Sudan

Bez napretka u pregovorima Egipta, Sudana i Etiopije o sporu oko brane GERD

Beta 11.01.2021
Egipat, Sudan i Etiopija su objavili da nisu uspeli da ostvare napredak u pregovorima o rešenju dugogodišnjeg spora oko velike kontroverzne brane GERD koju Etiopija gradi na reci Plavi Nil. Ministri spoljnih poslova i navodnjavanja tri zemlje… »

Ove zemlje ne smete nikako da posetite

Alo 09.01.2021
Među njima najviše se ističu Avganistan, Libija, Irak, Sirija, Mali, Južni Sudan i Somalija. Kompanija International SOS, koja se bavi zdravstvenim i bezbednosnim uslugama, objavila je godišnju listu najrizičnijih destinacija za putovanje za 2021… »

Sudan potpisao sporazum sa Izraelom uz posredovanje SAD

Nova 06.01.2021
Sudan je danas bez pompe potpisao Sporazum Abraham, jedan od sporazuma uz posredovanje SAD koji su doprineli poboljšanju odnosa Izraela i nekoliko arapskih država. UAE, Bahrein i Maroko već su potpisali sporazume, ocenjujući perspektivu neposrednijih… »

Sudan potpisao istorijski sporazum sa SAD

B92 06.01.2021
Sudan je danas potvrdio da je potpisao “Abrahamov sporazum“ sa Sjedinjenim Državama. Time se odnosi dve države unapređuju i otvara se put ovoj afričkoj zemlji da normalizuje odnose sa Izraelom. U izjavi iz kabineta sudanskog premijera navodi se da… »

Sudan sklopio ‘Abrahamov sporazum’ sa SAD-om, uskoro i sa Izraelom

Al Jazeera 06.01.2021
Prije Sudana, Trumpova administracija je krajem prošle godine napravila sporazume između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina. Sudan je potvrdio da je potpisao “Abrahamov sporazum“ sa Sjedinjenim Američkim Državama, čime se odnosi… »

Na putu ka normalizaciji odnosa: Sudan sklopio "Abrahamov sporazum" sa Amerikom, uskoro i sa Izraelom

Blic 06.01.2021
Sudan je danas potvrdio da je potpisao "Abrahamov sporazum" sa Sjedinjenim Državama, čime se odnosi dve države unapređuju i otvara se put ovoj afričkoj zemlji da normalizuje odnose sa Izraelom. U izjavi iz kabineta sudanskog premijera navodi se da je… »

Još jedna arapska zemlja potpisala sporazum o normalizaciji odnosa sa Izraelom nakon Trampove najave u oktobru (foto)

Srbija danas 06.01.2021
Dokument je nazvan po biblijskom liku, koji se smatra ocem tri glavne monoteističke religije. Sudan je danas potvrdio da je potpisao "Avramov sporazum" sa Sjedinjenim Državama, čime se odnosi dve države unapređuju i otvara se put ovoj afričkoj… »

Sudan sklopio "Abrahamov sporazum" sa SAD, uskoro sa Izraelom

RTV 06.01.2021
KARTUM - Sudan je danas potvrdio da je potpisao "Abrahamov sporazum"“ sa Sjedinjenim Državama, čime se odnosi dve države unapređuju i otvara se put ovoj afričkoj zemlji da normalizuje odnose sa Izraelom. U izjavi iz kabineta sudanskog premijera… »

Sudan potpisao Sporazume Avram sa SAD

Novi magazin 06.01.2021
Sudan je danas saopštio da je potpisao "Sporazume Avram" sa SAD čime se otvara put za normalizaciju odnosa te afričke zemlje s Izraelom. U saopštenju kabineta premijera Sudana je navedeno da je ministar pravde Nasredin Abdulbari potpisao sporazume sa… »

Jezivi podaci: Zbog sukoba na najvećem afričkom ratištu raseljeno više od dva miliona ljudi

Srbija danas 06.01.2021
Rat doneo velike muke građanima. Oko 2,2 miliona ljudi raseljeno je unutar etiopskog regiona Tigraj otkako su u novembru tamo izbile borbe, otprilike polovina bežeći nakon što su im kuće spaljene, saopštila je lokalna vlada. Kako prenosi Rojters… »

Vesti dana »