Severna Koreja - vesti

Kraj nuklearnih proba Severne Koreje

Novi magazin pre 29 minuta
Severna Koreja saopštila je danas da obustavlja nuklearne probe i testove interkontinentalnih balističkih raketa kao i da zatvara lokacije za atomske probe, što je potez koji je odmah podzdravio američki predsednik Donald Tramp, koji bi uskoro trebalo da se sastane sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.
"Severna Koreja od 21. aprila prekida nuklearne proble i lansiranje interkontinentalnih balističkih raketa", rekao je Kim i dodao da je lokacija za nuklearne proble Pungje-ri, na severu zemlje, "ispunila svoju misiju", prenela je... »

Šta se krije iza poteza Kim Džong Una? Severnoj Koreji više nisu potrebni nuklearni testovi, sada ima novi plan

Srbija danas pre 41 minut
Promena strategije
Severna Koreja je saopštila da obustavlja testove balističkih raketa dugog dometa i planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi. Kako su objavili tamošnji mediji, umesto toga, posvetiti privrednom rastu i miru. Ta odluka doneta je uoči planiranih samita... »

Mas o kimovoj obustavi nuklearnih testiranja: Moraju najpre da razotkriju svoj raketni program, da proverimo!

Kurir pre 1 sat
Objava Severne Koreje da će odmah obustaviti nuklearna i raketna testiranja je korak u pravom smeru, ali ona mora da razotkrije svoj nuklearni i raketni program, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas.
"Da bi ušli u ozbiljan politički proces ka potpunoj denuklearizaciji Severne Koreje, ipak je neophodno da Pjongjang prati specifične korake i razotkrije u potpunostii svoj nuklearni program na način na koji se on može proveriti",... »

Rusija o odluci Severne Koreje: Lopta je u dvorištu Amerike

Sputnik pre 2 sata
MIP Rusije poziva SAD i Koreju da preduzmu uzvratne korake kako bi se smanjila vojna aktivnost na Korejskom poluostrvu.
Rusija je podržala odluku Pjongjanga da obustavi nuklearna testiranja. „Smatramo da je to važna odluka u pravcu smanjenja napetosti na Korejskom poluostrvu i učvršćivanja pozitivnih tendencija za normalizaciju situacije u... »

Stejt department o Srbiji

RTS pre 6 sati
RTS: Stejt department o Srbiji
Vršilac dužnosti državnog sekretara SAD Džon Saliven predstavio je godišnji izveštaj Stejt departmenta o stanju ljudskih prava širom sveta i izjavio da se ona najviše krše u Siriji, Mjanmaru, Severnoj Koreji, Kini, Iranu, Turskoj i Rusiji.
Saliven u samom obraćanju nije pominjao Srbiju, a Glas Amerike navodi da se u izveštaju kao najveći problemi, kada je reč o ljudskim pravima u Srbiji, izdvajaju nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija, mešanje u... »

Svet pozdravlja odluku Kim Džong Una: Severna Koreja je svoje ispunila, sada je red na Amerikance!

Srbija danas pre 6 sati
Šta će biti dalje?
SAD treba da preduzmu uzvratne mere nakon što je Severna Koreja obustavila izvođenje nuklearnih testiranja, napisao je na Fejsbuku šef međunarodnog Komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov. Odluka Severne Koreje nije dovoljna da se normalizuje situacija na... »

Severna Koreja obustavlja nuklearne probe, Tramp "proslavio" na Tviteru

Nedeljnik pre 7 sati
Odluka Severne Koreje doneta je na plenarnoj sednici Centranog komiteta vladajuće Radničke partije, na kojoj se razgovaralo o "novoj etapi" politike
Severna Koreja saopštila je da je obustavila testove balističkih raketa dugog dometa i planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi, javljaju svetski mediji. Severnokorejska agencija KCNA saopštava da je obustava... »

Severna Koreja obustavlja nuklearne i raketne probe

BK TV pre 8 sati
Odluka! Severna Koreja saopštila je da je obustavila testove balističkih raketa dugog dometa i planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi, javlja AP. Severnokorejska agencija KCNA saopštava da je obustava testova počela u subotu. Kako se navodi, Severna Koreja je odlučila da napravi... »

Istorijska odluka: Severna Koreja obustavila nuklearna testiranja

Sputnik pre 9 sati
Severna Koreja je saopštila da je obustavila testiranja balističkih raketa dugog dometa i planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi.
Severnokorejska informativna agencija KSNA je saopštava da su testiranja prekinuta. Odluka Severne Koreje je doneta na plenarnoj sednici Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije, na kojoj se razgovaralo o „novoj etapi“... »

Svet je u šoku: Kim okreće Severnu Koreju za 180 stepeni, nema više testiranja nuklearnih bombi!

Srbija danas pre 15 sati
Oglasio se lider Severne Koreje
Programi nuklearnih i balističkih raketa u Severnoj Koreji omogućili su zemlji da obezbedi stratešku stabilnost i mir, tako da više nema potrebe za dodatnim testiranjem raketa i nuklearki, rekao je Kim Džong Un. - Od 21. aprila 2018. godine nuklearni testovi i testovi... »

Šta se krije iza neočekivanog poteza Kima Džonga Una?

Vesti online  pre 1 sat  još 25 povezanih

Brbljanjem protiv LeBrona

Sportske.net  pre 34 minuta  još 17 povezanih

Pred nama "natprosečno" topli dani

B92  pre 4 sata  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.