Sudan

Sudan tvrdi da su etiopske snage prešle granicu

RTS 14.02.2021
Etiopske snage prešle su granicu sa Sudanom i ušle na teritoriju te zemlje, što predstavlja čin "agresije", saopštilo je danas sudansko ministarstvo spoljnih poslova. "Prelazak Etiopije u sudansku zemlju nesrećna je i neprihvatljiva eskalacija, koja… »

Novi sukob na afričkom tlu? Sudan tvrdi da je etiopska vojska prešla granicu, iz Adis Abebe nema komentara!

Kurir 14.02.2021
Etiopske snage prešle su granicu sa Sudanom i ušle na teritoriju te zemlje, što predstavlja čin "agresije", saopštilo je danas sudansko ministarstvo spoljnih poslova. "Prelazak Etiopije u sudansku zemlju nesrećna je i neprihvatljiva eskalacija, koja… »

Crveni krst: Oko 80 odsto Tigraja u Etiopiji nema pristup humanitarnoj pomoći

N1 Info 10.02.2021
Crveni krst u Etiopiji saopštio je danas da oko 80 odsto područja Tigraja od 4. novembra, nije dostupno za slanje humanitarne pomoći. „U ovom trenutku oko 80 odsto Tigraja je nedostupno“, izjavio je direktor Crvenog krsta Abera Tola i dodao da… »

Etiopski projekat izgradnje brane pretnja Sudanu

Dnevnik 06.02.2021
KARTUM: Unilateralna odluka Etiopije da u julu završi izgradnju brane nazvane Renesansa direktno ugrožava nacionalnu bezbednost Sudana, izjavio je danas ministar za navodnjavanje i vodne resurse Sudana Jaser Abas. Sudan je zatražio da SAD, EU, UN i… »

Brana "Renesansa" na Plavom Nilu preti da afriku uvuče u novi rat: Tri zemlje Sudan, Egipat i Etiopija spremni za sukob

Kurir 06.02.2021
Unilateralna odluka Etiopije da u julu završi izgradnju brane nazvane Renesansa direktno ugrožava nacionalnu bezbednost Sudana, izjavio je danas ministar za navodnjavanje i vodne resurse Sudana Jaser Abas. Sudan je zatražio da SAD, EU, UN i Afričke… »

BiH šampion po percepciji korupcije u regionu: Pandemija samo pokazala njene prave razmere!

Kurir 28.01.2021
Kada se radi o korupciji BiH je najlošije pozicionirana u reginu zapadnog Balkana i deli mesto sa Severnom Makedonijom. U regionu je Slovenija najbolje pozicionirana sa rezultatom 60, a slede Hrvatska 47, Crna Gora 45, Srbija 38. Globalno najbolje… »

Čukarički angažovao Čolovića, stigao i Baić, Ndiaje otišao u Sudan

Sportski žurnal 22.01.2021
Čukarički angažovao bivšeg krilnog igrača Proletera i irskog Dandalka. Neće ni ove zime gomilati igrače u Čukaričkom, ali je evidentno da im na krilnim pozicijama nedostaju igrači, to se pre svega odnosi na levu stranu terena, koju sad pokriva… »

Novi transfer na brdu: Nakon Ezea i Kamenovića odlazi još jedan starter! (video)

Hot sport 19.01.2021
Opasno dobar posao se radi na ‘brdu’! Nakon Ezea koji je otišao put Šahtjora i Kamenovića koji je zadužio opremu rimskog Lacija, klub je napustio i Ibrahima Endaj. Reč je o krilnom fudbaleru, rodom iz Senegala, koji je u Srbiji proveo prethodnih… »

Tramp je trajno promenio Bliski istok

Danas 19.01.2021
UAE, Bahrein, Saudijska Arabija, Maroko i Sudan smatraju da je priznanje Izraela kao države najkraći put do pridobijanja Vašingtona. Ciljevi su slični, uspostavljanje trgovinskih odnosa, pristup izraelskim razvijenim modernim tehnologijama. Poslednjih… »

Zbog neplaćenih obaveza: Sedam zemalja izgubilo pravo glasa u generalnoj skupštini UN

Blic 19.01.2021
Sedam zemalja, uključujući Iran, izgubile su pravo glasa u Generalnoj skupštini UN zbog neplaćenih obaveza, rekao je danas generalni sekretar Antonio Gutereš. Prema Povelji UN suspenzija prava glasa sledi za zemlje čija zaostala dugovanja iznose ili… »

Vesti dana »