Teofil Pančić

Saša Ilić dobitnik NIN-ove nagrade

Al Jazeera 20.01.2020
Ilić je 66. dobitnik nagrade, a dobio ju je za knjigu 'Pas i kontrabas'; u konkurenciji su bila još četiri djela. Saša Ilić dobitnik je NIN-ove nagrade za knjigu Pas i kontrabas, saopćeno je u ponedjeljak u Beogradu. Ilić je 66. dobitnik NIN-ove… »

NIN-ova nagrada za roman godine Saši Iliću za delo "Pas i kontrabas"

Telegraf 20.01.2020
Roman Saše Ilića "Pas i kontrabas" kompleksna je priča o prožimanju prošlosti i sadašnjosti, sukobu pojedinca i društva, života i umetnosti, ispričana postupkom koji ukršta mnoštvo pripovednih perspektiva i nudi zaokruženu sliku savremenog… »

Danas ime dobitnika NIN-ove nagrade

Blic 20.01.2020
Danas će biti saopšteno ime 66. dobitnika NIN-ove nagrade za roman godine. Žiri će u podne saopštiti ime dobitnika NIN-ove nagrade za koju je ove godine u najuži izbor ušlo pet romana. U najužoj konkurenciji za nagradu su romani "Mulat albino… »

Grupa pisaca odlučila da bojkotuje Ninov konkurs: „Žiri je nekompetentan, a nagrada kompromitovana”

Dnevnik 20.01.2020
Danas tačno u podne biće poznato ime 66. laureata Ninove nagrade za roman godine, a u konkurenciji je, od ravno 200 pristiglih naslova, ostalo pet knjiga: “Mulat albino komarac” Steva Grabovca (izdavač Imprimatur), “Grozota ili...” Slobodana… »

Otvoreno pismo reditelja i pisaca: "Bojkotujemo Ninovu nagradu, o njoj odlučuju stručno i moralno nekompetentni ljudi"

Alo 19.01.2020
Kusturica, Kecmanović, Tabašević i još 15 autora kažu je nekada relevantan izbor danas izgubio smisao i da se oni više neće prijavljivati za roman godine. Emir Kusturica, Vladimir Kecmanović, Vladimir Tabašević i još 15 njihovih kolega traže… »

Osamnaest pisaca pozvalo na bojkot Ninove nagrade

Dnevnik 19.01.2020
BEOGRAD: Pisci Miro Vuksanović, Vladimir Tabašević, Muharem Bazdulj, Vladimir Kecmanović, Emir Kusturica, Dejan Stojiljković, neki su od 18 potpisnika otvorenog pisma javnosti u kojem od svojih izdavača traže da svoja dela više ne prijavljuju za… »

Ko i zašto bojkotuje NIN-ovu nagradu?

RTV 19.01.2020
BEOGRAD - Pisci Miro Vuksanović, Vladimir Tabašević, Muharem Bazdulj, Vladimir Kecmanović, Emir Kusturica, Dejan Stojiljković, neki su od 18 potpisnika otvorenog pisma javnosti u kojem od svojih izdavača traže da svoja dela više ne prijavljuju za… »

Na bojkot NIN-ove nagrade pozvalo 18 pisaca

RTS 19.01.2020
Pisci Miro Vuksanović, Vladimir Tabašević, Muharem Bazdulj, Vladimir Kecmanović, Emir Kusturica, Dejan Stojiljković, neki su od 18 potpisnika otvorenog pisma javnosti u kojem od svojih izdavača traže da svoja dela više ne prijavljuju za NIN-ovu… »

18 Pisaca pozvalo na bojkot Ninove nagrade Među njima Kusturica, Kecmanovic i prošlogodišnji dobitnik Tabašević

Kurir 19.01.2020
Kusturica, Kecmanović, Tabašević i još 15 autora kažu je nekada relevantan izbor danas izgubio smisao i da se oni više neće prijavljivati za roman godine. Emir Kusturica, Vladimir Kecmanović, Vladimir Tabašević i još 15 njihovih kolega traže… »

18 reditelja i pisaca poručilo: Bojkotujemo NIN-ovu nagradu, nju donose nekompetentni ljudi

Telegraf 19.01.2020
Bilo bi minimalno korektno da odluku o najboljem romanu srpske književnosti donesu kritičari koji sistematski prate savremeni domaći roman. Međutim, ovogodišnji žiri ne ispunjava čak ni te uslove, naglašavaju domaći romanopisci. Emir Kusturica… »

Vesti dana »