Sandžak

Centralna bajramska svečanost u El-Džinan džamiji – Direktan prijenos na Sandžak televiziji

Sandžak press pre 3 dana
Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava vjernike da će se Centralna bajramska svečanost održati u El-Džinan džamiji. Bajram namaz će predvoditi i bajramsku hutbu održati predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Svečanost će… »

Sandžak Media i Hamza Škrijelj poklanjaju “Strijelu sudbine” humanim Bošnjacima Sandžaka i dijaspore

Sandžak press pre 10 dana
Sandžak Media i Hamza Škrijelj poklanjaju “Strijelu sudbine” svim humanim Bošnjacima iz Sandžaka i dijaspore koji su učestvovali svojim donacijama i tako pomogli porodice kroz pakete namirnica onda kada je bilo najteže. U spotu su korišćeni… »

Sanel Hasanović – mladi sandžački bokser svjetske klase

Sandžak press pre 10 dana
Sandžak je oduvijek bio prepoznatljiv kao rasadnik sportskih talenata. Zbog specifičnosti sredine, obiljem prirode i nevjerovatnih klimatskih uslova u Sandžaku su oduvijek odrastali sportisti nevjerovatne fizičke spremnosti. Neko će reći geni… »

Imamović: Naš protivnik je velikosrpska politika

Radio sto plus pre 13 dana
Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je danas da je njihov glavni protivnik na predstojećim izborima velikosrpska politika i njeni izvršioci u Sandžaku. On je na konferenciji za novinare rekao da na izborima u Sandžaku imaju samo dve… »

Akademik Zukorlić: Bosna i Sandžak su bošnjački životni prostor, moramo se držati zajedno

Sandžak press pre 13 dana
U intervju za Novi.ba akademik Muamer Zukorlić govorio o pandemiji korora virusa, učestalim napadima bh. medija i mnogobrojnim aktuelnim temama. Naglasio da fenomen pandemije korona virusa ima više aspekata, neovisno o tome da li je korona virus… »

Da li je Sandžak novo žarište korone: Raste broj zaraženih u Tutinu i Novom Pazaru

Telegraf pre 14 dana
U Novom Pazaru su 93 osobe pozitivne na Kovid-19, a u Tutinu 23. Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru saopštio je danas da su u ovom gradu i Tutinu u poslednja 24 sata po dve osobe zaražene korona virusom. Ukupan broj inficiranih u Novom Pazaru, u… »

Akademik Zukorlić: Nadpolovičnom podrškom SPP-u do infrastrukturne deblokade Sandžaka

Sandžak press pre 14 dana
Gost emisije “Bosančica”, autora dr. Jahje Fehratovića na Sandžak televiziji bio je akademik Muamer Zukorlić. Govorilo se o mnoštvu tema. Kada je riječ o pitanjima koja će se delegirati tokom predstojećih izbora, akademik Zukorlić je poručio… »

SKANDALOZNO – Ugljaninov BNV poništio mandat akademiku Zukorliću u Vijeću!

Sandžak press pre 15 dana
Kako Sandžak PRESS saznaje nezvanično sa sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Maločas su vijećnici Sulejmana Ugljanina izglasali odluku da se oduzima mandat akademiku Muamer Zukorliću pod obrazloženjem da nije došao na zasijedanje vijeća… »

Sandžak na makedonskoj markici prikazan u sastavu NDH!

Sandžak press pre 17 dana
Sjeverna Makedonija htjela se zahvaliti Hrvatskoj na podršci na njihovom evropskom putu. Odlučili su to napraviti kroz prigodnu poštansku markicu. Ostalo bi to zabilježeno kao lijepa gesta i potvrda prijateljskih odnosa dviju država da se dizajneri… »

Pomoć stiže više nego ikad

Vesti online pre 18 dana
Uprkos koroni, ekonomskim problemima, pa i gubljenju posla, čitaoci „Vesti“ iz celog sveta ne prestaju da pomažu starima i bolesnima u rodnom kraju. Naprotiv, čini se, bar kada je Raška oblast (Sandžak) u pitanju, da je u ovim teškim danima… »

Vesti dana »