Sandžak

Lekić: Dan Sandžaka budi posebnu emociju i ponos

RTV Novi Pazar 20.11.2019
Predsednik Udrženja građana poreklom iz Sandžaka Ekrem Lekić kazao je da Dan Sandžaka budi posebnu emociju i ponos zbog predaka koji su u jeku fašizma koji je harao Evropom i prostorima bivše Jugoslavije smogli snage i hrabrosti da 20. novembra… »

Albansko udruženje čestitalo Bošnjacima Dan Sandžaka

Sandžak press 20.11.2019
Albanska organizacija “Kosovo za Sandžak” sa sjedištem u Prištini uputila je čestitku povodom jednog od najznačajnijih nacionalnih blagdana Bošnjaka – Dana Sandžaka. U čestitiki, koju potpisuje predsjednik udruženja Ismet Azizi, navodi se da… »

Čestitka u povodu Dana Sandžaka predsjednika ZSD-a

Sandžak press 20.11.2019
U ime Zajednice sandzačke dijaspore kao i u svoje lično ime svim Sandžaklijama upućujem čestitke povodom Dana Sandzaka. Ne treba da zaboravimo da je Sandžak satkan od sviju nas i da njegova snaga i prosperitet zavise od znanja i dobrote svakog… »

Čestitka gradonačelnika Nihata Biševca povodom Dana Sandžaka

RTV Novi Pazar 20.11.2019
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je čestitku povodom Dana Sandžaka. ”Svim građanima čestitam 20.novembar – Dan Sanžaka, tekovinu zajedničke borbe protiv fašizma. Sandžak će, uveren sam, uvek biti nit koja ljude spaja… »

SDA: Sandžak nukleus regionalne stabilnosti i saradnje

RTV Novi Pazar 20.11.2019
Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao parlamentarna stranka sa sandžačkim regionalnim identitetom, čestita svim građanima 20. novembar, Dan Sandžaka. ”Dan Sandžaka je praznik svih građana Sandžaka i predstavlja simbol jednog od najsvjetlijih… »

Čestitka gradonačelnika Nihata Biševca povodom Dana Sandžaka

IndeksOnline 19.11.2019
NOVI PAZAR – Bošnjaci sutra obeležavaju nacionalni praznik, 20. novembar Dan Sandžaka, u znak sećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobodjenja Sandžaka (ZAVNOS) u Pljevljima 1943. godine. Tim povodom gradonačelnik… »

Sandžak – Potjernica za Albinom Hotom

Sandžak press 19.11.2019
Optuženim u akciji „Artur“ nastavljeno je suđenje pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda, kojim je predsjedavao Vukomir Bošković. S obzirom na to da se u sudnici nije pojavio jedan od optuženih Albin Hot, suđenje je prekinuto. Kako je kazao… »

Akademik Zukorlić – Sandžak živi u punoj snazi i poletu uprkos tome što su mnogi pokušali da ga unište

Sandžak press 19.11.2019
U prepunom amfiteatru Fakulteta za Islamske studije organizirana je svečana akademija “Dan Sandžaka”. Povodom Dana Sandžaka utemeljena je manifestacija “Sandžački dani knjige” koja je za sve ljubitelje književnosti održana u Pljevljima… »

Zabrinjavajuće : Sandžak i Kosovo crne rupe Evrope

Sandžak press 19.11.2019
Ovu mapu su izradili međunarodni medicinski i sigurnosni stručnjaci organizacije International SOS Kada je riječ o općoj sigurnosti, stanje u dijelu Sandžaka koji se nalazi u Srbiji je lošije od ostatka Srbije, ali i regije a jednako kao na Kosovu… »

SDA: Sandžak zajednica ravnopravnih građana i naroda

RTV Novi Pazar 18.11.2019
Na sednici Glavnog odbora SDA Sandžaka, održanoj juče, u rad tog najvišeg stranačkog organa, uključeno je 85 novih, kako je saopšteno, visoko obrazovanih, članova iz svih gradova Sandžaka. Kako se navodi u saopštenju te stranke, reč je o… »

Vesti dana »