Severna Koreja - vesti

Severna i Južna Koreja pod jednom zastavom u Pjongčangu

Vesti online pre 16 sati
B92: Južna i Severna Koreja zajedno na otvaranju ZOI
Olimpijski i vladini zvaničnici Severne i Južne Koreje započeli su sastanak u sedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta u Švajcarskoj kako bi razgovarali o zajedničkom učešću na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu narednog meseca.
Ministri sporta obe zemlje pridružili su se sastanku kako bi razradili istorijski dogovor, koji su dve zemlje postigle u sredu, prenosi AP. Kako je ranije saopštilio Ministarstvo za ujedinjenje iz Seula, Severna i Južna Koreja... »

Severna i Južna Koreja zajedno na otvaranju ZOI

Radio 021 pre 13 sati
RTS: Severna i Južna Koreja u Lozani o zajedničkom nastupu na ZOI
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će sportisti Južne i Severne Koreje zajedno marširati na ceremoniji svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pjongčangu.
MOK je, nakon današnjeg sastanka u Lozani sa predstavnicima olimpijskih i državnih zvaničnika obe zemlje, naveo i da će Severnu Koreju na Igrama u Pjongčangu predstavljati 22 takmičara u pet disciplina. Južna i Severna Koreja će... »

Moskva pozdravlja direktan dijalog dve Koreje

B92 pre 19 sati
B92: Moskva pozdravlja direktan dijalog dve Koreje
Moskva -- Moskva pozdravlja direktan dijalog između Severne i Južne Koreje i veruje da bi on trebalo da se nastavi, kaže zamenik šefa ruske diplomatije Igor Morgulov.
"Mi naravno pozdravljamo obnovljeni dijalog između dve Koreje, kao i njegov sadržaj i dogovor dve strane postignut na njihovim prvim sastancima", kazao je Morgulov za agenciju Tass. "Mi verujemo da bi direktni dijalog između... »

Severna Koreja šalje 22 sportista na Zimske olimpijske igre u Pjongčang

BK TV pre 15 sati
Komšije našle zajednički jezik Severna Koreja će poslati 22 sportista na Zimske olimpijske igre u susednoj Južnoj Koreji idućeg meseca, a oni će se nadmetati u tri sporta i pet disciplina, saopštio je danas Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Pjongjang i Seul su se dogovorili da marširaju pod... »

Moskva: Dijalog dveju Koreja osigurava bezbednost za vreme Olimpijskih igara

Sputnik pre 15 sati
Moskva pozdravlja direktan dijalog između Severne i Južne Koreje i veruje da bi on trebalo da se nastavi, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Igor Morgulov.
„Mi, naravno, pozdravljamo obnovljeni dijalog između dve Koreje, kao i njegov sadržaj i dogovor dveju strana postignut na njihovim prvim sastancima“, istakao je Morgulov. On je naveo da će dijalog omogućiti da situacija na... »

Severna Koreja šalje 22 sportista na ZOI

RTS pre 15 sati
RTS: Severna Koreja šalje 22 sportista na ZOI
Severna Koreja će poslati 22 sportista na Zimske olimpijske igre u susednoj Južnoj Koreji idućeg meseca, a oni će se nadmetati u tri sporta i pet disciplina, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet.
Pjongjang i Seul su se dogovorili da marširaju pod jedinstvenom zastavom na svečanom otvaranju Olimpijade, a imaće i jedinstven tim u ženskom hokeju na ledu, navodi se u saopštenju MOK-a, kojim su potvrđeni raniji navodi. Severna... »

Sportisti Južne i Severne Koreje zajedno na otvaranju zimske Olimpijade

Slobodna Evropa pre 17 sati
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je u subotu da će sportisti Južne i Severne Koreje zajedno marširati na ceremoniji svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pjongčangu. MOK je, nakon današnjeg sastanka u Lozani sa predstavnicima olimpijskih i državnih zvaničnika obe zemlje,... »

Olimpijski komitet: Dve Koreje zajedno za otvaranju ZOI

N1 Info pre 17 sati
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će sportisti Južne i Severne Koreje zajedno marširati na ceremoniji svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pjongčangu.
MOK je, nakon današnjeg sastanka u Lozani sa predstavnicima olimpijskih i državnih zvaničnika obe zemlje, naveo i da će Severnu Koreju na Igrama u Pjongčangu predstavljati 22 takmičara u pet disciplina. Južna i Severna Koreja će... »

Severna Koreja otkazala posetu delegacije uoči Olimpijskih igara

Blic pre 1 dan
Severna Koreja otkazala je planove da za vikend pošalje u Južnu Koreju delegaciju, koju je trebalo da predvodi vođa veoma popularne ženske grupe Hjun Song Vol, a čiji je cilj bio da proveri kako teku pripreme za odlazak severnokorejske umetničke trupe na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu narednog meseca.
Hjun Song Vol predvodi i umetničku grupu koja bi trebalo da nastupi u Pjongčangu. Kako se navodi u saopštenju južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje, Severna Koreja nije obrazložila zašto obustavlja posetu sedmočlanog tima.... »

Sportisti iz Srpske boravili u Severnoj Koreji: Zvorničani oduševljeni zemljom Kim Džong una

Blic pre 1 dan
Iz Severne Koreje u poslednje vreme stižu vesti uglavnom zbog sukoba sa SAD oko nuklearnog naoružanja, ali oni retki koji su tamo boravili donose drugačiju sliku ove azijske zemlje.
Pre nekoliko meseci, boraveći na Svetskom prvenstvu u tekvondou, četvorica Zvorničana bila su u glavnom gradu ove zemlje, Pjongjangu. Osim besprekorne discipline i uređenosti na svakom koraku Miljan Ćosić, Srđan Draškić i Boris... »

©2018 Netmark d.o.o.