Sandžak

Novi Pazar: Od posledica koronavirusa preminula dva pacijenta

B92 18.01.2021
Od posledica izazvanih koronavirusom u Novom Pazaru su u protekla 24 sata preminule dve osobe iz Tutina, saopštio je lokalni Štab za vanredne situacije. Četiri osobe su primljene na lečenje, a otpusta proteklog dana nije bilo, prenosi Sandžak Haber… »

UHAPŠEN IRFAN CALE UGLJANIN zbog prijetnji i lažnog optuživanja

Sandžak haber 16.01.2021
Novi Pazar – Irfan Cale Ugljanin iz Novog Pazara uhapšen je danas zbog prijetnji preko društvene mreže fejsbuk, ekskluzivno saznaje Sandžak Haber. Njemu se na teret stavlja više krivičnih dijela kao što su ugrožavanje sigurnosti, lažnno… »

BNV zatvara vrata za Azizija

Danas 15.01.2021
Ismet Azizi, predsednik albanske nevladine organizacije „Kosovo za Sandžak“, ponovo je u akciji „dokazivanja“ negiranja postojanja Bošnjaka i tvrdnji da su to asimilizovani Albanci. On bi, ovog puta, pred televizijskim kamerama, da o tome… »

Dobro pazarili butici, ali i restorani: Značajno se osetio boravak dijaspore u Novom Pazaru

B92 13.01.2021
Posle članova porodice, trgovci i ugostitelji najviše se obraduju dolasku dijaspore u zavičaj. Sandžak haber je istraživao koliko je ekonomski bio važan njihov boravak. Zaključak je da su prodaja i promet robe u protekle dve nedelje zahvaljujući… »

U muzeju "Ras" nedostaje 141 eksponat

B92 12.01.2021
Muzej "Ras" iz Novog Pazara raspolaže sa 5.413 eksponata, utvrđeno je nakon revizije svih fondova koje ova ustanova poseduje, rekao je direktor muzeja Fuad Baćićanin. On je za radio Sto plus naveo da je revizija ove godine rađena prvi put i na osnovu… »

Saopćenje u povodu uvreda novinara Medina Halilovića na račun predsjednika Mešihata i najviših vjerskih titula

Sandžak press 12.01.2021
Media centar Islamske zajednice najoštrije osuđuje uvrede na račun ličnosti prvog čovjeka Islamske zajednice predsjednika muftije dr. Mevlud-ef. Dudića, ali i najčasnijih vjerskih titula muftije i efendije, izrečenih od strane novinara Medina… »

Pazarci – Bez struje smo danima, ovo nema nigdje

Sandžak press 12.01.2021
Veliki dio prigradskih naselja u Novom Pazaru još uvijek je bez struje. Posebno pogođeni potrošači od Dohovića do Bijelih Voda. Problem sa strujom imaju gotovo svakodnevno. Ekipa Sandžak televizije posjetila je sinoć ova mjesta, evo šta smo… »

Dijelovi Novog Pazara i pedesetak sela u Sandžak peti dan bez struje

Sandžak press 12.01.2021
Peti je dan kako je više od 50 sela na teritoriji Novog Pazara i Tutina bez električne energije. Uslijed vremenskih nepogoda, bez električne energije je, prema procjeni ostalo 4500 ljudi u različitim naseljima, saopšteno je Štab za vanredne… »

Kuća u Novom Pazaru postala pravi hit: "Uđeš... Izađeš u drugu dimenziju"

B92 09.01.2021
I zaista, ne znate gde biste pre pogledali, u koji prozor i koji tačno nadgrađeni deo kuće. Građevina koja, kako podsmešljivo kažu tviteraši, negira sve zakonske i prirodne sile nalazi se u Novom Pazaru i već je nekoliko puta bila viralni hit… »

SPP bilježi rekordne uspjehe, Bošnjaci mogu biti ponosni na svoje predstavnike u Narodnoj skupštini

Sandžak press 08.01.2021
Potpredsjednik Skupštine Srbije, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić bio je gost emisije “Pretres” na Sandžak televiziji. Govorilo se o događajima koji su obilježili godinu za nama, ali i o planovima… »

Vesti dana »