Sandžak

IUNP organizirao predavanje na temu “Islamska ekonomija i finansije, izazovi i perspektive”

Sandžak press pre 16 sati
U okrugloj sali Internacionalnog univerziteta organizirano je predavanje na temu „Islamska ekonomija i finansije, izazovi i perspektive“. Gost predavač bio je Almir Čolan. Almir Čolan je direktor Australijskog Centra za Islamske Finansije (AUSCIF)… »

Ambasador Japana posetio SDA Sandžaka

RTV Novi Pazar pre 2 dana
U okviru svoje posjete Sandžaku, ambasador Japana u Srbiji NJ.E. Đunići Marujama sa saradnicima posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka. Ambasadora Marujamu primio je predsjednik Stranke Sulejman Ugljanin sa saradnicima, koji ga je informisao… »

Zukorlić sa japanskim ambasadorom o statusu Sandžaka

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Predsednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić susreo se sa ambasadorom Japana Đunići Marujamom u Novom Pazaru. Tokom razgovora razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, a posebno u Sandžaku sa… »

Dr. Zukorlić sa japanskim ambasadorom o statusu Sandžaka

Sandžak press pre 2 dana
Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić susreo se sa ambasadorom Japana Đunići Marujamom u Novom Pazaru. Tokom razgovora razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, a posebno u Sandžaku sa… »

Ambasador Japana sa rukovodstvom Sandžačke demokratske partije (SDP)

IndeksOnline pre 2 dana
NOVI PAZAR – Ambasador Japana Juniči Murajami posetio je danas Sandžačku demokratsku partiju. Sa predsednikom stranke Nihadom Hasanovićem, članicom predsedništva Ulfetom Demčović i predsednikom novopazarskog Gradskog odbora Fahrudinom Đekićem… »

Ambasador Japana sa rukovodstvom SDP-a o značajnim političkim i ekonomskim temama

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Ambasador Japana Juniči Murajami posetio je danas Sandžačku demokratsku partiju. Sa predsednikom stranke Nihadom Hasanovićem, članicom predsedništva Ulfetom Demčović i predsednikom novopazarskog Gradskog odbora Fahrudinom Đekićem, Nj.E… »

O bosanskom jeziku 5. decembra

Cenzolovka pre 4 dana
Formiranje redakcije na bosanskom jeziku, što od RTS traži Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, Bošnjačko nacionalno vijeće, biće tema sednice Programskog saveta javnog servisa, zakazane za 5. decembar. Kako je u izjavi za dodatak… »

O bosanskom jeziku 5. decembra

Danas pre 5 dana
Programski savet RTS i BNV različito o mišljenju poverenice Formiranje redakcije na bosanskom jeziku, što od RTS traži Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, Bošnjačko nacionalno vijeće, biće tema sednice Programskog saveta javnog… »

BNV: Programski savjet RTS- a mora da poštuje zakone

RTV Novi Pazar pre 5 dana
Povodom izjave predsjednika Programskog savjeta RTS-a Milivoja Pavlovića prenijete u tekstu „O bosanskom jeziku 5. decembra” autorice Safete Biševac, a koji je objavljen u dodatku „Sandžak Danas“ 29. novembra 2019. godine Bošnjačko nacionalno… »

SDA: ”Sandžak, naučno-istraživačka tema”

RTV Novi Pazar pre 5 dana
Povodom uspešno organizovanih predavanja na temu “Prošlost, sadašnjost i budućnost regije Sandžak” predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je zahvalnost prof. dr. Mehmet Hacısalihoğlu, direktoru centra za Balkanske i Crnomorske… »

Vesti dana »