak press 20.11.2019
U ime Zajednice sandzačke dijaspore kao i u svoje lično ime svim Sandžaklijama upućujem čestitke povodom Dana Sandzaka. Ne treba da zaboravimo da je Sandžak satkan od sviju nas i da njegova snaga i prosperitet zavise od znanja i dobrote svakog… »

Vesti dana »

Otvoren 50. Svetski ekonomski forum u Davosu

Danas pre 3 satajoš 1 povezana

Islamska država ima novog vođu

Vesti online pre 1 satjoš 1 povezana

Vremeplov: Umro Vojislav Ilić

RTV pre 1 satjoš 1 povezana