Sandžak - vesti

RASIM LJAJIĆ DOVODI TURSKE INVESTITORE U SANDŽAK! Bošnjaci iz Turske će otvarati fabrike u sandžačkim gradovima

Sandžak haber pre 39 minuta
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i predsednik Parlamenta Turske Mustafa Šentop sinoć su u Istanbulu bili gosti na skupu udruženja „Platforma prijatelja Sandžaka“, koja okuplja veliki broj poslovnih ljudi poreklom sa Balkana. Tom prilikom potpredsednik vlade Rasim Ljajić pozvao je turske... »

Islamofobične naljepnice u Subotici – Policija traga za počionicima, Tužilaštvo nezainteresirano

Sandžak press pre 1 sat
Za Sandžak Televiziju portparol Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici Vetro Tatjana kaže da su naljepnice s ilistracijom precrtane džamije prvi uočili policajci. Radi se o dva objekta u centru koja nisu u blizini džamije a jedan je već odavno zatvoren i nije u funkciji. Upoznato je Više javno... »

U Petnjici organizirana večer poezije mladih pjesnika

Sandžak press pre 2 dana
U Bošnjačkom kulturkom centru „Sandžak” u Petnjici organizirana je večer poezije mladih pjesnika pod nazivom “Poezijom kroz Sandžak”. Učesnici su bili omladinci Bošnjačke kulturne zajednice koji su se prisutnima predstavili kroz kulturno umjetnički sadržaj. Oni su naglasili da će se ova saradnja sa... »

Predsjednik SZS Fevzija Murić pozdravio presudu Radovanu Karadžiću

RTV Novi Pazar pre 4 dana
Predsjednik Stranke za Sandžak Fevzija Murić pozdravio je pravosnažnu presudu Mehanizma za međunarodne krivične sudove izrečenu Radovanu Karadžiću. Zbog takve presude smatra Murić, treba da su srećni i organi i narod Republike Srbije jer se osuda svodi na pojedince koji su počinili zločine, te... »

Dr. Fehratović u Skupštini zatražio uspostavu prekogranične autonomije Sandžaka

Sandžak press pre 4 dana
Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović danas je u Skupštini Srbije zatražio uspostavu prekogranične regije Sandžak, kazavši da dolazi iz sredine koja je multinacionalna, multikonfesionalna i gdje guranje pod tepih pitanja poput autonomije Vojvodine ili statusa regije... »

Novčane kazne za OKK Novi Pazar

IndeksOnline pre 4 dana
NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara savladali su ekipu Dinamika sa 83:71 i tom pobedom u poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije obezbedili drugo mesto i učešće u ABA 2 ligi naredne sezone. Ova utakmica biće zapamćena po istorijskom uspeku košarkaša Novog Pazara i po tome što je navijačka grupa iz... »

PRISJEĆANJE IZ 2011. – Početak izgradnje puta Novi Pazar-Sjenica

Sandžak press pre 5 dana
14. oktobar 2011. godine. Počeli radovi na obnovi i proširenju puta koji povezuje Novi Pazar i Sjenicu. Obnovu puta finansiraju vlade Srbije i Turske, a cio projekat koštaće 30 miliona eura. Ministri Milutin Mrkonjić, Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović,... »

Poezijom kroz Sandžak

Sandžak press pre 6 dana
Bošnjački kulturni centar Sandžak u Petnjici u saradnji sa Bošnjačkom kulturnom zajednicom u Crnoj Gori nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima i bogatim edukacijsko, kulturnim programima. Još jedna u nizu ovih aktivnosti jeste veče poezije mladih pjesnika „Poezijom kroz Sandžak“, petak, 22. 03.... »

Prvi memorijal “Filip Ćirković-Ćirke”

Sandžak press pre 6 dana
Udruženje građana odred izviđača “Bratstvo” iz Novog Pazara organizuje prvi memorijal “Filip Ćirković-Ćirke”-Beleg 2019. Memorijal se organizuje u saradnji sa Crvenim krstom, Regionalnim centrom za edukaciju zaposlenih u prosvjeti Novi Pazar, Sportskim savezom, Gimnazijom čiji je učenik bio Filip... »

Povratnici iz Sirije traže put preko Kosova

Večernje novosti pre 7 dana
Oko 1.000 ekstremista pokušava da se posle izgubljenog rata vrati na Balkan, naše nadležne službe neće dozvoliti dolazak u Srbiju
PREMA podacima bezbednosnih službi, oko 1.000 džihadista poreklom sa Balkana, koji su ratovali u Siriji, posle potpunog sloma Islamske države pokušaće, zbog straha da ne padnu u ruke Asadove armije ili Kurda, narednih meseci da... »

©2019 Netmark d.o.o.