Teofil Pančić

Ko i zašto bojkotuje NIN-ovu nagradu?

RTV 19.01.2020
BEOGRAD - Pisci Miro Vuksanović, Vladimir Tabašević, Muharem Bazdulj, Vladimir Kecmanović, Emir Kusturica, Dejan Stojiljković, neki su od 18 potpisnika otvorenog pisma javnosti u kojem od svojih izdavača traže da svoja dela više ne prijavljuju za… »

Na bojkot NIN-ove nagrade pozvalo 18 pisaca

RTS 19.01.2020
Pisci Miro Vuksanović, Vladimir Tabašević, Muharem Bazdulj, Vladimir Kecmanović, Emir Kusturica, Dejan Stojiljković, neki su od 18 potpisnika otvorenog pisma javnosti u kojem od svojih izdavača traže da svoja dela više ne prijavljuju za NIN-ovu… »

18 Pisaca pozvalo na bojkot Ninove nagrade Među njima Kusturica, Kecmanovic i prošlogodišnji dobitnik Tabašević

Kurir 19.01.2020
Kusturica, Kecmanović, Tabašević i još 15 autora kažu je nekada relevantan izbor danas izgubio smisao i da se oni više neće prijavljivati za roman godine. Emir Kusturica, Vladimir Kecmanović, Vladimir Tabašević i još 15 njihovih kolega traže… »

18 reditelja i pisaca poručilo: Bojkotujemo NIN-ovu nagradu, nju donose nekompetentni ljudi

Telegraf 19.01.2020
Bilo bi minimalno korektno da odluku o najboljem romanu srpske književnosti donesu kritičari koji sistematski prate savremeni domaći roman. Međutim, ovogodišnji žiri ne ispunjava čak ni te uslove, naglašavaju domaći romanopisci. Emir Kusturica… »

Pet romana u finalu trke za Ninovu nagradu kritike

Dnevnik 16.01.2020
U završni krug za izbor najboljeg romana godine po izboru Ninovog žirija kritike ušlo je pet knjiga “Mulat albino komarac” Steva Grabovca (Imprimatur), “Grozota ili...” Slobodana Tišme (Čarobna knjiga), “Yugoslav” Ane Vučković… »

Pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

RTS 15.01.2020
U najužem izboru za NIN-ovu nagradu za 2019. godinu nalazi se pet romana "Mulat albino komarac" Steva Grabovca, "Grozota ili…" Slobodana Tišme, "Yugoslav" Ane Vučković, "Po šumama i gorama" Milenka Bodirogića i "Pas i kontrabas" Saše Ilića… »

Proglašenje dobitnika NIN-ove nagrade u ponedeljak

Danas 15.01.2020
U najužem izboru za NIN-ovu nagradu za 2019. godinu nalazi se pet romana – „Mulat albino komarac“ Steva Grabovca, „Grozota ili…“ Slobodana Tišme, „Yugoslav“ Ane Vučković, „Po šumama i gorama“ Milenka Bodirogića i „Pas i… »

Pančić: Srbija i crnogorska kriza, između dva apela

Slobodna Evropa 09.01.2020
Piše: Teofil Pančić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Crnogorski zakon o imovini verskih zajednica i burne reakcije na njega najnovija su u beskrajnom nizu manje ili više "veštačkih" kriza odnosa, pa i stabilnosti… »

Objavljen širi izbor za NIN-ovu nagradu: Koja knjiga je vaš favorit?

Telegraf 04.01.2020
Ko će ove godine dobiti prestižnu nagradu, saznaćemo 20. januara. Žiri Ninove nagrade kritike za najbolji roman godine, koji radi u sastavu: Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Marija Nenezić i Teofil Pančić (predsednik) uvrstio je… »

Žiri NIN-ove nagrade izdvojio knjige Pisareva, Tišme, Aćina...

Dnevnik 03.01.2020
U kokurenciji za NIN-ovu nagradu za roman godine ostala su 32 naslova. Podsetimo, na konkurs za najprestižnije naše književno priznanje pristiglo je ravno 200 romana, a žiri u kome su Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Marija… »

Vesti dana »

Krivokapić: Neću podneti ostavku

RTV pre 4 satijoš 4 povezane

Fudbal: Danilo Pantić se vratio u Partizan

Novi magazin pre 3 satajoš 3 povezane

Na današnji dan, 17. jun

B92 pre 4 minutajoš 1 povezana