Teofil Pančić

Dobitnik NIN-ove nagrade Saša Ilić za roman “Pas i kontrabas”

Nedeljnik 20.01.2020
Ovogodišnji, 66. dobitnik NIN-ove nagrade je Saša Ilić za roman “Pas i kontrabas” , upravo je saopštio žiri na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Moskva, preneo je Blic. Predsednik žirija Teofil Pančić kazao je da su za nagrađeni… »

Bojkot i dodela NIN-ove nagrade: Roman godine je "Pas i kontrabas" Saše Ilića

Radio 021 20.01.2020
I ovogodišnju dodelu prestižne književne nagrade obeležile su kontroverze. FONET Dobitnik nagrade Saša Ilić i članovi žirija Teofil Pančić i Ivan Milenković Žiri kojim predsedava Teofil Pančić odlučio je da nagrada nedeljnika NIN pripadne… »

Ninova nagrada za knjigu koja slavi jugoslovenstvo i antifašizam

Studio B 20.01.2020
Saša Ilić dobitnik Ninove nagrade za knjigu „Pas i kontrabas“, saopštio je žiri. foto Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC/ ODLUKA ŽIRIJA ZA DODELU NIN-ove NAGRADE Žiri u sastavu: Teofil Pančić (predsednik), Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković… »

NIN-ova nagrada romanu “Pas i kontrabas” Saše Ilića

WDR 20.01.2020
Aleksandar Timofejev, Beograd Roman „Pas i kontrabas“, Saše Ilića, proglašen je za najbolji roman 2019. godine u Srbiji u izboru žirija uglednog nedeljnika NIN. Dodelu nagrade pratio je poziv osamnaest pisaca na njen bojkot. Uočena ogromna… »

Pančić o pozivu na bojkot NIN-ove nagrade: Nagradio bih sve, čak i one za koje sam prvi put čuo

Radio 021 20.01.2020
Predsednik žirija za dodelu NIN-ove nagrade Teofil Pančić kazao je, komentarišiću grupu pisaca koja je uputila otvoreno pismo kojim su od svojih izdavača tražili da svoja dela "više ne prijavljuju za NIN-ovu nagradu", rekao da mu je "bilo žao tih… »

Saša Ilić dobitnik Ninove nagrade za roman godine

Sputnik 20.01.2020
Saša Ilić je dobitnik Ninove nagrade za knjigu „Pas i kontrabas“, saopštio je žiri. Ilić je 66. dobitnik Ninove nagrade, a odluku je doneo žiri koji je radio u sastavu Branko Kukić, Ivan Milenković, Teofil Pančić, Marija Nenezić i Marjan… »

Bojkot i dodela NIN-ove nagrade: Roman godine je „Pas i kontrabas“ Saše Ilića

Danas 20.01.2020
Žiri kojim predsedava Teofil Pančić odlučio je da nagrada nedeljnika NIN pripadne Saši Iliću za roman Pas i kontrabas (Orfelin). U obrazloženju žirija stoji da je Pas i kontrabas „kompleksna priča o prošlosti i sadašnjosti i povratak velikoj… »

NIN-ova nagrada Saši Iliću za roman Pas i kontrabas

Novi magazin 20.01.2020
Dobitnik 66. NIN-ove nagrade za roman godine je Saša Ilić za delo "Pas i kontrabas" u izdanju "Orfelina", saopštio je danas žiri. Predsednik žirija Teofil Pančić kazao je da su za nagrađeni roman glasali Marija Nenezić, Branko Kukić i Marjan… »

Proglašen roman godine: Saši Iliću Ninova nagrada za knjigu "Pas i kontrabas"

Večernje novosti 20.01.2020
Saša Ilić dobitnik je NIN-ove nagrade za knjigu "Pas i kontrabas", saopštio je danas žiri u beogradskom Dorćol Placu. Saša Ilić dobitnik je NIN-ove nagrade za knjigu "Pas i kontrabas", saopštio je danas žiri u beogradskom Dorćol Placu. Ilić je… »

Bojkot i dodela NIN-ove nagrade: Roman godine je "Pas i kontrabas" Saše Ilića

B92 20.01.2020
I ovogodišnju dodelu prestižne književne nagrade obeležile su kontroverze. Žiri kojim predsedava Teofil Pančić odlučio je da nagrada nedeljnika NIN pripadne Saši Iliću za roman Pas i kontrabas (Orfelin). U obrazloženju žirija stoji da je Pas i… »

Vesti dana »